Paras tapa vastaanottaa ja tallentaa televisiolähetyksiä?

5.8.2011    

TVVideo-on-Demand -palvelut ovat Yhdysvalloissa jo suositumpia, kuin oman tallentavan digiboksin käyttö. Tutkimuksen mukaan 40,5 miljoonaa kotitaloutta Yhdyasvalloissa käyttää tallentavaa digiboksia ja 53,3 miljoonaa käyttää Video-on-Demand -palveluita.

Tutkimuksen mukaan tallentavia digibokseja käyttävien kotitalouksien määrä kasvaa seuraavan neljän vuoden aikana 63,1 miljoonaan. Tallentavien digiboksien määrän lisääntyminen on hieman pienempää verrattuna VOD-palveluiden ennustettuun kasvuun.

Itselle on käynyt viimeisten seitsemän vuoden aikana selväksi, ettei tallentavista digibokseista saada milloinkaan oikeasti toimivia laitteita. Esimerkiksi uusien HD-digiboksien käsittämättömät ongelmat eivät ainakaan helpota kuluttajien television katselua, sillä kukapa haluaa huomata sohvalle istuttuaan suosikkisarjan tallennuksen epäonnistuneen.

Suomessa on muutamia tallentavia IPTV-palveluita, kuten Elisa Viihde, Soneran Koti TV ja Maxivision. Allekirjoittanut haluaa perheemme seuraamien ohjelmien tallentuvan automaattisesti hakusanojen avulla ja hakusanoja täytyy pystyä antamaan kymmeniä. Vain Maxivision tarjoaa lähes riittävästi hakusanoja, sillä sen avulla voi antaa viisikymmentä eri hakusanaa. Maxivisionin ongelma on kuitenkin SD-kanavien tallenteiden todella huono laatu. Näin ollen Suomen IPTV-palvelutkaan eivät ole ainakaan vielä varteenotettava keino vastaanottaa ja tallentaa televisiolähetyksiä.

Seuraava mahdollisuus olisi piratismi ja laittomien videoiden hakeminen netistä. Tämäkään ei ole kuitenkaan meidän perheelle sopiva vaihtoehto, sillä meillä katsotaan myös suomalaisia ohjelmia, joita ei useinkaan löydä laittomasti netistä. Tarvitsisimme myös moniin sarjoihin suomenkieliset tekstitykset, joita ei kuitenkaan ole saatavilla läheskään kaikkiin sarjoihin.

Kerro meille miten olet ratkaissut tämän ongelman? Miten tallennat ohjelmat automaattisesti hakusanojen avulla ja niin, että kaikki tallennukset onnistuvat varmasti. Lisäksi ohjelmien lopussa täytyisi olla muutama minuutti lisäaikaa, jottei ohjelma lopu kesken kaiken.

Kommentit

36 kommenttia

 1. Arto kirjoitti 5.8.2011 kello 11:05

  Kehitystä ei ole tapahtunut moneen vuoteen: edelleen paras tapa tallentaa on Topfieldin boksien TAP:eilla toteutettu avainsanahaku.

  Backup on TVKaista, mutta sillä ei onnistu kuin peruskanavien tallennus.

 2. Arto kirjoitti 5.8.2011 kello 11:13

  PS. Niin, haluaisin sen Google+ kutsun.

 3. rauttiz kirjoitti 5.8.2011 kello 11:14

  Tämä yhdistelmä on toiminut meillä aika hyvin: Topfield TF600PVRc digiboksi + UK Auto Scheduler TAP (automaattisten tallennusten tekemiseen) + Timer patch (korjaamaan firmwaren ajastusbugin) + QuickJump TAP (mainosten yli hyppimiseen).

  Lisäksi pitää muistaa tarkistaa, onko liikaa päällekkäisiä ajastuksia jo olemassa, jos aloittaa jonkin ohjelman tallennuksen manuaalisesti. HD-lähetysten tallentamiseen tai yli kahden samanaikaisen tallennuksen tekemiseen tämä yhdistelmä ei pysty.

 4. Mikizi kirjoitti 5.8.2011 kello 11:27

  Kokeilemistani ja käyttämistäni tavoista edelleen paras on yksinkertaisesti tallentava digiboksi, vaikkakin liian usein sinne tulee vaan keränneeksi ohjelmia, joita ei sitten kuitenkaan ehdi katsoa.

  TVkaista on myös hyväksi havaittu jo pelkäastään sen mobiilikäytön erinomaisuuden vuoksi esim. iPadillä tai iPhonella.

  Pyytäisin myös kohteliaimmin kutsua google plussaan.

 5. Eddie kirjoitti 5.8.2011 kello 12:49

  Itse en televisiota omista, joten ei tule tallennettua… Tyttöystäväni tallentaa jotkut elokuvat pyynnöstäni.
  Google+ -kutsusta ilahtuisin kovin 🙂 .

 6. Mika kirjoitti 5.8.2011 kello 13:05

  VHSn jätin taakse jo ajat sitten ja kokeilin yhdellä virittimellä varustettua tallentavaa boxia joka oli huonompi kuin videot. Kahdella virittimellä päästiin jo aika mukavaan käytön helppouteen mutta viimeisen vuoden aikana olen päässyt vielä tästä eteenpäin. IPTVn tallennus on todella mukavaa eikä vähiten mobiilimahdollisuuden takia. Ainoa huono puoli on maksukanavien tallennusmahdollisuuden puuttuminen. Suomi on tässä asiassa kehitysmaa.

  Google+ kutsua odotellen

 7. Kössi kirjoitti 5.8.2011 kello 14:44

  Itselle kaikkein kätevin ja toimivin ratkaisu on ollut tallentava digiboksi. En tiedä onko laitteesta kiinni mutta yhtään tallennusta en ole missannut. Topfieldin laitteita käyttänyt jo useamman vuoden 🙂

  Ps. tahtoisin myös Google+ kutsun.

 8. Petri kirjoitti 5.8.2011 kello 16:12

  Minulla on ollut Elisa Viihde käytössä kohta vuoden ajan ja olen palveluun erittäin tyytyväinen. Etenkin, kun puhelimella ohjelmien nauhoituksen asetus toimii nopeasti ja helposti. Myös tuo videoiden ”vuokraaminen” sujuu helposti. Kun television digi-lähetysten alun hypen jälkeen homma jäi jotenkin lähtötelineisiinsä, niin tällaiset IPTV -tsydeemit tuovat paljoa odottaneille ja vähän saaneille ”balsamia haavoihin”. Tai, riippuen siitä oliko tekemässä päätöksiä digi-asioissa, suolaa haavoille.

  Google+ kutsu vielä tähän päälle, niin asiat ovat paremmin kuin mallillaan!

 9. Digilelujen Jani kirjoitti 5.8.2011 kello 16:23

  Montakos automaattista hakusanaa Elisa Viihteeseen tai Soneran Koti TV:hen saa tehtyä?

  Meillä täytyy olla kymmeniä hakuja, koska tallennamme ihan kaikki katsomamme ohjelmat. Tällähetkellä Topfieldissä on noin 70 hakua.

 10. Akseli kirjoitti 5.8.2011 kello 16:56

  Elisa viihteen ominaisuus laittaa ohjelmat kesto tallenukseen on mainio systeemi. Kun ne on kerran laittanut kestotallennukseen se tulee aina automaattisesti talteen. Myös uusinnat tulee sitten kanssa talteen aivan turhaan. Mut itse suosin kuitenkin viihdettä vaikka hieman lagia esiintyy.

  Google+ voi lähettää

 11. pekko666 kirjoitti 5.8.2011 kello 22:01

  Saunavisiossa mulla on tällä hetkellä 39 hakusaa.
  SaunaVisio on ElisaViihteen edeltäjä jota ei enään kehitetä eikä myydä.

 12. Tommi kirjoitti 6.8.2011 kello 18:26

  Mikä tahansa DVB-vastaanoton ja kaikkien kanavien automaattisen tallennuksen esim. 2 viikon ajalta taakse päin mahdollistava palvelu on toimivin.

  Google+ kutsua odotellen…

 13. epe kirjoitti 6.8.2011 kello 19:10

  Elisa Viihde oli alkuun erittäin kätevä sillä se tallensi noin viikon ajalta automaattisesti joka ikisen ohjelman palvelimelleen. Tämä ominaisuus poistui valitettavasti lainsäädännöllisten syiden vuoksi ja nyt ohjelmat pitää ajastaa itse.

  Tällä hetkellä homma hoituu kahden virittimen tallentavalla digiboksilla ja epg:n kautta ajastettavilla ajastuksilla. Ajastukset täytyy ikävä kyllä näppäillä itse kerran-pari viikossa.

  Myös YLE Areena on osoittautunut yllättävän toimivaksi – jopa iPhonella!

  Olisin erittäin kiitollinen Google+ -kutsusta! 🙂

 14. Bhidda Kanth Deb kirjoitti 6.8.2011 kello 19:11

  Itse käytän usein tietokoneessa olevaa Hauppaugen kaapeliviritintä. Sillä voi laittaa ohjelmat tallentumaan yöksi kuten digiboksillakin. Kuvanlaatu
  on perus digi-tv laatua. Ohjelmana mielestäni paras televisionkatseluun on Windows Media Center.

  Vastaanottaisin mielelläni Google+ kutsun!

 15. Tomas Ström kirjoitti 7.8.2011 kello 14:57

  Paras tapa vastaanottaa digi lähetyksiä on Dreambox -merkkinen digiboksi jolla voi ladata ja streamata tallenteet netin ylitse tai lähiverkossa ja myös tehokkaasti polttaa vaikka DVD- tai Blu-Raylle. Miksiköhän muilla digiboksivalmistajille ei ole kunnollisia liitäntöjä jotta ohjelmia ja elokuvia voisi tallentaa helposti sekä tehokkaasti monipuoliseen käyttöön?

  Haluaisin Google+ kutsun kiitos!

 16. Nimetön kirjoitti 7.8.2011 kello 21:29

  Kyllähän se paras tapa tallentaa ohjelmia nykyään taitaa olla Firefoxin Download helper -lisäosa + muut vastaavat systeemit, joilla pystyy tallentamaan nettistreamit omalle koneelleen. Suomalaiset ohjelmat kun alkavat olla kanavien omissa nettipalveluissa jo varsin hyvin tarjolla.

  Huonona puolena tuossa on toki, että (kuvan)laatu ei välttämättä ole paras mahdollinen, mutta lieneekö tuo nyt suomalaisten ohjelmien kohdalla niin paha asia? Ulkomaiset ohjelmat saa toki vaikka hd:na googlea ja sopivia hakusanoja käyttäen… Nykyäänhän tuohon ei tarvita enää edes ”laitonta” P2P:tä! 🙂

  (Ja suomitekstitkin yleensä kyllä ilmaantuvat nettiin viimeistään viikossa tai parissa, eli joka tapauksessa nopeammin kuin mitä ohjelmat suomitv:stä näkisi.)

 17. Jari kirjoitti 8.8.2011 kello 9:46

  Kaikkein kätevin ja paras ratkaisu on tallentava digiboksi. En tiedä onko laitteesta kiinni mutta yhtään tallennusta en ole missannut. Topfieldin laitteita käyttänyt jo useamman vuoden :)Ja kyllä toimii!!

  Ps. tahtoisin myös Google+ kutsun.

 18. Pekka Ketonen kirjoitti 8.8.2011 kello 10:31

  Elisan boxi on kaikkein kätevin, se hoitaa kaikki talletukset puolestani ja itselleni jää enemmän aikaa sählyn pelaamiseen ja siiderin juontiin 🙂

  Goole+ kutsu olisi ihan must juttu, joten sitä odotellessa muutama sidukka. 🙂

 19. Digilelujen Jani kirjoitti 8.8.2011 kello 10:34

  Muutamia kommentteja:

  Firefoxin Download helper -lisäosalla (ja vastaavilla) voi kyllä ladata ohjelmia nettitelevisioista, mutta nettitelevisioiden kuvanlaatu on usein roskaa. Lisäksi tallennusten täytyisi toimia automaattisesti hakusanojen kautta.

  Suomen nettitelevisioissa ei myöskään esitetä läheskään kaikkia perheemme seuraamia sarjoja.

  Netistä haetut laittomat videot (torrentit jne):
  Nämä saa kyllä helposti ladattua hakusanojen avulla automaattisesti, mutta ikävä kyllä suomalaisia tekstityksiä löytyy vain harvoihin suomen televisiossa esitettyihin sarjoihin.

  PC:llä tallennus virittimien kanssa:
  Säätäminen vaatii melkoisesti aikaa, mutta lopulta järjestelmästä saisi ihan toimivan. Tosin HD-kanavien vastaanoton voi unohtaa, koska se ei onnistu. Liikaa vaivaa kuitenkin minulle.

  Tallentavista digibokseista vain Dreambox ja Topfield osaavat tallentaa automaattisesti hakusanojen avulla. No ok, pari muutakin boksia osaavat tämän, mutta niissä hakusanojen määrä on vain noin 10, joka on aivan liian vähän.

  Ilmeisesti myös Miraclebox osaisi tämän, mutta ilmeisesti CI+ -hyväksytty versio on rampautettu, eikä sillä voi käyttää plugineita.

  Digibokseissa on myös se ongelma, että HD-digiboksit ovat edelleen ihan surkeita ja niissä on paljon ongelmia.

  IPTV:
  IPTV-palveluista Maxivision on edelleen huono (SD-tallennusten laadun vuoksi). Elisa Viihteen ja Sonera Koti TV:n hakusanojen määrää en edelleenkään tiedä (joten en tiedä voisivatko ne tulla kyseeseen).

 20. Nimetön kirjoitti 8.8.2011 kello 14:08

  Heitäpä ihan mielenkiinnon vuoksi jokin seuraamanne ulkolainen sarja, johon ei löydy netistä tekstitystä.

 21. Digilelujen Jani kirjoitti 8.8.2011 kello 22:45

  > Heitäpä ihan mielenkiinnon vuoksi jokin seuraamanne ulkolainen sarja, johon ei löydy netistä tekstitystä.

  Löytyykö jostain suomenkielisiä ja hyvälaatuisia tekstityksiä esimerkiksi sarjoille Greyn Anatomia, kaikki kolme CSI:tä, Täydelliset naiset, Selviytyjät, Todistettavasti Syyllinen, Ilman johtolankaa, Dexter, Criminal Minds, Amazing Race, Mentalist ja Good Wife.

  Jos löytyy niin kiitos tiedosta. Itse en moneenkaan sarjaan ole hyviä suomitekstejä löytänyt.

 22. Nimetön kirjoitti 8.8.2011 kello 23:17

  Subtitlesource on aina hyvä aloituspaikka tekstien etsimiseen. Noista sarjoista löytyvät heti suomitekstit ainakin Täydellisiin naisiin (Desperate Housewives), Dexter, Mentalist ja CSI (alkuperäinen?). Muita en katsonut, kun en tiedä alkuperäisiä nimiä.

  Jos jotain ei löydy subtitlesourcesta, niin seuraavaksi kannattaa etsiä podnapisi:sta (esim. Täydellisten naisten viimeisimmät suomennokset ja Greyn anatomia). Tuossa hommassa on vaan se juju, että yleensä noiden sivujen omat hakupalvelut ovat suht huonoja. Kannattaa mieluummin käyttää suoraan googlea, niin johan alkaa tekstejä löytyä.

  (Ja joskus voi toki vilkaista ihan suoraan divxfinlandin subiarkistoakin tai niitä muita paikkoja, joita tekstityksissä yleensä mainostetaan.)

 23. Nimetön kirjoitti 8.8.2011 kello 23:27

  Ai niin, ja kannattaa joskus kokeilla myös niitä enkkutekstejäkin. Nehän kun löytyvät käytännössä kaikkiin tällä vuosituhannella tehtyihin sarjoihin ja ovat taatusti laadukkaita. Ja mikä parasta, kielitaitokin karttuu televisiota katsellessa ihan itsestään! 🙂

 24. Digilelujen Jani kirjoitti 9.8.2011 kello 9:39

  > Subtitlesource on aina hyvä aloituspaikka tekstien etsimiseen.

  Toki sieltä ja muualta löytyy tekstit joihinkin sarjoihin, muttei läheskään kaikkiin. Esimerkiki neljä ensimmäiseksi tarkistamaani sarjaa (Criminal Minds, Selviytyjät, Good Wife ja Ilman johtolankaa) jäi ilman tekstejä.

  Subtitlesource (ja muut vastaavat) sisältävät joskus vieläpä todella paskoja elokuvien tekstityksiä (toki jotkut tekstitykset ovat hyviä). Yleensä elokuvien parhaat tekstit löytyvät esim. subiarkistosta.

  Ja tekstitykset täytyisi tietenkin löytyä ja hakea automaattisesti ja automaattisesti haettujen tekstien pitäisi olla niitä hyvälaatuisia.

  Meidän digiboksi automaattiajastaa hakusanojen perussteella noin 35 ulkomaista sarjaa, joten niiden hakeminen manuaalisesti veisi aikaa –> ei kiitos.

  > Ai niin, ja kannattaa joskus kokeilla myös niitä enkkutekstejäkin

  Omat sarjani katson yleensä kokonaan ilman tekstejä. Tai jos tarvitsen tekstejä esim. lentokoneeseen, ne ovat englanniksi.

  Vaimon kanssa katsomani yhteiset sarjat ja jotkut lasten kanssa katsottavat ulkomaiset sarjat tarvitsevat suomitekstit.

 25. Carppa kirjoitti 10.8.2011 kello 11:34

  Elisa Viihde, jonka tallennustila tosin on koko ajan tapissa (300 gigaa vapaana 5 terasta…).

 26. Jii-Pee kirjoitti 11.8.2011 kello 11:48

  Tallentava digiboksi on paras. Pitäisi vain vaihtaa kovalevy (400GB) isommaksi(2TB), kun vanha levy on aina täynnä.

  Haluaisin Google+ kutsun kiitos! 😉

 27. Jari Metsäpuro kirjoitti 17.8.2011 kello 14:51

  Tallentava digiboksi, minunkin mieleen.

  Pyydän Google+ kutsun. Kiitoksia,joka tapauksessa.

 28. Latee kirjoitti 17.8.2011 kello 22:53

  Itse olen käyttänyt digi tv:tä ja digi-boxeja molemmat ovat toimineet erittäin mallikkaasti. Pyytäisin myös google + kutsua

 29. Latee kirjoitti 17.8.2011 kello 22:54

  Itse olen käyttänyt digi tv:tä ja digi-boxeja molemmat ovat toimineet erittäin mallikkaasti. Tällä hetkellä käytössä on digiboxi.
  Pyytäisin myös google + kutsua

 30. Aki kirjoitti 24.8.2011 kello 13:27

  Itse olen kokenut vaivattomammaksi tavaksi Soneran Koti TV:n + kanavapaketit.

  3000 minuuttia tallennustilaa, ja tallennus on mahdollista tehdä monelta eri kanavalta yhtäaikaisesti.

  Lisäksi laajennattavuus eri kanaville lähes rajaton + UrhoTV Total palvelun ihanuus.

  Olisin myös hyvin kiitollinen Google+ kutsusta.

 31. Lefa kirjoitti 25.8.2011 kello 0:38

  Tallentava digiboxi on paras tapa, olohuoneessa oleva Dreambox DM7025+ on varma tallentaja, 4-6 ohjelmaa voi tallentaa yhtä aikaa. Rajoitus että voi käyttää vain IDE-kovalevyä, mutta voi kiertää laittamalla laite lähiverkkoon ja siihen verkkolevy. Ja on halpa (saksasta kun tilaa) Tai sitten joku uudempi Dreambox, ovat kyllä kalliimpia mutta myös parempia.

 32. Risto kirjoitti 29.8.2011 kello 19:04

  TV-kaista on ollut aika näppärä paikka tallentaa peruskanavat. Sinne saa tallennettua vaikka kaikki peruskanavien kahden viikon ohjelmat.

  Google+ kutsu myös minulle kiitos!

 33. Danis Kentala kirjoitti 8.9.2011 kello 14:18

  Täälläkö niitä Google+ palvelun kutsuja jaetaan!? Tämä poikakin hauluaa ehdottomasti kutsun tuonne jos mahdollista danis.kentala@gmail.com KUTSUKAA! KIITOS.

 34. Jouko Mäkinen kirjoitti 14.9.2011 kello 22:33

  Digiboxit jäävät pikkuhiljaa syrjään ja iptv sekä video on demand saavat jalansijaa. Google+ palvelukutsua odottaen!
  terv. Jouko.makinen@eis.fi

 35. Jouko Mäkinen kirjoitti 14.9.2011 kello 22:36

  video on demand on ok! Ja IPTV tulee saamaan jalansijaa! Google+ kutsua odottaen!
  terv.
  jouko.makinen@eis.fi

 36. msu kirjoitti 13.10.2011 kello 21:41

  Kyllä suuntaus näyttää olevan tallentavista digibokseista poispäin VODin suuntaan. Ja aika älyttömältähän se kuulostaakin naputella järjetön määrä hakusanoja boksiin kun eivät tallenteet ole kuitenkaan katsottavissa kodin ulkopuolella. Joka ei vielä ole TVkaistaa kokeillut, nyt olisi aika. Vanhoista romuista kasattu HTPC-television kyljessä ja siinä pyörivä TVkaista on korvannut meillä ”live”-TV:n täysin. (Maksukanaville se ei tietenkään toimi, jos niitä harrastaa.)

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+