Apua, 10-20 elokuvan jako tuo vankeutta Ruotsissa

31.12.2011    

PiratismiRuotsissa on alettu rankaista herkemmin nettipiratismista, sillä jo 10-20 elokuvan tai tuhannen musiikkitiedoston jakamisesta voi saada vankeusrangaistuksen. Ruotsissa on annettu syksyn aikana noin kymmenkunta tuomiota nettipiratismista. Osa tuomituista on ylläpitänyt laittomien tiedostojen jakeluun tarkoitettuja hubeja, kun taas toiset ovat olleet tavallisia nettilataajia.

Ruotsissa on ollut aiemmin epäselvää millaisia tuomioita nettipiratismista annetaan ja paljonko tiedostoja täytyy jakaa, jotta voi joutua syytetyksi. Syksyn aikana sekä tuomioiden koko, että syytetyksi joutumisen mahdollisuudet ovat alkaneet selvitä. Jotkut syksyn aikana tuomituista piraateista ovat selvinneet pelkillä sakoilla ja osa on tuomittu vankeusrangaistukseen.

”Jo 10-20 elokuvaa tai noin tuhat musiikkitiedostoa riittää vankeusrangaistukseen”, kertoo nettipiratismiin erikoistunut syyttäjä Henrik Rasmusson Dagens Nyheter -lehdelle..

Ruotsin tilastokeskuksen mukaan Ruotsissa on noin 1,4 miljoonaa aktiivista nettipiraattia, joista jopa puoli miljoonaa voisi joutua vankilaan latausmääriensä vuoksi. Viranomaisten pienen määrän vuoksi suurin osa tulee kuitenkin välttämään rangaistukset. Ruotsalaisten ei myöskään uskota hyväksyvän vankeusrangaistuksia monille, koska yleisen mielipiteen mukaan nettipiratismi ei ole vakava rikos.


Lähde: Dagens Nyheter

Kommentit

Yksi kommentti

  1. piraatti kirjoitti 31.12.2011 kello 16:45

    Eikö voisi samantien teloittaa tuollaiset ihmiskunnan viholliset. Selvästikkin ovat pahempia rikollisia kuin esim murhaajat jotka eivät ekasta tapostaan saa noin kovia tuomioita.

    Hirteen vaan!

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+