Syytön joutui TTVK:n hampaisiin – maksa tai valitse oikeus

8.12.2011    

TTVKTekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus (TTVK) on lähettänyt eräälle henkilölle kirjeen, jossa kerrottiin, että vastaanottajan nettiyhteyttä oli käytetty 5 000 musiikkitiedoston jakamiseen Direct Connect -vertaisverkossa. Kirjeen mukaan asia olisi ”sovittavissa”, kunhan ”maksuehdoista päästäisiin sopuun”, kertoo MikroPC. Kirjeessä uhattiin oikeudella, jos asiaa ei sovittaisi muuten.

Kirjeessä mainittu IP-osoite oli siirtynyt TTVK:n syyttämälle henkilölle vasta musiikkitiedostojen jakamisen jälkeen, joten kirje olisi pitänyt lähettää IP-osoitteen aikaisemmalle käyttäjälle.

TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilaisen mukaan virheestä voidaan syyttää Elisaa, joka on antanut vanhat tiedot IP-osoitteen käyttäjästä. ”Tällaiset virheet ovat erittäin ikäviä sekä meille että henkilölle, joka saa kirjeen ilman syytä”, Kotilainen sanoo.

Elisalta arvellaan väärien tietojen johtuvan joko oikeudelle alunperin annetusta väärästä IP-osoitteesta tai Elisalla tapahtuneesta inhimillisestä virheestä. Elisa aikoo muuttaa prosesseja automaattisemmiksi vähentääkseen inhimillisiä virheitä.

TTVK:n Kotilaisen mukaan samantyyppisiä virheitä on sattunut aiemminkin.


Lähde: MikroPC

Kommentit

3 kommenttia

 1. nimetön. kirjoitti 8.12.2011 kello 17:47

  No niin, tottakai sitä syytellään Elisaa eikä TTVK:ssa voi koskaan olla mitään vikaa… Tsiisus.

  Jos minä olisin tuo henkilö joka on aiheettomasti saanut tuollaisen kirjeen, veisin TTVK:n oikeuteen ja vaatisin korvauksia. Sen verran lähes koko kansa vihaa TTVK:ta että saisi mokoma mafiapulju luhistua jo omaan ahneuteensa. Lisäksi, joku jos sattuisi omaamaan heikon sydämen, voisi saada sellasen sätkyn aiheettomasta korvausvaateesta että henki pois. Ottaako TTVK vastuulleen jos joku delaa tollaisten aiheettomien säikyttelyjen seurauksena?

  Niin ja oletettavasti koko mafiapuljulta tuskin edes lähtenyt mitään anteeksipyyntökirjettäkään ko. henkilölle.

  Niin ja vielä, periaatteessa ei ip-osoitteita saisi antaa kuin vain poliisille ja silloinkin vain oikeuden määräyksellä. Joten mistä lähtien TTVK:lla on poliisin oikeudet? Ei muillakaan, esim. SAK:lla ole mitään poliisin oikeuksia.

 2. nimetön. kirjoitti 8.12.2011 kello 20:35

  MicroPC:n uutisesta muuten kävi ilmi että TTVK:n Kotilainen on muokannut todistajanlausuntoa niin paljon ettei lausunnon antanut enää tunnistanut sitä omakseen….toisinsanoen: TTVK VÄÄRENTÄÄ TODISTEITA! Ja todisteiden väärentäminen on tietääkseni edelleenkin rikos sinällään! Miksi Kotilaista ei vedetä oikeuteen vastaamaan syytteisiin väärennetyistä asiakirjoista, miksi häntä vastaan ei yleensäkään nosteta syytteitä? Onhan TTVK aiemminkin TEKAISSUT todisteita mm. kuvankaappauksin jotka sitten myöhemmin on paljastuneet vääriksi todisteiksi. Miten tuollainen pulju ylipäätään saa jatkaa toimintaansa kun toiminta on selvästikin rikollista, vai onko Suomessa poliitikot niin viihdeteollisuuden vietävissä että mikä tahansa sallitaan, jopa rikoksetkin?

 3. Toisinajattelija kirjoitti 10.1.2012 kello 23:36

  Jumankauta että mua sapettaa ton kuulapään (Kotilainen) toimet TVVK:n puolelta.

  Meininki muistuttaa kuin mafiaa joka käy ryöstämässä yksittäisten ihmisten koko omaisuuden ja tämä on sitten tekijäinoikeuksien ajamista.

  Vielä jokupäivä nämä tekijäinoikeusmafiat saavat maksaa kovan hinnan näistä suorittamistaan oikeusmurhista.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+