Yle uudistaa kanavansa – Yle TV2 keskittyy nuoriin aikuisiin

17.11.2011    

YLEYle uudistaa televisiokanaviensa profiileita ja poistaa päällekkäistä tarjontaa. Yle TV1 ja TV2 ovat tarjonneet tähän saakka samanlaista ohjelmaa. Tulevaisuudessa Yle TV2:n sisältö suunnataan enemmän nuorille aikuisille, sillä sen painopiste siirretään 15–45-vuotiaisiin ja erityisesti nuoriin naisiin. Kanavan erityiskohderyhmäksi on valittu 15–29-vuotiaat naiset ja miehet.

Yle TV1 sen sijaan pysyy ajankohtais- ja asiajournalismia tarjoavana kanavana. Muutoksen jälkeen esimerkiksi Inhimillinen tekijä ja Seitsemäs taivas siirtyvät Yle TV1:lle.

Yle aikoo tarjota aikaisempaa viihdyttävämpää ohjelmistoa ja ensi vuonna tarjontaan onkin tulossa muun muassa kotimaista tosi-tv:tä ja lifestyleohjelmia. Ylen kanavilla ei kuitenkaan toimitusjohtaja Lauri Kivisen mukaan tulla myymään mitään tai nöyryyttämään ketään tulevaisuudessakaan.

Kommentit

2 kommenttia

 1. nimetön. kirjoitti 17.11.2011 kello 19:18

  Ai että tositv:tä ja lifestylea jatkossa TV2:lta? Eikö sitä roskaa tule jo ihan tarpeeksi mainosrahoitteisilta kanavilta? Ylen kannattais panostaa laatuun massaroskan sijasta. Sitä laatua tuo tositv ja lifestyle ei todellakaan ole.

  Lisäksi, mihin Yleltä unohtui lapset? Aiemminhan lastenohjelmat tuli nimenomaan TV2:lta, onko ne nyt jäämässä kokonaan pois vai siirtyykö ne TV1:lle?

 2. Digilelujen Jani kirjoitti 18.11.2011 kello 10:31

  > Lisäksi, mihin Yleltä unohtui lapset?
  Nyt aiheesta löytyy lisää tietoa.

  ”Nykyisen lastentunnin lisäksi kouluikäisille lapsille tulee ohjelmatunti kanavan keski-iltaan.”

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+