Elisan asiakkaat eivät enää pääse Pirate Bayn sivuille (paitsi kiertämällä eston)

9.1.2012    

The Pirate BayHelsingin käräjäoikeus määräsi lokakuun lopussa uhkasakon uhalla Elisan estämään asiakkaidensa pääsy Pirate Bayn sivustoille. Elisa valitti asiasta Helsingin hovioikeuteen, mutta joutui silti taipumaan ulosottoviranomaisen tekemän täytäntöönpanomääräyksen vuoksi. Elisan ja Saunalahden asiakkaat eivät näinollen enää pääse Pirate Bayn sivustoille.

Tämä esto ei tietenkään estä Elisan tai Saunalahden asiakkaita pääsemästä Pirate Bayn sivuille. Eston voi mahdollisesti kiertää muuttamalla tietokoneen tai reitittimen DNS-asetuksia. Esimerkiksi Googlen DNS:n käyttö voi ehkä mahdollistaa Pirate Bayn käytön jatkossakin. Toinen yleisesti tunnettu ja varmasti toimiva vaihtoehto eston kiertämiseksi on VPN:n käyttö.

Nämä keinot ovat varmasti kaikkien vähänkään aihetta seuraavien tiedossa ja niitä onkin jo käytetty monissa maissa, joissa on yritetty estää pääsy Pirate Bayn kaltaisille sivustoille.

Helpoiten Pirate Bayn käyttö onnistuu kuitenkin käyttämällä osoitetta malaysiabay.org, jota ei ole estetty.

Elisa on estänyt pääsyn seuraaviin osoitteisiin: thepiratebay.org, www.thepiratebay.org, depiraatbaai.be, www.depiraatbaai.be, piratebay.am, www.piratebay.am, piratebay.net, www.piratebay.net, www.piratebay.no, piratebay.no, piratebay.se, www.piratebay.se, suprnova.com, www.suprnova.com, themusicbay.com, www.themusicbay.com, themusicbay.net, www.themusicbay.net, themusicbay.org, www.themusicbay.org, thepiratebay.am,www.thepiratebay.am, www.thepiratebay.com, thepiratebay.com, thepiratebay.gl, www.thepiratebay.gl, thepiratebay.net, www.thepiratebay.net, www.thepiratebay.se, thepiratebay.se, www.piraattilahti.fi, piraattilahti.fi ja thepiratepay.org.nyud.net.

Lisäksi seuraavat IP-osoitteet on estetty: 194.71.107.15, 194.71.107.19 ja 194.71.107.18.

Kommentit

10 kommenttia

 1. pelimies 357 magnum kirjoitti 9.1.2012 kello 16:46

  Mediamafia maksanut hyvät rahat. Voi lupultakin lopettaa senkin mantran etteikö suomessa muka olisi korruptiota. On ja haisee laajasti.

 2. lataaja kirjoitti 9.1.2012 kello 16:51

  thepiratebay.ee toimii vieläkin. In your face.

 3. Uuno kirjoitti 9.1.2012 kello 17:23

  ”reitittimen DNS-asetuksia muuttamalla voi kiertää Elisan eston.”

  Kuinka?

  Sensuurin kynsiinhän on joutunut sekä domainnimi että liikenne sen osoitteeseen.

 4. Digilelujen Jani kirjoitti 9.1.2012 kello 17:30

  > Sensuurin kynsiinhän on joutunut sekä domainnimi että liikenne sen osoitteeseen.

  Pirate Bayn blogissa ehdotellaan usein (mm. viimeisimmässä viestissä) DNS-muutosta tai VPN:n käyttöä. DNS-muutos ei auta, jos kaikki Pirate Bayn IP:t on suljettu Elisan toimesta. Kaikkia IP-osoitteita ei ole kuitenkaan estetty, koska esim thepiratebay.ee toimii edelleen.

 5. HideMyAss kirjoitti 9.1.2012 kello 19:32

  Itse käytän Hidemyass.com VPN ratkaisua:

  http://hidemyass.com/vpn/r242/

 6. siNGULARY kirjoitti 9.1.2012 kello 22:16

  Onko tuolla estolla nyt mitään merkitystä. Tuolta

  http://hidemyass.com/vpn/r2912/

  VPN palvelu halvalla ja luotettavasti eikä tarvitse enää estoista ja kyttäyksestä huolehtia.

  Ei tarvitse enä miettiä kuka kyttää latauksia ja samaan hintaa saa mahdollisuuden katsella vaikka US serverin kautta HULUsta ilmaiseksi amerikkalaisia TV sarjoja ja elokuvia tai BBC iPlayerillä laatusarjoja.

  Tai sitten ihan vaan torrentmenoon
  BTGuard
  http://btguard.com/?a=jackhrer
  tai Torrent Privacy

  http://torrentprivacy.com/?id=jackhrer

 7. ha ha kirjoitti 10.1.2012 kello 1:28

  Voi surkee..
  Taas valuu rahat ulkomaille, veronmaksajat ja Elisan asiakkaat maksaa tämänkin
  Seedboxia pöytään, ei o hinta eikä mikään, eikä tarvee temppuilla
  Suojan saa päälliskauppaan
  PS. Elisa ja Saunahan alkoi käyttään omia proxyjä syksyllä 193.184.xxx ja 193.229.xxx
  TPBstä, kuka sitä edes käyttää enää???

 8. annoying kirjoitti 11.1.2012 kello 12:44

  onhan se ihan kiva kun lait ovat ristiriidassa keskenään, kuten nyt tämä elisan pirate bayn estolaki on ristiriidassa viestintä vapauslain kanssa, mutta porsaanreikiä löytyy josta voi tehdä kanteen koska lait eivät voi olla ristiriidassa, joten hyvä holhousvaltio

 9. […] kieltolistalla on jo suuri määrä osoitteita, mutta eipä se ole kuin pisara valtameressä (digilelut.fi 09.01.) Myös Soneraa ja DNA:ta aiotaan vaatia sulkemaan käyttäjiensä pääsy piraattisivustoille, […]

 10. Anon kirjoitti 6.11.2012 kello 20:56
 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+