Topform – uusi tallentavien HD-digiboksien valmistaja tuli Suomeen

4.11.2011    

TopformTallentavia teräväpiirtobokseja on saatavissa jo aika monelta yritykseltä, mutta niissä kaikissa on enemmän tai vähemmän pahoja ongelmia. Monet boksit esimerkiksi jättävät ohjelmia tallentamatta.

Topform on uusi merkki, joka yrittää tuoda tarjolle varmatoimisen HD-tallentimen. Tällä hetkellä Topformin bokseista on saatavilla vain vähän tietoa. Stockmannin marraskuun etukuvaston sivulta 68 löytyy malli nimeltä Topform TF420 HD-PVR, jossa kerrotaan olevan 320 gigatavun kiintolevy. Laitetta voi käyttää sekä antenni-, että kaapeliverkoissa ja siitä löytyy teräväpiirtoviritinten lisäksi tavalliset digivirittimet. Mainoksesta ei kuitenkaan selviä voiko laitteella tallentaa kerralla usempia kanavia.

Stockmannin myymän laitteen hinta on etukuvastossa 299 euroa ja normaalihinnan kerrotaan olevan 349 euroa.  Laitetta voi kuvaston mukaan ostaa myös Stockmannin verkkokaupasta, mistä sitä ei kuitenkaan vielä löydy. Kuvaston mukaan laite on saanut myös Antenna ja Cable Ready HD -hyväksynnät, mutta Topformin laitteita ei kuitenkaan löydy vielä hyväksytyt laitteet listaavalta testatutlaitteet.fi -sivustolta.

Verkkokaupan sivuilta löytyy kaksi Topformin boksia. 365 euron hintaisessa Topform TF-5220 -mallissa on 500 gigatavun kiintolevy ja kahdet DVB-T2 ja DVB-C -virittimet, joten sitä voi käyttää antenni- ja kaapeliverkoissa. Laitteella voi tallentaa kahta kanavaa ja katsoa kolmatta. Digiboksilla voi myös katsella valokuvia tai kuunnella MP3-musiikkia ja se on tulossa Verkkokaupan mukaan myyntiin marraskuussa.

Topform TF-5221 vastaa TF-5220 -mallia, mutta siinä on suurempi yhden teratavun kiintolevy ja hintaa sillä on 426 euroa. Laite on tulossa myyntiin joulukuussa.

Topform ja sen mallinimet vastaavat hyvin pitkälti Topfieldiä ja sen mallinimiä. Tämä herättää kysymyksen, ovatko uudet boksit Topfieldin valmistamia. Muutama vuosi sittenhän Topfield teki Verkkokaupalle bokseja ProCaster-nimellä, mitkä olivat kopioita yrityksen omista bokseista.

Kommentit

6 kommenttia

 1. Digilelujen Jani kirjoitti 8.11.2011 kello 9:09

  Topform on ilmeisesti Hedengren-yhtiön uusi tuotemerkki. Topformille on rakenneltu omia sivustoja, mutta ne ovat vielä pahasti keskeneräiset: http://topform.sivustamo.fi/

 2. TL kirjoitti 9.11.2011 kello 12:00

  OEM on Opentech Koreasta, jonka laitteita ovat markkinoineet muutkin maahantuojat mm. Medion, Vision, Salora ym. tuotenimillä.

 3. Digilelujen Jani kirjoitti 11.11.2011 kello 10:09

  Joo selvästi on sama kotelo käytössä Opentechillä ja Topformeissa.

 4. Fikom kirjoitti 11.11.2011 kello 11:13
 5. Jurpo kirjoitti 13.11.2011 kello 23:58

  Kerran jo menin Stockmannin kusetukseen, kun ostin aikoinaan hulluilta päiviltä Medionin tallentavan. Jos nämä ovat samalta sylttytehtaalta peräisin, niin nevöevö.

 6. Ylämummo kirjoitti 25.11.2011 kello 9:37

  Topformit löytyy sekä CableHDReady että AntennaHDReady listalta. http://www.testatutlaitteet.fi/fi/fi_1.html
  Stockan myyjän mukaan TF420 ero muihin Topformeihin on vain se että tässä on 320GB kovo, paketissa ei ole monimerkkikaukkaria, eikä HDMI piuhaa. Toi on muuten ihan kohtuuhintainen HD hybridi!

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+