Linnan juhlat lähetetään Yle HD -kanavalla monikanavaäänillä

5.12.2011    

Yle HDYle HD -kanava lähettää presidentinlinnan itsenäisyyspäivän juhlat Dolby Digital 5.1 monikanavaäänillä varustettuna. Itsenäisyyspäivän juhlien lähetyksen kuvan laadusta ei ole kuitenkaan tietoa. Kenties maailman pisimmän kättelyohjelman ja pukuloiston seuraaminen onnistuu HD-laadulla tai ehkä kuva onkin vain SD-laatuista.

Hieman hassusti Yle ei kerro linnan juhlien monikanavaäänistä ollenkaan sivuillaan ja tieto löytyykin vain DNA:n sivuilta. On kuitenkin hieman kyseenalaista kannattaako linnan juhlien monikanavaääniä mainostaa ollenkaan, sillä ainakaan itse en usko sen parantavan kovinkaan paljon toimittajien puheiden tai haastatteluiden äänimaailmaa. Juhlien taustahälinä kuullostaa kuitenkin kenties hienommalta tilaäänien kanssa.

Linnan juhlien suora lähetys alkaa 6.12. YLE HD:llä klo 18.50.

Kommentit

4 kommenttia

 1. Meitzi kirjoitti 6.12.2011 kello 13:33

  Ja taas tunnin päästä lähetyksen alkamisesta ilmoitetaan että monikanavaääni otettiin pois kun se ei toiminut?

 2. altsu kirjoitti 6.12.2011 kello 16:11

  Itse asiassa hd kanavalla toimii 5.1 ääni ongelmitta koska HD-televisioissa on mahdollisuus 5.1 äänen vastaanottoon eikä se sotkeudu kuten silloin aikoinaan kävi kun SD-puolella laitettiin moniäänet päälle niin SD-lähetyksiä vastaanottavat laitteet menivät sekaisin. Nyt ei pitäisi käydä niin HD-puolella

 3. tnc kirjoitti 6.12.2011 kello 20:17

  Ja hienosti pääkamera on SD..

 4. -K- kirjoitti 25.10.2012 kello 20:21

  ”SD-lähetyksiä vastaanottavat laitteet menivät sekaisin.”
  Minkäslaista näyttöä siitä on, että nimenomaan vastaanottavat laitteet menivät sekaisin?
  Onhan näitä jo HD:nakin nähty mykkiä lähetyksiä.
  Kyllä se on molemmissa tapauksissa kyse ollut ihan lähetyspään sekoilusta.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+