Virus saattaa pesiytyä Maxivisionin ja Soneran digibokseihin

14.12.2011    

IPTVCert-fi varoitti maanantaina digibokseihin pesiytyvistä viruksista. Cert-fi kertoi ainakin Dreambox-merkkisten digiboksien saaneen virustartuntoja. Digitoday kertoo Cert-fi:n raporteista, joissa kerrotaan haitallista liikennettä tulleen myös joistain Motorola VIP1003 -laitteista.

Suomessa Motorola VIP1003 IPTV-digibokseja käyttää ainakin Maxivision ja Sonera, joten digibokseissa olevien virusten aiheuttama liikenne on mahdollisesti tullut heidän laitteistaan.

Cert-fi:n mukaan digiboksissa olevista viruksista pääsee eroon sammuttamalla laitteen hetkeksi. Digibokseihin iskevät virukset eivät pääse pesiytymään laitteisiin helposti, jos käyttää reitittimessä NAT-osoitteenmuunnosta tai palomuuria.

”Tiedossamme ei ole yhtään tapausta, jossa asiakkaamme Motorola VIP-1003 tyyppisestä digiboxista olisi löytynyt mato tai vastaava haittaohjelma. Selvitämme asiaa yhdessä Motorolan kanssa, jotta asiakkaamme voivat jatkossakin käyttää digiboxejamme rauhallisin mielin. Tietoturvasta huolestuneet asiakkaamme voivat käyttää Maxivision-digiboxia myös palomuurin takaa”, kommentoi Maxivisionin liiketoimintajohtaja Hannu Impola.

Lisäys 16.12.2011: Tämä oli ilmeisesti väärä hälytys, sillä Motorolan VIP1003 -boksi oli päätynyt CERT-FI:n uutiseen ilmeisesti vahingossa.


Lähde: Digitoday

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+