Spotify maksaa artisteille naurettavan vähän

15.9.2011    

SpotifySpotifyn artisteille maksamat naurettavan alhaiset korvaukset ovat jälleen julkisuudessa, sillä Uniform Motion bändi on kertonut saavansa vain 0,003 euroa, kun sen kappale soitetaan Spotifyn kautta. Koko albumin kuuntelu tuo yhtyeelle huimat 0,029 euroa. Jos Spotifyn käyttäjä kuuntelee albumia vuoden ajan kaksi kertaa viikossa, saa yhtye noin kolme euroa.

Yhtyeen täytyy maksaa Spotifylle 35 euroa vuodessa, jotta albumia voi kuunnella palvelun kautta. Uniform Motion pääsee omilleen vasta, kun sen kappaleita on kuunneltu lähes 12 000 kappaletta. Vasta tämän jälkeen yhtye saa voittoa Spotifyssä soitetusta musiikistaan.

Aiemmin muun muassa Lady Gaga ja Sakara Records ovat valittaneet Spotifyn naurettavista korvauksista.

Kommentit

4 kommenttia

 1. warre kirjoitti 15.9.2011 kello 16:26

  korvaukset radiosoitosta taitavat olla vielä vähemmän mutta niistä ei artistit huutele. miksiköhän?

 2. kitaristi kirjoitti 15.9.2011 kello 21:28

  radiosoitosta saatavat korvaukset ovat monikymmenkertaisia spotifyhyn nähden, eikä radioille tarvitse maksaa. kannattaisi ehkä tarkistaa faktoja ennen nillittämistä.

 3. kitaristi kirjoitti 15.9.2011 kello 21:29

  ja onneksi suomessa teosto huolehtii artistien puolesta siitä että radiokorvaukset todellakin maksetaan.

 4. kuluttaja kirjoitti 19.9.2011 kello 10:45

  Tosiasia on, että CD-levyt ovat kuluttajalle liian kalliita ja levyjen hankkiminen hyllyihin pölyyntymään on turhaa touhua. Musiikin kuuntelu pilvestä on paljon käytännöllisempää kuluttajan kannalta. Tuskinpa artistit CD-formaatistakaan paljoakaan saavat. On niitä turhia välikäsiä äänilevybisneksessä. Mutta toisaalta ihmettelen, miksi artistit myyvät levyjään keikkapaikalla samaan 20 €:n hintaa mitä ne kaupoissakin maksavat, vaikka välikäsiä luulisi olevan vähemmän.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+