3D-laseille tulossa standardi

8.8.2011    

3D TVKolmiulotteisten televisioiden valmistajat ovat toteuttaneet 3D-lasit hieman eri tavalla, jonka vuoksi niillä ei ole voinut katsoa toisten valmistajien televisioita. Panasonic, Samsung, Sony ja Xpand 3D ovat päättäneet yhdistää voimansa ja luoda 3D-laseille oman Full HD 3D Glasses Initiative -standardin.

Uusien standardinmukaisten lasien on tarkoitus olla taaksepäin yhteensopivia yhtiöiden nykyisten 3D-televisioiden kanssa. Standardin mukaisia laseja voidaan käyttää erilaisten televisioiden kanssa, sillä ne tulevat toimimaan mm. radiotaajuuksia (RF) ja infrapunaa käyttävien televisioiden kanssa. Standardin pääasiallinen yhteystapa tullee olemaan Bluetooth.

Uuden standardin mukaiset lasit mahdollistavat Full HD -kuvan esittämisen molemmille silmille. Uuden standardin on tarkoitus valmistua syyskuussa, jonka jälkeen standardinmukaisia laseja päästään valmistamaan.

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+