Suomalaispiraateilta vaaditaan miljoonakorvauksia

27.10.2011    

PiratismiEspoossa käsiteltiin eilen yhden piratismista syytetyn juttu ja toinen vastaava juttu käsitellään tänään. Piratismista syytetyiltä vaaditaan yhteensä kuuden miljoonan euron korvauksia. Miehet jäivät kiinni poliisin vuonna 2007 tekemässä iskussa Direct Connect -hubien ylläpitäjiä vastaan.

Jotkin Direct Connect -tapaukset on jo käsitelty ja niissä syytetyille on määrätty maksettavaksi satojen tuhansien eurojen korvauksia ja ehdollisia vankeusrangaistuksia. Espoon tapauksen tuomiot luetaan ehkä jo marraskuussa.

Oikeudenhaltijat ovat suomessa yleensä keskittyneet Direct Connectin kautta tehtyihin rikoksiin, mutta ainakin yksi torrenttien kautta musiikkia jakanut henkilökin on jo tuomittu Suomessa.

Kommentit

2 kommenttia

 1. Popi kirjoitti 27.10.2011 kello 15:50

  On kyllä mielenkiintosta että tällasesta suomessa päätyy vankilaan ja saa miljoonien korvausvaateet…. Sen sijaan oikeista rikoksista (raiskaukset,murrot,pahoinpitelyt jnejnejne…) tuomiot ovat lähinnä naurettavia.

  Esimerkki: Poika pahoinpidellään ja hän kuolee myöhemmin saamiinsa vammoihin, tuomittu selviää ehdollisella vankeudella ja pojan tyttöystävälle määrätään maksettavaksi 3000e… kyllä 3000 euroa! Sen lisäksi joutuu tuomittu maksamaan oikeudenkäyntikulut. Muutama säälittävä piraatti pistetään linnaan mahdollisesti vuosiksi ja sen lisäksi korvaussummat ylittävät ”mahdollisuus maksaa” -rajan…. Vitun paska oikeusjärjestelmä.

 2. nimetön. kirjoitti 27.10.2011 kello 18:45

  Olen kyllä täysin samaa mieltä kanssasi Popi.
  Suomessa ei näköjään ihmishenki tai ihmisen koskemattomuus ole missään arvossa, sen sijaan yritysten, varsinkin kansainvälisen viihdeteollisuuden, omaisuus ym. on paljon arvokkaampaa kun aletaan korvauksia peräämään. Oikeusjärjestelmä on susi, samoin laki on susi.

  Rangaistuksia pitäisi juurikin kääntää niinpäin että henki- ja muut väkivaltarikokset tuo tekijälleen kunnon rangaistuksen, vankilaa vailla ehdollista ja kunnon korvausvaateet, sen sijaan pienituloisille nakkivarkaille ja piraateille vois niitä rangaistuksia keventää. En tietenkään puolusta nakkivarkautta tai piratismia, mutta sen ymmärrän jos joku nälkäänsä ja varattomana nappaa nakkipaketin, tai vastalauseena viihdeteollisuuden ahneudelle piratisoi.

  Lisäksi tapaukset joissa Suomessa, suomalaisten veronmaksajien varoilla käsitellään jotain Ruandan kansanmurhaa suomalaisessa oikeusasteessa, pitäisi lopettaa! Varsinkaan kun suomalaisilla tai Suomella ei ole sen asian kanssa mitään tekemistä.
  Mutta tästäkin verovarojen tuhlauksesta saamme ”kiittää” ex-oikeusministeri Braxia.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+