Maxivisionin käyttö onnistuu myös liikkuvan laajakaistan kautta

16.9.2011    

MaxivisionTelevision katselu IPTV:n avulla kasvattaa suosiota, mutta välillä televisioa haluaisi katsella paikasta, joss ei ole kiinteää nettiyhteyttä. Maxivisionin IPTV-palvelua voi käyttää myös liikkuvan laajakaistan, eli nettitikku- tai mokkula-yhteyden kautta.

Maxivisionin ja liikkuvan laajakaistan avulla saa suorien televisiolähetysten lisäksi näkyviin myös kaikki tallenteet esimerkiksi mökillä, asuntovaunussa tai vaikka telttaretkellä. Täältä löytyy erään Maxivisionin käyttäjän ohjeet IPTV:n käyttämiseksi Huawein E367 mokkulalla.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että televisiolähetyksien vastaanotto liikkuvan laajakaistan kautta ei välttämättä toimi, sillä yhteyden nopeuteen vaikuttaa muun muassa mobiiliverkon muut käyttäjät. Esimerkiksi kesäloma-aikana ihmiset käyttävät mielellään nettiä mobiililaajakaistan tai kännyköiden kautta mökeillään.

Kommentit

2 kommenttia

 1. nimetön. kirjoitti 20.9.2011 kello 0:49

  Tämä on saanut Maxivisionillakin huomiota, tosin, onneksi, ilmoittavat että periaatteessa tätä tapaa ei suositella eikä tueta noiden mahdollisten mokkulakaistojen häiriöiden vuoksi.

  http://www.maxivision.fi/uutiset/maxivisionia_katsotaan_liikkuvalla_laajakaistalla

  Mahdollista siis mutta eivät ota vastuuta jos homma ei toimikaan, mikä onkin ihan fiksu veto. Kenties vasta jos 4G joskus tulee, voidaan luottaa että siinä mokkulakaistassa riittää varmemmin kapasiteettia siirtää IPTV-kuvaa.

 2. Jiku kirjoitti 1.10.2011 kello 16:15

  Tuon ulkoisen suunta-antennin merkitystä vastaanoton onnistumiselle ei voi vähätellä edes hyvissä yhteysolosuhteissa. Yhteydestä pitää ensin saada ehdottoman vakaa ja sitten viritellä lisää.
  (vasteaika on epäoleellinen, yhteysnopeus ja sen pysyminen oleellinen)

  Toisaalta hyvällä suunta-antennilla (tai antennnilla kuten ohjeeseen kirjoitin) saa 3g-yhteyden toimimaan hyvin vaikka 3g-operaattorin mukaan olisikin katveessa.

  >> tai vaikka telttaretkellä.>>

  🙂
  jep. mitäs sitä luonnossa muuta kuin katsella telkkaria. tämähän ei vaadi kuin telkkarin, motorolan IPTV:n, suunta-antennin, mokkulan ja inventterin, auton akun, sopivat adapterit ja ehkä toisen auton akun. Nuo kun mukaan raahaa niin ainakin tuntee patikoineensa.

  kännykän hätälaturi (google löytää) ja booxtv voisi olla oikeastikin telttaretkellä käytettävää kamaa?

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+