Maxivision testissä – vaihtoehto antennille ja kaapelille

21.12.2011    

Maxivision

Tämä vanha testiartikkeli on kirjoitettu joulukuussa 2011. Lue uudempi Maxivisionin testiartikkeli täältä.

Testasin lähes vuosi sitten Maxivisionia, mutta silloin tallenteiden huono laatu sai minut palauttamaan laitteet takaisin ja jatkamaan Topfieldin tallentavan digiboksin käyttöä. Ikävä kyllä vanhalla Topfieldin boksilla ei voi vastaanottaa HD-lähetyksiä ja uudemmista digibokseista puuttuu monia ominaisuuksia, joista en halua luopua. Maxivision paransi tallenteidensa laatua syksyllä, joten oli aika ottaa Maxivisionin laitteet uuteen testiin. Testaus on tehty kahden viikon aikana ja siten myös löydetyt ongelmat ovat esiintyneet kahden viikon käytön aikana.

Keskityin testissä erityisesti ominaisuuksiin, joita itse käytän. Tämän vuoksi onkin paikallaan kertoa hieman taustoja ja miten meidän taloudessa katsotaan televisiota.

Meillä on ollut Topfieldin tallentava digiboksi jo lähes seitsemän vuotta ja katsomme kaikki ohjelmat tallennettuina tai viivästettynä. Meillä katsotaan suorana vain lastenohjelmia arkiaamuisin ennen kouluun lähtöä. Digiboksimme tallentaa kaikki seuraamamme sarjat automaattisesti hakusanojen avulla, jonka vuoksi joudun ajastamaan manuaalisesti vain elokuvia. Tietenkin uuden sarjan alkaessa joudun myös lisäämään tätä ohjelmaa varten uuden hakusanan.

Käyttötapamme johdosta televisio-ohjelmien katselu on erittäin helppoa. Istumme sohvalle, avaamme television ja valitsemme tallennuslistalta haluamamme ohjelman. Mainosten ohi hypimme hyppynapeilla. Ensiksi punaisella napilla noin 3 minuuttia eteenpäin ja sen jälkeen tarvittaessa keltaisella noin 20 sekuntia eteenpäin ja lopuksi sinisellä noin 10 sekuntia taaksepäin. Mainosten ohitus sujuu yleensä enintään viidellä painalluksella ja aikaa siihen kuluu alle 10 sekuntia.

Mikä on Maxivision?

Maxivisionin pakettiin kuuluu Motorolan VIP1003 IPTV-digiboksi, jonka lisäksi paketista löytyy yleiskaukosäädin, ahtaisiinkin väleihin mahtuva litteä HDMI-johto, scart-johto ja lyhyt nettikaapeli. Kaukosäätimellä voidaan ohjata kahta muuta laitetta, joten esimerkiksi television ja viritinvahvistimen käyttö onnistuu samalla kaukosäätimellä.

Motorolan digiboksi on näppärän pieni, sillä sen koko on vain 16,5cm x 13cm x 3,5cm. Laitteesta löytyy liittimet verkkokaapelille, HDMI:lle sekä scartille ja äänet saa ulos koaksiaalisen S/PDIF-liittimen kautta. Laitteesta löytyy myös USB-liitin, joka ei kuitenkaan ole käytössä. Laitteessa ei ole ollenkaan antenniliittimiä, joten sillä voi vastaanottaa vain IPTV-signaalia.

Maxivision VIP1003

Maxivisionin pieni digiboksi ja sen liittimet

Maxivisionin 129 euron hintaiseen aloituspakettiin kuuluu digiboksi, jonka lisäksi kahden viikon ajan voi testata kaikkia kanavia ja tallennusta. 179 eurolla aloituspaketin mukana tulee sata tuntia tallennustilaa. Kahden viikon testiajan jälkeen täytyy hankkia kuusi euroa kuukaudessa maksava persupalvelu, jolla saa näkyviin peruskanavat (YLE TV1, YLE TV2, YLE HD, MTV3, MTV3 HD, Nelonen, YLE Teema, YLE FST, Sub, Jim, The Voice, TV Viisi, Liv, SuomiTV, AVA, Deutsche Welle, Discovery Channel, Eurosport, Taivas TV7 ja TV5 Monde) ja joka mahdollistaa kanavien tallennuksen. Muita kanavia voi hankkia kanavapaketteina tai yksittäisinä kanavina ja ne voi hankkia halutessaan ilman määräaikaista sopimusta vaikka vain yhdeksi kuukaudeksi. Tällä hetkellä Maxivisionin kautta voi katsoa yli 140 kanavaa, joista noin 20 on teräväpiirtokanavia.

Jos Maxivisionin tilaa ilman tallennustilaa, joutuu tallennuksen sadan tunnin aloituspaketista maksamaan 69 euroa. Lisätallennustilaa voi hankkia myöhemmin 100, 200, 300 tai 500 tuntia ja niistä perittävät kertamaksut ovat vastaavasti 49, 98, 149 ja 199 euroa.

Käyttöönotto

Maxivisionin käyttöönotto on hieman erilainen verrattuna tavallisiin digibokseihin. Aluksi täytyy syöttää digiboksin pohjassa oleva sarjanumero ja MAC-osoite Maxivisionin sivuille ja luoda tunnukset Maxivisionin itsepalvelukeskukseen. Tämän jälkeen laite liitetään internetiin sekä televisioon, jonka jälkeen se voidaan käynnistää. Laite toimii myös NAT:in takaa. Törmäsin ensimmäiseen ongelmaan laitetta käynnistäessä, sillä laite ei käynnistynyt. Yritin monta kertaa irroitellen välillä sähköjohtoa ja lopulta sain kuvan televisioon. Sama käynnistysongelma vaivasi myös myöhemmin monta kertaa sähköjohdon irroittamisen jälkeen. Onneksi sähköjohtoa ei tarvitse irroitella laitteen käyttöönoton jälkeen, joten ongelmaan ei välttämättä törmää alun jälkeen ollenkaan, ellei sähkökatko yllätä. Maxivisionin mukaan tämä on tunnettu ongelma, jota korjataan tällä hetkellä.

Laitteen ensimmäinen käynnistys kestaa arviolta noin 1-2 minuuttia. Seuraavat käynnistykset ovat todella nopeita, sillä laite käynnistyy alle viidessä sekunnissa, kunhan ei siis irroita sähköjohtoa välillä. Laitteen resoluutio on ollut kaksi kertaa käynnistyksen jälkeen väärä, enkä saanut teräväpiirtoresoluutiota palautettua muuten kuin virtajohdon irrottamalla. Maxivisionin mukaan laite ottaa HD-tarkkuuden käyttöön virtajohdon kiinnittämisen jälkeen, jos pelkästään HDMI-liitin on käytössä ja televisio kertoo laitteelle kykenevänsä teräväpiirron näyttämiseen. Alhaisempi resoluutio otetaan käyttöön, jos scart-liitin on kytekettynä virtabuutin jälkeen. Minulla on ollut käytössä vain HDMI-liitin ja silti jostain syystä resoluutio on ollut kaksi kertaa huono. Maxivision tutkii asiaa.

Tällä hetkellä Maxivisionin laite tukee enintään 720p-resoluutiota, mutta tuki 1080i-resoluutiolle on tulossa ensi vuoden alkupuolella. Laitteella ei voi myöskään kuunnella monikanavaääniä tällä hetkellä, sillä se tukee vain kaksikanavaisia 2.0-ääniä. Monikanavaääni poistui jostain syystä käytöstä edellisessä ohjelmistopäivityksessä ja Maxivisionin mukaan monikanavaäänet palautetaan laitteeseen seuraavassa päivityksessä parin viikon sisällä.

Digiboksista ei löydy montaakaan asetusta ja kaikkia asetuksia voi muuttaa laitteen lisäksi myös netin itsepalvelukeskuksesta. Äänelle ja tekstitykselle voi valita ensisijaisen ja toissijaisen kielen ja kuvasuhteelle löytyy pari vaihtoehtoa. Asetuksista voi valita myös ohjelmaoppaassa näkyvien kanavien määrän ja kerralla näytettävän tuntimäärän. Myös kanavalistoja voi luoda ja muokata digiboksilla tai netissä. Kenties tärkein asetus on yhteysnopeuden valinta, joka voi olla 8 Mbps tai 2 Mbps.

Ensi- ja toissijaiseksi ääneksi ei kannata valita molempiin samaa kieltä, sillä silloin laite arpoo käytettävän kielen ja ainakin minun testeissä kieleksi valikoitui ruotsi. Vika on tiedossa ja korjauksen pitäisi olla valmis ensi vuoden alkupuolella.

Peruskäyttö

Maxivisionin käyttö on helppoa ja loogista. Kanavien vaihto on nopeaa ja kanaville voi luoda omia suosikkilistojaan, joista niiden valinta käy helposti. Monissa laitteen toiminnoissa on kuitenkin selvästi havaittava viive, joka johtuu luultavasti siitä, että laite hakee tietoja netin kautta. Esimerkiksi ohjelmaoppaan avaus, ohjelman tietojen haku ja tallennelistauksen avaus kestää jonkin aikaa.

Maxivisionin kanavalista

Kanavalistassa näkyy myös kanavalogot

Perustarkkuuden SD-kanavat saa näkyviin 2 megan nettiliittymällä ja HD-kanavien vastaanotto edellyttää vähintään 8 megan nettiyhteyden käyttöä. Suosittelen 8 Mbps asetuksen käyttöä, sillä 2 Mbps asetuksella kuva on suuremman pakkauksen vuoksi huonompilaatuinen myös SD-kanavia katsellessa. 8 Mbps asetus on erittäin suositeltava myös tallennuksen kannalta, sillä 2 Mbps asetusta käyttäen tallenteiden laatu on todella huono. Tallenteiden huono laatu oli suurin syy siihen, että palautin Maxivisionin laitteet takaisin edellisen testini päätteeksi.

Kahden megan asetuksella SD-kanavien kaistantarve on keskimäärin noin 1,5 Mbps. Kahdeksan megan asetuksella SD-kanavien keskimääräinen kaistantarve on noin 3,5 Mbps ja HD-kanavien noin 5 Mbps. Kaistantarve riippuu tietenkin myös lähetettävästä ohjelmasta, sillä esimerkiksi jääkiekkopelissa on paljon enemmän kaistaa tarvitsevaa liikettä kuin puheohjelmissa.

Suoria lähetyksiä katsoessa 8 Mbps asetuksen kuva on silminnähden parempi SD-kanavilla, mutta kyllä 2 Mbps kuvaakin hätätilanteessa katsoisi. Tietenkin kuvanlaatu riippuu myös television koosta ja katseluetäisyydestä. Meillä on käytössä 37-tuumainen televisio, jota katsotaan noin 3,5 – 4 metrin etäisyydeltä. 2 Mbps asetuksella tehtyjen tallenteiden laatu sen sijaan on niin surkeaa, etten ainakaan itse suostu katsomaan niitä ollenkaan.

Ajastukset

Tärkein vaatimukseni on ajastusten teko automaattisesti hakusanojen perusteella. Helpointa tämä on Maxivisionin netistä löytyvän itsepalvelukeskuksen kautta, jossa tallennussääntöjen luominen ja muokkaaminen onnistuu helposti. Ohjelmien uusintojen tallennuksen estämiseksi tallennussääntöihin voi lisätä kellonajan, jolloin esimerkiksi myöhäisiltaisin tulevat uusinnat voidaan ohittaa.

Maxivision tallennussäännöt

Tallennussääntöjen luominen on helppoa netin itsepalvelukeskuksen kautta


Maxivision mahdollistaa viidenkymmenen tallennussäännön luomisen, mikä voi tuntua tuntua riittävältä. Ajan kuluessa tallennussääntöjen määrä voi kuitenkin osoittautua riittämättömäksi. Meidän Topfieldiin on kertynyt vuosien saatossa jo noin 70 tallennussääntöä, vaikka olen poistanut sieltä jo loppuneet sarjat. Vertailun vuoksi Elisa Viihteessä ei ole rajoitettu tallennussääntöjen määrää ja olenkin ehdottanut Maxivisionille jo useasti tallennussääntöjen lisäämistä. Toivottavasti Maxivision lisää tallennussääntöjensä määrää tulevaisuudessa.

Tallennussääntöjen lisäksi ohjelmia voi ajastaa itsepalvelukeskuksen ohjelmaoppaasta tai laitteen omasta EPG:stä. Esimerkiksi elokuvien ajastus on paljon kätevämpi hoitaa netin itsepalvelukeskuksen kautta, josta ohjelmat löytyvät paljon nopeammin ja helpommin. Maxivisionilla voi myös aloittaa tällä hetkellä lähetettävän ohjelman tallennuksen vaikka vasta ohjelman viimeisellä minuutilla ja silti koko ohjelma tulee talteen. Tallentumassa olevan ohjelman katselun voi aloittaa ennen kuin tallennus on päättynyt. Tallennusten alkuun ja loppuun lisätään automaattisesti lisäaikaa, joten hieman liian aikaisin alkavat tai myöhään loppuvat ohjelmat tulevat kokonaan talteen.

Maxivisionin EPG

Maksivisionin EPG:n kanavien ja tuntien määrää voi säätää asetuksista

Ikävä kyllä Maxivisionilla ei voi tallentaa läheskään kaikkia kanavia. Tällä hetkellä Canal+:n, MTV3 maksukanavien, Nelosen maksukanavien, TV1000-kanavien, Viasat-kanavien ja joidenkin yksittäisten kanavien tallennus on estetty. Onneksi sentään MTV3 HD ja Yle HD -kanavien tallennus onnistuu kuitenkin ilman ongelmia. Tallennus on estetty tällä hetkellä yhteensä 47 kanavalta, joka on noin kolmasosa kaikista kanavista. Vertailun vuoksi Elisa Viihteellä ja Sonera Koti TV:llä voi tallentaa vain ilmaisten peruskanavien ohjelmia.

Monien kanavien verkkotallennus on estetty, koska ohjelmayhtiöiden mielestä IPTV vastaa Video-on-Demand -palvelua, johon heillä ei ole oikeuksia. Verkkotallennus ei kuulu myöskään yksityisen kopioinnin piiriin. Maxivisionilla ei uskota tilanteen muuttuvan lähiaikoina.

Tallenteiden katselu

Tallennetut ohjelmat löytyvät kaikki samasta listasta, eikä ohjelmia voi siirtää erillisiin kansioihin. Ohjelmia voidaan kelata, mutta vain viisinkertaisella nopeudella. Meidän perheessä on totuttu käyttämään hyppynappeja, joilla ohjelman alku löytyy helposti ja mainoksien ohitus käy muutamassa sekunnissa. Maxivisionista löytyy hyppynapit, joilla voi hypätä kaksi ja viisi minuuttia eteenpäin sekä puoli ja kaksi minuuttia taaksepäin. Kaipaisin paljon myös lyhyempiä hyppynappeja, joilla voisi esimerkiksi hypätä 15 sekuntia eteenpäin ja 10 sekuntia taaksepäin. Maxivision on luvannut tutkia pienempien hyppynappien mahdollisuutta, mutta toteutus ei ole vielä varmaa.

Maxivisionin tallennelista

Tallennuksia ei voi siirtää erillisiin kansioihin

Usein hyppyjen jälkeen äänet eivät kuulu ollenkaan noin 5-30 sekunnin aikana. Tähän auttaa kuvan pysäyttäminen ja toiston jatkaminen välittömästi. Tällöin kuva hyppää eteenpäin noin 5-10 sekuntia ja äänet kuuluvat jälleen. Tähän on tulossa korjaus Maxivisionin arvion mukaan tammikuun alkupuolella. Kuvan pysäytys pause napilla ja jatkaminen hyppää joka kerta eteenpäin 5-10 sekuntia, joten seuraavat vuorosanat tai tekstitykset jäävät helposti kuulematta tai näkymättä. Maxivision pyrkii korjaamaan pausen jälkeisen hypyn helmikuussa.

Hyppynappien hyppyjen pituudet eivät silloin tällöin ole sen pituisia, kuin niiden pitäisi olla. Joskus esimerkiksi kahden minuutin hyppy saattaakin kestää minuutin ja kolmekymmentäseitsemän sekuntia. Tämä johtuu Maxivisionin mukaan siitä, ettei koko videota ole vielä siirretty striimauspalvelimelle ja hyppyjen pituuksien pitäisi olla normaalit noin 30-60 sekunnin kuluttua.

Lisäys 18.1.2012: Jos elokuvan katsomista haluaa jatkaa toisena päivänä, sen siirto striimauspalvelimelle voi kestää jopa yli 10 minuuttia (toisinkuin Maxivisionin minulle kertoma 30-60 sekuntia), joten myös toistokohdan löytyminen hyppynapeilla tai kelaamalla voi kestää yli 10 minuuttia. Tämän vuoksi elokuvien katseleminen monessa osassa ei ole mitenkään mukava kokemus.

Maxivisionin tallenteiden toisto on katkennut kolme kertaa kesken kaiken, jolloin ruudulla on näkynyt vain mustaa. Maxivisionin mukaan ongelmaan on tulossa pikapaikkaus piakkoin ja parempi korjaus on tulossa ensi vuoden alkupuolella suuren ohjelmistopäivityksen mukana.

Tallennuslistan avaaminen on tuonut ruudulle kolme kertaa virheilmoituksen, jonka jälkeen listaus on kuitenkin auennut normaalisti. Tähänkin ongelmaan on tulossa korjaus piakkoin.

Laitteella ei voi asettaa tallenteisiin kirjanmerkkejä. Tämän vuoksi esimerkiksi elokuvan katselun jatkaminen myöhemmin on vaikeaa, sillä jatkokohta täytyy itse muistaa ja sinne täytyy kelata tai hyppiä hyppynapeilla. Kirjanmerkit ovat kuitenkin Maxivisionin mukaan tulossa laitteeseen, kenties jo seuraavan suuren ohjelmistopäivityksen mukana ensi vuoden alkupuolella.

Onko Maxivision hyvä vaihtoehto?

Teräväpiirtoisissa digibokseissa on todella monia ongelmia, eikä mikään niistä toimi lähellekään täydellisesti. Myös Maxivisionissa on monia ongelmia, mutta onneksi niihin on luvattu korjaus tai niitä on luvattu tutkia. Luotan Maxivisionin lupauksiin ja siksi päätinkin jatkaa Maxivisionin käyttöä myös testijakson jälkeen. Toivottavasti Maxivision pitää lupauksensa ja korjaa ongelmat.

Hyvää:

 • Toimii kaikkien nettioperaattoreiden verkoissa
 • Maksu- ja HD-kanavat näkyvät ilman maksukortteja ja korttilinkityksiä
 • Maksukanavia voi tilata lyhyiksi ajoiksi
 • Automaattiset ajastukset tallennussäännöillä
 • Hyppynapit

Huonoa:

 • Tallennussääntöjen määrä vain 50 (Maxivision on luvannut tutkia määrän kasvattamista, mutta lisää sääntöjä ei ole ainakaan vielä luvattu)
 • Ei voi tallentaa läheskään kaikkia maksukanavia (Ei parannusta odotettavissa)
 • Viat
  • Vain 720p-resoluutio (Tuki 1080i-resoluutiolle tulossa)
  • Vain 2.0-äänet (Tuki 5.1-äänille tulossa)
  • Käynnistymisongelmat (Korjaus tulossa)
  • Väärä resoluutio joskus käynnistyksessä (Vika on ilmoitettu Maxivisionille, korjauksesta ei ole tietoa)
  • Äänet katoavat hyppyjen jälkeen (Korjaus tulossa)
  • Pause + play hyppää 5-10 sekuntia (Korjaus tulossa)
  • Tallenteen toisto loppuu joskus kesken mustaan ruutuun (Korjaus tulossa)
  • Virhe joskus tallennuslistauksen avauksessa (Korjaus tulossa)
  • Hyppyjen pituudet voivat olla joskus pienempia, kuin mitä niiden pitäisi olla (Ei luultavasti voida korjata)
  • Laite arpoo käytettävän kielen, jos molemmiksi kieliksi on valittu asetuksissa sama kieli (Korjaus tulossa)
 • Pienempiä hyppynappeja kaivataan (Maxivision tutkii, toteutuksesta ei ole vielä varmuutta)
 • Kirjanmerkit puuttuvat (Kirjanmerkit ovat tulossa)

Kahden viikon testijakson jälkeen huomaamiani ongelmia:

 • Tallenteen toisto loppuu joskus kesken (muttei mustaan ruutuun)
 • Jos elokuvan katsomista haluaa jatkaa toisena päivänä, sen siirto striimauspalvelimelle voi kestää jopa yli 10 minuuttia, joten myös toistokohdan löytyminen hyppynapeilla tai kelaamalla voi kestää yli 10 minuuttia.
 • Yhtenä iltana digiboksi ei ilmeisesti saanut yhteyttä palvelimelle, sillä kanavien tai tallenteiden kuva ei näkynyt. Laitteen uudelleenkäynnistys kesti normaalia kauemmin, eikä sen jälkeen toiminut mikään. (Tämä johtui Maxivisionin mukaan heidän käyttämänsä verkko-operaattorin yllättävästä palvelukatkosta)

Kommentit

22 kommenttia

 1. Jan kirjoitti 22.12.2011 kello 9:29

  Joo, ei sovellu meille. Vanhempi Topfield myös käytössä, mutta meillä nettiyhteys kiukutteleen 10x useammin kuin kaapeli, enkä muutenkaan lämpiä näihin ”cloud” tyyppisiin juttuihin, eli niihin jossa käytetään ja tallennetaan jollekin etäpalvelimelle tallennettuja juttuja.

 2. Timo kirjoitti 22.12.2011 kello 11:51

  Oikein kiinnostava ja hyvin kirjoitettu testi. Olisi mielenkiintoista kuulla alkuvuodesta miten vikojen korjaus on onnistunut!

 3. Digilelujen Jani kirjoitti 22.12.2011 kello 12:04

  Digilelut seuraa tietenkin vikojen korjausta ja uutisoi niistä.

 4. Nimetön kirjoitti 22.12.2011 kello 18:22

  Öh, siis tuon perusteellahan laite on täyttä kuraa verrattunan normaaliin digiboksiin.

 5. repa kirjoitti 27.12.2011 kello 11:18

  Mielestäni iptv-n suurin ongelma on se että kanavia ei voi tallentaa. Peruskanavat voi tallentaa myös vanhalla digiboxilla joten itse en voi maxivisionin tai elisan mainontaa tallennuksista ymmärtää kun periaattessa mitään oikeata maksukanavaa ei saa talteen.

 6. Digilelujen Jani kirjoitti 27.12.2011 kello 13:22

  > Mielestäni iptv-n suurin ongelma on se että kanavia ei voi tallentaa.

  Maxivision on kilpailijoitaan parempi, koska sillä voi tallentaa lähes sataa kanavaa. Mutta koska mm. Canal+:n, MTV3 maksukanavien, Nelosen maksukanavien, TV1000-kanavien ja Viasat-kanavien tallennus on estetty, en usko tilaavani näitä kanavapaketteja. Hankin monet elokuvat ja jotkut sarjat sitten muualta ja maksukanavat jäävät ilman minun rahojani

 7. Nimetön kirjoitti 28.12.2011 kello 2:22

  Miksi pidät ”vikana” tukea vain 720p:lle ja odotat 1080i:tä korjaamaan asian? Noissa kahdessahan kun ei ole käytännön kannalta juurikaan eroa, ja monissa tilanteissa tuo progressiivinen 720p on itse asiassa jopa parempi vaihtoehto kuin ei-progressiivinen 1080i (näyttölaitteesta riippuen). Noiden kahden muodon tasavertaisuudesta kertoo jo asiaan liittyvien nettiväittelyiden määräkin…

 8. Digilelujen Jani kirjoitti 28.12.2011 kello 9:36

  > Miksi pidät “vikana” tukea vain 720p:lle

  Jotkin teräväpiirtokanavat lähetetään 720p:nä ja jotkin 1080i:nä. Näin ainakin teoriassa, en ole kuitenkaan selvittänyt millä resoluutiolla Maxivisionin HD-kanavat lähetetään.

  Jos kanava lähetetään 1080i:nä ja se katsotaan 1080i-televisiolla, niin silloin kuvan pitäisi olla paras mahdollinen, kunhan digiboksi siis osaisi lähettää sen 1080i:nä.

  Jos taas digiboksi siirtää 720p-kuvan ulos 1080i-muodossa, niin silloin digiboksi tekee skaalauksen. Samoin digiboksi hoitaa skaalauksen jos 1080i-kanava siirretään ulos boksista 720p-muodossa. Tällöin kysymys on siitä, mikä laite hoitaa skaalauksen parhaiten: digiboksi, televisio vai kenties erillinen skaalain.

  Loppujen lopuksi kyse on siis siitä, mitä kanavia katsotaan (720p vai 1080i), mikä laite hoitaa skaalauksen parhaiten ja minkälaisesta kuvasta omat silmät pitävät eniten. Tämän vuoksi olisi hyvä, jos Maxivisionin digiboksin saisi lähettämään kuvan ulos 720p ja 1080i -muodoissa, jotta käyttäjä voisi valita itselleen parhaiten sopivan muodon.

  Paras vaihtoehto voisi olla, jos digiboksi osaisi valita uloslähetettävän reoluution kanavan resoluution mukaan. Mutta toisaalta jos television skaalain on huono, voisi olla parempi vaihtoehto antaa digiboksin hoitaa skaalaus.

  Tulikohan tästä nyt hieman epäselvä kommentti 🙂

 9. Eki kirjoitti 29.12.2011 kello 14:57

  Omat katselutapani ovat samat mitä blogin kirjoittajalla. Mukava lukea, että purkki on sentään vaihdettu. Itselläni on vuosi sitten ostettu VIP1903. Lopetin palvelun parin kuukauden jälkeen ja vaihdoin Elisaan. (sekin on kaikkea muuta kuin tyydyttävä, mutta musta Netgemin boksi sentään toimii, toisin kun uusi Pace)

  Toivotaan, että uskosi palkitaan ja mainitsemiisi asioihin tulee korjaukset! Itse sain kuitenkin silloin vuosi sitten jokaiseen blokissa mainittuun asiaan saman vastauksen ”korjaus tulee pian tai asiaa tutkitaan”. Eli homma on vuoden jälkeen näköjän edelleen levällään.

  Näillä näkymin oma Maxivisoni siis seisoo virrattomana edelleen, sillä edellä mainitut puutteet ovat itselleni niin tärkeitä, että estävät palvelun käytön.

 10. Nimetön kirjoitti 31.12.2011 kello 14:07

  Etkö ole huomannut ongelmaa, että koko boxi jumittuu silloin tällöin (kanavalista ja epg ei aukea, kanavan vaihto ei onnistu). Ongelmasta selviää vain käyttämällä virtapiuhaa irti. Maxivisionin mukaan korjausta odotellaan Motorolalta, mitään aikataulua ei luvattu. Todella ärsyttävä vika.

 11. Digilelujen Jani kirjoitti 31.12.2011 kello 17:13

  > Etkö ole huomannut ongelmaa, että koko boxi jumittuu silloin tällöin

  Boksi jäi tosiaan kerran tällaiseen jumiin. Sitä ennen koitin selvitä jostain kertomastani virhetilanteesta (en muista mistä) ja painelin monia nappuloita. Ajattelin että boksi jäi jumiin, koska koitin painella sillä monia nappuloita.

  En kertonut siitä testiartikkelissa, koska se ilmeni niin epäselvässä tilanteessa.

 12. Nimetön kirjoitti 31.12.2011 kello 19:10

  Minulla boxi tosiaan jumittuu päivittäin ja useamminkin, siksi se on mielestäni pahin ongelma. Arvaukseni on että jumi esiintyy herkemmin, jos käyttää paljon epg:tä/kanavalistoja tai jos boxi on pidempään yhtäjaksoisesti päällä.

 13. Digilelujen Jani kirjoitti 2.1.2012 kello 9:30

  > Minulla boxi tosiaan jumittuu päivittäin ja useamminkin

  Maxivision on edelleen meillä selvästi kakkoskäytössä, sillä varmatoimisempi Topfield hoitaa edelleen ykkösboksin virkaa.

  Mahdollisesti bugeja korjaavat päivitykset saisivat Maxivisionista ykkösboksin.

  En tule käyttämään EPG:tä tai kanavalistoja oikeastaan ollenkaan Maxivisionilla, sillä tulemme katsomaan lähes pelkästään tallenteita.

 14. Maxiton kirjoitti 3.1.2012 kello 14:46

  Hyvä testi, kiitos! Kyllähän vaan taitaa suurin este tuon leviämiselle olla maksukanavien tallennuksen puute. Tilaisin itsekin paketin välittömästi, jos se olisi mahdollista. Muuten tuossa ei ole oikein mitään järkeä, kun mitään ei tule katsottua enää livenä ja suurin osa suosikkiohjelmista tulee maksukanavien puolelta. Kummallista, että Maxivision ei ole edes tarjonnut Motorolan boksin kiintolevyllistä versiota (niin kuin esim Sonera), niin saisi ne maksukanavatkin talteen…

 15. Digilelujen Jani kirjoitti 9.1.2012 kello 7:44

  Lisää vikoja löydetty ja lisätty artikkelin lopussa olevaan vikalistaan.
  – Tallenteen toisto loppuu joskus kesken (muttei mustaan ruutuun)
  – Eilen illalla digiboksi ei ilmeisesti saanut yhteyttä palvelimelle, sillä kanavien tai tallenteiden kuva ei näkynyt. Laitteen uudelleenkäynnistys kesti normaalia kauemmin, eikä sen jälkeen toiminut mikään.

 16. jl kirjoitti 13.1.2012 kello 12:02

  Jos palvelusta löytyy noita bugeja noinkin paljon ja tallentaa ei voi juuri suurinta osaa maksukanavia on palvelu jopa tavalliseen digiboksiin verrattuna sen verran kehno esitys, että siitä tuskin kannattaisi mitään maksaa. Lisäksi olisi vielä tämä allekirjoittaneen yhteys Sonera Extra, jonka viat vielä siihen päälle (nopeus erittäin hyvä, mutta tietyt asiat jumittaa ja Sonera ei voi tehdä kuulemma mitään).

 17. nimetön. kirjoitti 13.1.2012 kello 13:39

  Mulla tuo palvelu on pelannut hyvin ja ymmärrän miksi ei osaa maksukanavista voi tallentaa verkkoon, Maxivisionilla ei olisi sitä vastaan että kaikki kanavat vois tallentaa verkkoon mutta tv-yhtiöt tässä haraa vastaan koska joidenkin tietojen mukaan he rinnastaa tuon verkkotallennuksen video-on-demand palveluihin vaikka oikeastihan kyse on vain etänä toimivasta tallentavasta digiboksista. MTV Networks on kaikkein IPTV-vastaisin eikä Maxivision ole päässyt heidän kanssaan sopimukseen edes kanavien välittämisestä Maxivisionin palvelussa. Elisalla ei muuten onnistu maksukanavien tallennus verkkoon ollenkaan ja uusimmalla boksilla ei onnistu edes ulkoiselle tallennuslaitteelle (tallentava dvd-soitin) koska Elisan buginen boksi on niin surkea että lisää scart-signaaliin kopiosuojaussignaalin, Sonerallakaan ei voi tallentaa maksukanavia verkkoon joskin Soneralla on kiintolevyllinen boksi johon ne kanavat voi tallentaa.

  Itse hoidan kaikkien maksukanavien tallennuksen Maxivisionilta käyttämällä tallentavaa dvd-soitinta, joskin suunnitelmissani on rakentaa htpc jolloin tallennukset voisi hoitaa kiintolevylle josta niitä pääsee kätevästi editoimaan ja sen jälkeen sitten polttaa dvd:lle. En vaihtaisi Maxivisionia Elisaan tai Soneraan. Ja Maxivision on ainoa ”kaapelitv” jonka voi ottaa aina mukaan vaikka muuttaisi antennitaloon tai taloon jossa on surkea kaapelioperaattori.

 18. nimetön. kirjoitti 18.1.2012 kello 0:30

  Janille ja muillekin tiedoksi, että se katkeilu jossa jopa Maxivisionin nettisivut meni nurin, ei ollut Maxivisionin omaa syytä vaan heidän käyttämänsä internet-operaattorin vika (huoltokatko) ja tietenkään tämä nettioperaattori ei ollut informoinut Maxivisionia ajoissa asiasta.

  Tämä asia selvis kun vähän selailin Maxivisionin naamakirjasivua:

  http://fi-fi.facebook.com/pages/Maxivision-tv-viihteen-vapaustaistelija/137615609585620?sk=wall

  Lainaus Maxivisionin kommentista:

  ”Maxivision – tv-viihteen vapaustaistelija Moi kaikki! Verkko-operaattorimme TDC päätti sitten pitää huoltokatkon tänään klo 21 alkaen ilmoittamatta siitä meille mitään. Katkos jatkuu mahdollisesti jopa klo 06 ma-aamuun saakka. Pahoittelumme katkoksesta, tiedotamme lisää täällä Facebookissa ja sähköpostilla heti kun saamme lisätietoja.
  8. tammikuuta kello 13:13”

 19. Digilelujen Jani kirjoitti 18.1.2012 kello 8:28

  > katkeilu jossa jopa Maxivisionin nettisivut meni nurin, ei ollut Maxivisionin omaa syytä vaan heidän käyttämänsä internet-operaattorin vika

  Ok hyvä tietää.

  Olen nyt havainnut, että muutama päivää aiemmin tallennettujen elokuvien katselu monessa osassa Maxivisionilla on aikas vaikeaa.

  Tallenteet siirretään muutama päivä tallennuksen jälkeen toiselle (halvemmalle) palvelimelle ja kun niitä sitten aletaan katsomaan, täytyy ne siirtää takaisin nopeammalle (kalliimmalle) palvelimelle. Tällöin esim. kelaus tai hyppynappien käyttö ei oikein suju. Esim. 5 min hyppy hyppääkin vain muutaman sekunnin (koska ei voida hypätä pidemmälle kuin siihen hetkeen johon saakka tallennetta on siirretty nopeammalle palvelimelle).

  Katsoimme esimerkiksi Alpha Dog elokuvan kolmessa osassa kolmena iltana (joo tiedän, säälittävää. Laitettakoon tämä ikääntymisen aiheuttaman väsymyksen piikkiin). Kun elokuvaa halusi jatkaa toisena tai kolmantena iltana kesti jopa yli 10 minuuttia, ennenkuin vihdoin pääsin hyppäämään siihen kohtaan josta halusin jatkaa katselua. Ei ole kovinkaan käyttäjäystävällistä. Täytynee antaa lisää palautetta tästä suoraan Maxivisionille.

 20. TK kirjoitti 24.1.2012 kello 1:40

  Itse olen huomannut seuraavat bugit:
  -joskus kuva ja ääni pysähtyvät, korjaantuu kanavaa vaihtamalla tai kaukosäätimen off/on-syklillä (eikö laite voisi itse tajuta toiston jumiutuminen ja aloittaa uudelleen itsestään?)
  -joskus kun valitsee suosikkikanavalistalta nuolilla jonkun kanavan, niin boksi sitkeästi vaihtaa listalla viereiselle kanavalle (ei tee sitä aina, mutta joskus monta kertaa peräkkäin)
  Kehitysehdotuksia:
  -kaukosäädin on (ainakin ”peruskäyttäjille”) liian monimutkainen
  -epg:n,listojen ja valikoiden fontin koko pitäisi olla säädettävissä isommaksi, nyt on vähän liian pientä

 21. hajskor kirjoitti 30.1.2012 kello 8:37

  Kiitoksia kattavasta ja uskottavasta kuluttajatestistä! Auttoi myös diagnosoimaan ongelma uuden liittymän kanssa kun tiesi vähän mitä odottaa (boksi oli 2M-tilassa vaikka yhteys riittäisi hyvin 8M siirtonopeuteen, eikä boksin omissa valikoimissa pystynyt tätä edes näkemään. Selainliittymästä oikea täppä löytyi lopulta, tosin vähän kummallisesta paikasta. Hitaammalla asetuksella kuva tosiaankin on aivan surkea, halpa-VHS 80-luvulla näytti paremmalta!)

 22. Brandy kirjoitti 19.9.2012 kello 16:42

  Kelausnopeus pitäisi olla 2x 4x jne. Itse katselen nopeutettuna toistona ulkomaiset ohjelmat, lisäksi kelatessa ei ylen tekstitys näy, ei liene suuri juttu saada toimimaan esim. Tvkaista vlc:llä tekstitys toimii vaikka 16x nopeudella tosin sit ei ehdi lukea 😉 Laite ei kykene HD kuvaa kelaamaan nykimättä. Tässä ensimmäiset havainnot tunnin kokeilun jälkeen.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+