Seitsemän yhtiötä haluaa tuoda uusia kanavia antenniverkkoon

2.8.2011    

AntenniLiikenne- ja viestintäministeriö julisti kesäkuussa haettavaksi useita ohjelmistolupia antenniverkkoon. Hakemuksia tuli määräaikaan mennessä seitsemältä yritykseltä.

Ohjelmistolupia hakivat BBC Worldwide Ltd, MTV Oy, Sanoma Entertainment Finland Oy, Walt Disney Company, TV 5 Finland Oy, Discovery Networks Nordic ja Brilliance Communications Oy. MTV Oy haki lupaa kolmelle kanavalle ja Walt Disney Company kahdelle. Muut yhtiöt hakivat lupaa yhdelle kanavalle.

Kanavanippuun A voidaan lisätä yksi normaalitarkkuuden kanava. Uudenmaan alueella toimivaan kanavanippu G:hen voidaan lisätä viisi HD-kanavaa tai useampia SD-kanavia. VHF A ja VHF B -kanavanipuissa on vielä tilaa kahdelle tai kolmelle teräväpiirtokanavalle tai useille SD-kanaville.

Kommentit

3 kommenttia

 1. nimetön. kirjoitti 2.8.2011 kello 23:35

  Toivottavasti antavat Disneylle edes yhden kokopäiväluvan ja UHF A-nippuun, luultavasti siitä nipusta katoaa jossain vaiheessa Suomitv joten tilaa luulisi olevan. Tuo ”Yle-nippu” lisäksi on kattavin nippu joten näkyisi siten varmemmin koko maassa. Huonompi homma jos Disney häipyy jonnekin uuteen kanavanippuun jolloin pitäisi hankkia kallis DVB-T2 hd-boksi, silloin minä siirryn tilaamaan Disneyn IPTV:n kautta.

 2. Nimetön kirjoitti 3.8.2011 kello 18:27

  A-nipun kanavasta tulee ilmainen, muista maksullisia HD-kanavia: http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/08/tv-toimilupia_haettiin_kymmenelle_kanavalle_2763215.html

  G-nippuun ei tullut lainkaan hakemuksia: http://www.digitoday.fi/bisnes/2011/08/03/suomitvn-puuhamiehet-tulevat-taas/201110797/66

  Turha odottaa Disneyn kanavaa A-nippuun, kun ei sinne edes tullut hakemusta Disneyltä.

 3. nimetön. kirjoitti 3.8.2011 kello 20:31

  No se siitä sitten. Minä en aio tohon antenniHD-hössötykseen lähteä mukaan joten tuskinpa tohon A-nippuun mitään mielenkiintoista tuleekaan.

  Tuota muuten ei kerrottu aikaisemmin että A-nippuun tulee nimenomaan vapaa, mainosrahoitteinen kanava ja loput on HD-kanavia, se asia selvisi vasta tuossa linkittämässäsi Ylen uutisessa.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+