Uusi vaatimus: Myös Soneran ja DNA:n estettävä Pirate Bayn käyttö

25.11.2011    

PiratismiHelsingin käräjänoikeus määräsi kuukausi sitten Elisan estämään käyttäjien pääsy Pirate Bayn sivustolle. Päätöksestä rohkaistuneena musiikkituottajien etujärjestö IFPI Finland vaatii nyt käräjäoikeudessa samanlaista estoa myös Soneralle ja DNA:lle.

Elisa kertoi heti käräjäoikeuden määräyksen saatuaan ettei se aio ryhtyä estämään Pirate Bayn käyttöä ja kertoi vievänsä asian hovioikeuden päätettäväksi.

EU:n tuomioistuimen mukaan operaattori voidaan määrätä estämään pääsy tietyille sivuille. Päätöksen mukaan operaattoria ei voida kuitenkaan pakottaa valvomaan ja suodattamaan kaikkea asiakkaidensa internet-liikennettä. Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen (TTVK) toiminnanjohtaja Antti Kotilaisen mielestä EU:n tuomioistuimen päätös vahvistaa Helsingin käräjäoikeuden Elisan osalta tekemää päätöstä.

Kommentit

3 kommenttia

 1. Tommi kirjoitti 25.11.2011 kello 14:07

  P2P liikenteen filtteröinnin salliminen kaatui juuri EU:n korkeimmassa oikeudessa: http://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2011-11/cp110126en.pdf

  Eiköhän kohta saada yksittäisten sivujen sensurointipyyntöihin vastaavanlainen päätös.

 2. Pete kirjoitti 25.11.2011 kello 16:08

  Siis niinku häh? Oikeushan juuri päätti että operaattoria EI voi eikä etenkään saa vaatia estämään pääsyä? Mitenkäs se on tässä käännetty täysin päinvastaiseksi?

 3. Digilelujen Jani kirjoitti 25.11.2011 kello 16:16

  EU:n tuomioistuin päätti, ettei operaattoria voida pakottaa valvomaan ja suodattamaan kaikkea asiakkaidensa internet-liikennettä. Sen sijaan pääsy tietylle sivustolle voidaan estää.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+