Yle HD -kanava ei vaadi korttilinkitystä DNA:n kaapeliverkossa

24.5.2011    

HD readyYle HD -kanava on tähän saakka näkynyt salaamattomana DNA:n kaapeliverkoissa. Ylen HD-kanava muuttuu kuitenkin DNA:n aiemman ilmoituksen mukaisesti salatuksi tänään 24.5.2011. Aiemmasta ilmoituksesta poiketen kanava ei tule kuitenkaan vaatimaan korttilinkitystä DNA:n kaapeliverkossa.

Päivitys 25.5.2011: DNA on päivittänyt tiedotettaan ja uuden tiedon mukaan linkitys vaaditaankin, jos katselulaite tukee korttilinkitystä.

Korttilinkityksestä luopuminen helpottaa monen Yle HD -kanavan katsojan elämää, sillä linkitys on monesti tehnyt katselusta liian hankalaa. Joissain tapauksissa laitteetkaan eivät ole toimineet oikein linkityksen kanssa, joten kanavaa ei ole välttämättä saatu näkymään ollenkaan. DNA tulee kuitenkin vaatimaan katselukortille linkityksen kaapeliverkossaan, jos kortille on tilattu maksullisia HD-kanavia.

Kaikki DNA:n kaapeliverkon ilmaiset HD-kanavat tulevat myöhemmin siirtymään salatuiksi Yle HD-kanavan tavoin. Ilmaisten HD-kanavien salauksen aikataulu ei ole vielä tiedossa.

Kommentit

2 kommenttia

 1. Olli kirjoitti 24.5.2011 kello 17:06

  Parempi näin, mutta vielä parempi olisi ollut jos korttia ei tarvitsisi ollenkaan.

  No, jääpä varmaan yle hd katsomatta kun pitäisi maksaa kuukausimaksu siitäkin..

 2. nimetön. kirjoitti 24.5.2011 kello 23:53

  Mä olen kyllä lukenut että pelkän Yle HD:n sisältävä kortti on täysin maksuton DnaWelholla, silloin tosin ei voi kortille tilata mitään muita kanavia. Ko. kortin maksuttomuus perustuu siihen että Yle on kuitenkin julkisen palvelun kanava joten siitä ei saa periä erillisiä maksuja.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+