Yle-vero korottaa monien televisiomaksua

16.12.2011    

TV-maksuTelevision käytöstä maksetaan vielä ensi vuonna televisiomaksu, jonka suuruus on 252,25 euroa yhdessä erässä maksettuna. Vuodesta 2013 lähtien tv-maksu poistuu ja tilalle tulee Yle-vero.

Yle-veroa joutuvat maksamaan kaikki täysi-ikäiset henkilöt, joiden verotettava tulo on yli 7 813 euroa vuodessa. 7 813 – 21 875 euroa vuodessa ansaitsevat maksavat veroa 0,64 prosenttia tuloista ja yli 21 875 euroa vuodessa ansaitsevat joutuvat maksamaan veroa 140 euroa.

Näin ollen television käyttömaksu nousee kahden aikuisen kotitalouksissa, joiden tulot ylittävät 39 500 euroa vuodessa. Yksinasuvien ja pienituloisten maksut sen sijaan pienenevät selvästi.

Yle-veron käyttöönoton jälkeen televisiomaksuja aikaisemmin maksamatta jättäneetkin voivat avata oven pelkäämättä televisiotarkastajaa.


Lähde: Yle

Kommentit

10 kommenttia

 1. jl kirjoitti 16.12.2011 kello 16:35

  Minusta tämä muutos on vähintään kohtuullinen. Näin yksielävällä nykyinen käytäntö tarkoittaa, että vuosittainen tv-lupani vastaa kuluiltaan puolta kaikesta maksamastani asunnon perusvastikkeesta esim. tänä vuonna. vrt. opintotuki + yl. asumislisä. Samoin aik. ehdotettu mediamaksu osoitteen tai talouden perusteella olisi ollut mahdoton kohdentaa esim. opiskelijoilla.

 2. jh kirjoitti 16.12.2011 kello 20:09

  vai kohtuulinen entäs niille talouksille jossa on kolme työssä käyvää niin meittikää paljonko ne maksaa uutisissa sanotaa maksu on tasa puolin ja paskat.

 3. Nimetön kirjoitti 17.12.2011 kello 2:56

  Työssäkäyville ei tuollainen summa ole mikään ongelma.

 4. Jare kirjoitti 17.12.2011 kello 11:44

  Loistava muutos, loisiminen loppuu. Mielestäni on tärkeää että julkisen palvelun tiedonvälitys ja asiaohjelmiston tuotanto turvataan.

 5. Nimetön kirjoitti 18.12.2011 kello 12:41

  minkä takia kaikki ylistää yle-veroa. ihmiset ei maksa tv-maksua koska yleltä ei tule mitään katsottavaa. mainostelevisioiksi kaikki kuten muualla maailmassa. ylellä ei ole mainoksia (eikä hintansa arvoisia ohjelmia) mut sama aika menee tulevien ohjelmien näyttämiseen.

 6. nimetön kirjoitti 19.12.2011 kello 7:58

  ”minkä takia kaikki ylistää yle-veroa.”

  Siksi että se on oikeudenmukaisempi verrattuna ”tasaveroon” eli mediamaksuun tai tv-maksuun. Köyhemmät maksaa vähemmän, kaikkein pienituloisimpien ei tarvitse maksaa sitä lainkaan. TV-maksussa tällaista porrastusta ei ole.

  ”ihmiset ei maksa tv-maksua koska yleltä ei tule mitään katsottavaa. mainostelevisioiksi kaikki kuten muualla maailmassa.”

  Siis tarkoitat kai että JOTKUT ei maksa tv-maksua, suurin osa kansasta kuitenkin maksaa ja juuri ne vapaamatkustajat on kovimpia rutisijoita mutta eivät ne tajua että vaikka ei katsoisi Ylen tv-kanavia niin tv-maksulla on rahoitettu myös Ylen radiotoimintaa. Lisäksi, se pieni osa joka ei Ylen ohjelmistoa katso, on lähinnä BB:llä aivonsa turruttanutta nuorisoa tai muuta porukkaa joka ei vaan ymmärrä laadun päälle mitään.

  Yleltä tulee paljonkin katsomisen arvoista ja kyllä Ylen kanavia monikin katsoo, itse tiedän paljonkin sellaisia jotka katsoo ja vieläpä enimmäkseen Ylen kanavia. Vahinko ettei kaikki vieläkään ymmärrä Ylen tärkeyttä ja sen tehtäviä tässä yhteiskunnassa, Ylen tehtävä ei ole vain tarjota viihdettä, vaan myös muutakin.

  Yleä ei voi eikä saa muuttaa mainostelevisioksi, mm. siitä syystä että sen ohjelmisto tulisi kärsimään laadultaan ja monipuolisuudeltaan sekä riippumattomuudeltaan, lisäksi ei olisi kovin hauskaa että katsot jotain klassisen musiikin konserttia ja kohta sen katkaiseekin mainoskatko. Konsertteihin, varsinkaan klassisen musiikin, ei todellakaan kuulu mainoskatkot. Varsinkin kun kaupallisilla kanavilla on jo huomattu miten niitä mainoskatkoja heitellään mihin sattuu.

  ”ylellä ei ole mainoksia (eikä hintansa arvoisia ohjelmia) mut sama aika menee tulevien ohjelmien näyttämiseen.”

  Minua nuo ohjelmien mainokset ei rassaa niin paljoa kuin oikeat mainokset. Toki jonkun FST5:n pakkomainonta TV1:ssä, TV2:ssa tai Teemalla on rasittavaa mutta muuten ihan ok.

 7. dhfjgkhliyu7t6r5432312 kirjoitti 19.7.2012 kello 23:44

  Koko ylen organisaatio on huonosti hoidettu, lähinnä kovapalkkaisia suojatyöpaikkoja herroille… Yksikään mainoskanava ei pysyisi 3kk pitempään pystyssä jos kulurakenne olisi sama kuin ylellä.

 8. Nimetön kirjoitti 29.12.2012 kello 21:08

  Taloudessa asuu 5hlö 3opiskelee,mut yhden tulot menee yli rajan 2 muuta,maksaa sit vähemmän.Eli ennen 252e ja 2013.v alussa,meidän perhe maksaa yli 500e yle maksua…………..Onko oikein,ei todellakaan

 9. Nimetön kirjoitti 3.1.2013 kello 19:45

  Mediamaksun joutuu maksaan semmoisetkin henkilöt joilla ei ole verollista tuloa, Verottaja lähettää ihmisille vero laput joissa Mediamaksu ON 1 prosentti eikä 0.68 kuten sovittu.

 10. Nimetön kirjoitti 16.1.2013 kello 11:09

  Taloutta, missä useampi palkansaaja, tämä koettelee eniten, jotenkin silloin tuntuu kohtuuttomalta. Mutta siitä olen iloinen, että nyt lopultakin kaikki maksavat jotain. Tiedän eräänkin sinkun, joka nyt ensimmäistä kertaa elämässään joutuu maksamaan tv:n katselusta. Ilmaiseksi on muiden siivellä elellyt viimeiset 30 vuotta ja töissä on käynyt siitä ajasta suurimman osan…Vanha systeemi mahdollisti tällaisten loiseläjien toiminnan. Nyt se onneksi loppuu.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+