Topfield ei saa digiboksejaan toimimaan

3.7.2011    

TopfieldTopfield toi tallentavat digiboksit Suomeen yli kuusi ja puoli vuotta sitten ja itse ostin oman TF5100 PVRt -mallin toisesta maahantuodusta erästä helmikuussa 2005. Laitteen ohjelmistossa oli kymmenittäin vikoja, joista monet ovat korjaamatta edelleen.

Vioista huolimatta laitteesta sai toimivan tallentavan digiboksin harrastelijoiden tekemien ohjelmistomuokkausten (patch) sekä lisäohjelmien (TAP) avulla.

Hankin tänä keväänä uuden Topfieldin TF500 PVR:n, joka on käytännössä täysin vastaava, kuin yli kuusi vuotta vanha TF5100 PVRt. Ainoita eroja ovat hieman suurempi kiintolevy sekä HDMI-liitin. Myös ohjelmistoa on tietenkin päivitetty. Käytännössä tämä TF500 PVR on edelleen kelvoton tallentava digiboksi. Joinain aamuina boksi on päällä ja kuva näkyy, mutta mistään kaukosäätimen näppäimestä ei tapahdu yhtään mitään. Topfieldin boksin ollessa näin jumissa, eivät ajastuksetkaan tallennu levylle.

Tänään avasin television boksin tallentaessa yhtä ohjelmaa. Tallennuslistassa oli tallennus käynnissä kolmena samanlaisena kopiona. Boksi vastasi hetken kaukosäätimen painalluksiin viiveellä, mutta lopetti toimintansa noin puolen minuutin kuluttua. Sähköjohdon irrotus oli ainoa tapa saada boksi jälleen toimimaan. Ja tietenkin sähköjen katkaisu rikkoi tallennuksen, joten sitä ei voi katsoa.

Olisin luullut, että Topfield saisi yli kuudessa vuodessa rakennettua toimivan laitteen, mutta eipä vain ole saanut. Miten voi olla näin vaikeaa saada kahta kanavaa tallentava digiboksi toimimaan edes siedettävästi?

Kommentit

13 kommenttia

 1. V.V. kirjoitti 3.7.2011 kello 21:58

  Tulee mieleen että pitikö kirjoittajan sitten väkisin ostaa uusi Toppari – kyllähän keskustelupalstoja vilkaisemalla olisi selvinnyt ettei Toppari ole muuttunut kuin suorastaan huonompaan suuntaan.

 2. Digilelujen Jani kirjoitti 3.7.2011 kello 22:48

  > pitikö kirjoittajan sitten väkisin ostaa uusi Toppari

  Ostin boksin koska Topfield on lähes ainoa laite jolla saa tallennukset tehtyä automaattisesti hakusanojen avulla, eikä niiden määrää ole rajoitettu (vrt. esim Wbox HD2:n riittämättömät 11 mahdollista hakusanaa). Myös mm. mainosten yli voi hyppiä hyppynapeilla.

  Onneksi tunnen Topfieldin sielunelämää paljon ja osaan asentaa siihen vanhan mallin ohjelmiston (firmware) jota viritän vielä harrastelijoiden patcheillä ja TAPeilla. Uskoisin saavani boksin toimimaan haluamallani tavalla ja ilman ongelmia virittelemällä.

  Ikävä kyllä läheskään kaikilla ei ole osaamista tai tietoa miten Topfieldin saa paremmaksi, joten he joutuvat tyytymään huonosti toimivaan boksiin

 3. nimetön. kirjoitti 4.7.2011 kello 23:52

  Nuo ongelmat saattaa johtua virtalähdeongelmasta, Topparien kuten muidenkin boksien virtalähteissä esiintyvä kondensaattoriongelma saattaa aiheuttaa mitä erilaisempia ongelmia eikä monikaan käyttäjä osaa paikallistaa vikaa virtalähteeseen koska voisi olettaa vian olevan muualla kuin virtalähteessä kun laitteeseen kuitenkin tulee virta. Itse laite siis saattaa lähteä käyntiin mutta ei toimi odotetulla tavalla, voi olla tallennusongelmia, kiintolevyongelmaa ym. Vaihtamalla virtalähteen kondensaattorit moni ongelma häviää. Ikävä kyllä noissa bokseissa on käytetty usein halvimpia mahdollisia kondensaattoreita.

 4. Digilelujen Jani kirjoitti 5.7.2011 kello 7:36

  > Nuo ongelmat saattaa johtua virtalähdeongelmasta

  Totta, mutta jotenkin epäilen ettei virtalähdeongelma esiityisi vielä n. 3.5kk oston jälkeen, jona aikana boksi oli käyttämättä noin kuukauden.
  Asensin eilen boksiin 4,5 vuotta vanhan TF5100 firmwaren (muutamalla patchilla ja TAPilla kuorrutettuna), joka toimi aiemmassa boksissa parhaiten. Saas nähdä miten se toimii.

 5. Nimetön kirjoitti 5.7.2011 kello 13:09

  ”Miten voi olla näin vaikeaa saada kahta kanavaa tallentava digiboksi toimimaan edes siedettävästi?”… Yksinkertaista. Topfield ei korjaa tuotteitaan, koska tuotekehitys maksaa ja tuottaa käyvät kaupaksi ilmankin korjauksia thus yritys saa paremmat katteet.

 6. nyoili kirjoitti 24.7.2011 kello 20:09

  Minulla on topfield 5100 PVRt HDMI on toiminut useita vuosia, ilman mitään ongelmaa. Toki kaikki päivitykset olen hankkinut kaiken varalta. Ihmetyttää moitteet, että boxit ovat niin monella ongelmallisia. Kaverillani on topfield 5100 PVRc HDMI hänellä ei mittän ongelmia. Hän ei ole päivittänyt laitettaan koskaan.

 7. AK kirjoitti 29.12.2011 kello 2:24

  Mulla on kans ollu tuo Topparin 5100 PVRt HDMI monta vuotta ja toiminu täysin moitteetta, tähän asti. Mitä nyt kello alkoi jätättää jos boksi oli monta päivää pois päältä, esim. lomareissun takia.

  Nyt sitten on ilmennyt sellanen oudompi kello-ongelma, että boksi ei osaa hakea automaattisesti oikeaa GMT-aikaa enää ja sähkökatkon jälkeen boksi luulee olevansa vuodessa 2003. Yritin tossa jotain uudempaa firmwareakin laittaa, mutta usb-ohjelma jonka topfieldin sivuilta sain ei oikein pelittänyt, vaikka löysinkin jonkun päivityksen ja painoin download ni mitään ei tapahtunut. Odotin 5 minuuttia vähintään kumminkin.

  Onko mitään ideaa mistä toi GMT-ajan ongelma voisi johtua? Kun manuaalinkin mukaan boksin pitäisi se hakea ”kanavapakettien” kautta (kuten on tähän mennessä tehnytkin aina kun boksi on päällä ja hieman jaksaa selailla kanavia).

 8. Digilelujen Jani kirjoitti 29.12.2011 kello 10:55

  > mutta usb-ohjelma jonka topfieldin sivuilta sain ei oikein pelittänyt, vaikka löysinkin jonkun päivityksen ja painoin download ni mitään ei tapahtunut

  eikös se ollut niin, että boksin täytyy olla pois päältä kun painaa download. Ja sen jälkeen boksi käynnistetään.
  Joskus itselläni FW:n päivitys ei toiminut tällä ohjelmalla, koska Altair oli samalla käynnissä. Altairin sulkemalla päivitys lähti toimimaan

 9. AK kirjoitti 29.12.2011 kello 15:35

  >eikös se ollut niin, että boksin täytyy olla pois päältä kun painaa download. Ja sen jälkeen boksi käynnistetään.

  Molempia kokeilin, päällä ja pois, ja nyt tota sun keinoa käynnistää itellään toi boxi ton downloadin painamisen jälkeen. Ei auttanut. Ongelma lienee siinä, ettei sitä tarvittavaa ajuria löytyny ku mulla on W7 käytössä ja ohjeet yms on tehty WinXP:lle. Ja näin W7:ssa ku ei saa ite valita ajuritiedostoa kovolta (vaan ainoastaan kansion missä sen pitäisi olla) niin käyttis ei sitä ajuriksi tunnistanut. Ton USB-ohjelman käynnistyksen jälkeen etsin sen ohjelmistopäivityksen kovolta ja painoin download, minkä jälkeen ei sitten mitään tapahtunutkaan.

  Harmittaa vaan niin vietävästi kun boxi ei enää saa haettua tota GMT-aikaa, minkä takia kellon päivittäminen jätättämisen takia jää käyttäjän vastuulle. Puhumattakaan että tulevien tallennusten päivämäärät on mitä ilmeisimmin viturallaan kun boxi luulee, että on vuosi 2003 ja itse ku en sitten niin millään jaksa kelata vuodesta 2003 vuoteen 2011 päivä kerrallaan (tämäkin aika nerokas aivopieru topparilta).

 10. AK kirjoitti 29.12.2011 kello 15:41

  Korjaus: minuutti kerrallaan.

 11. Digilelujen Jani kirjoitti 29.12.2011 kello 19:03

  > ettei sitä tarvittavaa ajuria löytyny ku mulla on W7

  Windows 7:lle löytyy omat harrastelijavoimin tehdyt ajurit. Kannattaa selvitellä lisää DVD Plazan tai Toppy.fi:n foorumilta

 12. EMA kirjoitti 28.9.2013 kello 20:19

  Itselläni TF5100 pvrc ohjelmisto vuoden 2007 päivitys toiminut tähän saakka, kunnes ostin uuden Philips digi-tv:n, niin en saa enää TF:ää tallentamaan suoraan, enkä ajastimella. Toimii virrat ja kanavat löytyy, äänet toimii jne. mutta ei ole tallennusmahdollisuutta ja ei näytä aikaisempia tallennuksia.?

 13. Digilelujen Jani kirjoitti 30.9.2013 kello 15:43

  > Itselläni TF5100 pvrc ohjelmisto vuoden 2007 päivitys…

  Muistelisin, että jotkut televisiot lähettävät jonkinlaista häiriötä ja estävät Topfieldin kaukosäätimen toiminnan. Koitas aukaista tallennuslista niin, että televisio on pois päältä. Toimiiko kaukosäädin silloin?

  En ole varma miten tämä ongelma itse asiassa meni, mutta jotain tällaista muistan lukeneeni DVD Plazalta tai toppy.fi:stä muutama vuosi sitten. Voin muistaa asian ihan väärinkin.

  Kannattaa myös katsoa kaukosäätimen sädettä digikameralla, kun painat nappuloita. Tällä tavalla näet lähettääkö kaukosäädin mitään vai onko jotkin nappulat rikki

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+