Linnan juhlien HD-lähetys mokattiin pahasti

7.12.2011    

Yle HDYle lähetti presidentinlinnan itsenäisyyspäivän juhlat teräväpiirtolaadulla Yle HD -kanavalla, muttei kertonut asiasta etukäteen mitään. Ainoa vihje HD-lähetyksestä löytyi DNA:n uutisesta, jossa kerrottiin linnan juhlien lähetyksessä olevan monikanavaäänet. Teräväpiirtolähetyksen kuvan laadusta ei kuitenkaan kerrottu missään etukäteen.

Lähetyksen aikana selostaja kertoi lähetyksen olevan HD-laatuinen. Ikävä kyllä lähetyksestä vain noin puolet oli HD-laatua ja teräväpiirtokamera oli vieläpä sijoitettu ihan väärään paikkaan. Vieraita kuvattiin takaapäin HD-kameralla, mutta edestäpäin SD-kameralla.

HD- ja SD-kuvaa näytettiin vuorotellen muutaman sekunnin jaksoissa. Teräväpiirtokuvan ja tavallisen tarkkuuden kuvan vaihtuminen vuorotellen oli monesta katsojasta häiritsevää ja kamalan näköistä.

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+