DNA:n uudet lähetykset pimensivät televisioita – kuluttajat pakotetaan uusimaan antennit

4.11.2011    

AntenniDNA käynnisti Ylivieskan HD-lähettimen keskiviikkona. Teräväpiirtolähetysten käynnistäminen ei sujunut ilman ongelmia, sillä HD-signaali häiritsi monien kotitalouksien televisionkatselua niin pahasti, ettei televisiota voinut katsoa enää ollenkaan. DNA:n lähetykset sotkivat Ylen normaaliresoluution kanavien lähetyksiä, jos käytössä oli UHF- ja VHF-taajuuksien vastaanottoon tarkoitettu laajakaista-antenni. Kuva katosi kokonaan näkyvistä, jos antenneissa oli vielä vahvistin.

Viestintäviraston mukaan kotitalouksien pitäisi hankkia UHF-lähetysten katsomiseen UHF-antenni, eikä laajakaista-antenneja pitäisi käyttää. Kuluttajien täytyisi hankkia erillinen VHF-antenni, jos he haluavat katsoa UHF-alueella näkyvien normaalikanavien lisäksi VHF-alueella lähetettäviä teräväpiirtokanavia.

DNA on keskeyttänyt Ylivieskan lähettimen HD-lähetykset, jotta kotitaloudet voivat hankkia uudet antennit. DNA aloittaa HD-lähetykset jälleen 16. marraskuuta, jolloin se odottaa kotitalouksien hankkineen uudet antennit.

Viestintävirasto vastaa TV-lähetysten kuluttajaoikeudellisista asioista, joten on hieman outoa, että virasto vaatii kuluttajia hankkimaan uudet antennit DNA:n aiheuttamien ongelmien vuoksi.

Kommentit

2 kommenttia

 1. hhermo kirjoitti 4.11.2011 kello 18:13

  Ohhoh. Miten pääsi näin käymään. Taisi ennakkotestaus taas unohtua. Eihän tämmöistä tv:t pimentävää järjestelmää voi käyttää.
  Eikun uutta järjestelmää rakentamaan. Sehän se on maan tapa.

 2. -ake kirjoitti 8.11.2011 kello 14:28

  Ehe ehe…. Kuka käski ostamaan laajakaista antennin ? ”kaveri” taisi suositella…. Oikeat laitteet oikeassa paikassa eikä ongelmia 🙂

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+