Nordic-tv:n ylläpitäjät haastattelussa – Poliisit eivät pelota

11.7.2011    

ElokuvaNordic-tv.com tarjoaa tällä hetkellä satoja elokuvia ilmaiseksi suomenkielisillä tekstityksillä. Uusi elokuvapalvelu tulee tulevaisuudessa korvaamaan todella suositun Fin-tv.com -elokuvapalvelun. Fin-tv.comiin ei enää lisätä uusia elokuvia ja molempien palveluiden takaa löytyy nykyään Suomessa asuvat omistajat.

Nordic tv:n elokuvien katselu on tällä hetkellä ilmaista, mutta katselusta on tulossa tulevaisuudessa maksullista. Kuukausittaiseksi hinnaksi on suunniteltu viimeisimmän tiedon mukaan 2,5 euroa. Digilelut kyseli Nordic-tv:n ja Fin-tv:n ylläpitäjiltä lisätietoja sivustoista.

Nordic-tv:n omistaa kaksi henkilöä, joita auttelee kolmas henkilö ja he kaikki asuvat Suomessa. Emme kuitenkaan tiedä ovatko he kaikki suomalaisia, mutta sähköpostiosoitteen perusteella ainakin yksi heistä on suomalainen. Toinen ylläpitäjä pyysi minua lähettämään kysymykset englanniksi, joten ainakin yksi ylläpitäjistä lienee kotoisin muualta.

Elokuvien katselu ei vaadi rekisteröintiä, mutta sivustolla on ylläpitäjien mukaan silti jo 11 000 rekisteröitynyttä käyttäjää. Rekisteröityjen käyttäjien määrää kasvattaa paljon se tosiasia, että kaikki Fin-tv:n käyttäjätunnukset on kopioitu suoraan Nordic-tv:hen.

Nordic-tv:llä on ylläpidon mukaan noin 420 000 sivulatausta kuukaudessa. Alexan mukaan Nordic-tv.com on tällä hetkellä Suomen suosituimpien palveluiden sivustolla sijaluvulla 1558, mutta tullee nousemaan nopeasti. Vertilun vuoksi Fin-tv.com on Alexan mukaan Suomen listauksessa sijaluvulla 78.

Nordic-tv ja Fin-tv tuottavat ylläpitäjien mukaan ”ihan kivasti” ja tuotoista menee Venäjällä sijaitsevien palvelinten ylläpitoon noin parisataa euroa kuukausittain. Ylläpitäjät tietävät elokuvien levittämisen olevan laitonta. Kysymykseen ”pelottaako” sain vastaukseksi ”Heh, eihän se paljoa pelota, uskon olevani lähiaikoina kamarilla kuulusteltavana”. Poliisit eivät ole kuitenkaan vielä ottaneet yhteyttä ylläpitäjiin.

Kommentit

10 kommenttia

 1. ma3 kirjoitti 11.7.2011 kello 20:13

  Tuo toimintahan todettiin lailliseksi ainakin osittain.

 2. jaska the man kirjoitti 11.7.2011 kello 20:40

  Sitten ylläpitäjät itkee naama vääränä kun ”fasisti natsit” tulee ja takavarikoi ATK:n… <3

 3. J kirjoitti 17.7.2011 kello 8:02

  Itse asiassa, emme itke naama vääränä vaan paheksumme rekisteröityineiltä käyttäjiltä että lähettävät sähköpostin täyteen rasistista kommenttia, vaikka tarjoamme teille laajimman elokuavsivuston Suomessa? Moni voi vihata, mutta on meillä myös paljon arvostajia jotka tykkäävät siittä että jaemme heille UUSIMMAT elokuvat suoraan sivustolle pientä maksua vastaan joka on 5e joka myöhemmin vaihtuu ehkäpä 5e/2kk, Muthei tiesitteks et on olemassa Videovuokraamoita mistä voitte käydä lainaamassa noi uudet leffat tieks 5euroa 2päivää. Onko oikeasti paljon pyydetty että olisitte edes tyytyväisiä siihen mitä olemme tarjonneet. ://

 4. Tornaado32 kirjoitti 4.8.2011 kello 17:59

  Itse asiassa ette tiedä, että uskon kovasti et nordic jakaa laittomasti noita filmejä. En mitenkään usko että maksatte teostomaksuja, mutta sehän selviää tässä lähiaikoina, kuhan vaan huomiseen odotamme, tulen, niinkuin kerroin jo sivuillanne, tekemään tutkintopyynnön poliisille.
  Laiton on aina laitonta, etsikää muusta leipänne kuin kusettamalla.

 5. Digilelujen Jani kirjoitti 4.8.2011 kello 20:40

  Kyllähän Nordic-tv:n ylläpito varmasti tietää elokuvien streamaamisen olevan laitonta ja poliisien ilmestyvän oven taakse jonain päivänä.

  Ihan toinen asia on sitten se, saako Suomen poliisi palvelua mitenkään suljettua. Vaikeaa se tulee ainakin olemaan, koska palvelimet ovat maissa joissa palvelimia ei kovin helposti suljeta.

 6. Haha kirjoitti 10.8.2011 kello 11:14

  Yleensä olen Teostoa ja muita mafioita vastaan, mutta niin kauan ku joku ees yrittää tehä rahaa tarjoamalla piraatti elokuvii maksullisina ni täytyy sanoo, että ovat puolestani vapaata riista.

  Ajattelin just kattoo fin-tv:stä jotai ja huomasin, ettei sielt enää löydykkää mitää ja sitten löysin tän maksullisen sivun. Arvaa alkoko kyrpimään.

  No onneks on freelancerit ja piratebay!

 7. ooo kirjoitti 18.11.2011 kello 14:29

  5€ on helvetin pieni hinta noista elokuvista ja sarjoista 😀 paljon kätevämpää ku ladata tunti tai kaks jotain elokuvaa ja siihen ettii tekstitykset jostai perseestä. Paras sivusto

  Laitonta tai ei mä oon ainaki tyytyväine 😉

 8. EnglishKidds kirjoitti 20.12.2011 kello 0:45

  KAqttokaa noi leffat ulkomaalaisilta sivuilta opitte samalla englantia on muuten tosi kätevää 🙂

 9. nii kirjoitti 16.5.2012 kello 12:09

  nii siis… mitä vittua oikeesti jotkut idiootit menee laittelee poliiseille tosta sivusta… joka (Tarjoaa pelkällä 5€ Kuukauden kahtoo elokuvia jotka näkyy aika hyvin ja vielä on jopa tekstitykset… nii mitä vittua oikein valitatte ja siihen että se olis laitonta nii mikäpä tässä maailmassa ei olis ja tuskimpa kukaa meistä oo ikinä ladannu/kahtonu mitää piraatti kopioita netistä että menkää ihteenne ja olkaa hiljaa ^^

 10. Merkkari kirjoitti 16.5.2012 kello 16:11

  ei vaan ymmärrä niin pitää valittaa. suomalaiset valittaa aina

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+