Ihme tapahtuu, Wbox HD DVR -digiboksi saa tallennusongelmat poistavan päivityksen

16.1.2012    

Wbox HD DVRNoin kolme vuotta sitten myyntiintulleessa Wbox HD DVR:ssä on monia vikoja, mutta laitteelle ei ole kuitenkaan julkaistu yhtään viat korjaavaa ohjelmistopäivitystä. Huhtikuussa viat pahenivat, eikä boksilla voinut tallentaa minkään kaapelioperaattorin verkoissa Canal+ First HD, Canal+ Sport HD tai Silver HD -kanavia. Myöskään Yle HD -kanavan tallennus ei onnistu laitteella.

Ruotsissa esiintyi samojen kanavien tallennusongelmia Humax HDPVR-1000C -laitteella, joka on täysin sama kuin Suomessa myytävä Wbox HD DVR. Ruotsissa ongelmat saatiin korjattua lähetysverkon muutoksilla, mutta Suomessa ongelmia ei kuitenkaan saatu tai haluttu korjata lähetysverkkoa muokkaamalla. DNA kertoikin asiakkaille vian olevan laitteessa ja ohjelmapäivityksen olevan tekeillä.

Elokuussa Canal+ First ja Canal+ Sport HD -kanavien tallennus alkoikin yhtäkkiä toimia ilman ohjelmistopäivitystä, joten ongelman saikin korjattua lähetysverkon parametreja muuttamalla. Yle HD ja Silver HD -kanavien tallennus ei kuitenkaan toimi vieläkään.

DNA:n asiakaspalvelu on luvannut laitteeseen päivityksiä moneen otteeseen, mutta nyt ihme näyttäisi olevan vihdoin tapahtumassa ja Wbox saamassa päivityksen. DVD Plazan keskustelualueella olevan viestin mukaan uusi 1.00.13 -versio tulee jakoon DNA:n kaapeliverkossa tänään ja kaikissa kaapeliverkoissa viimeistään helmikuun aikana. Wboxin päivitys korjaa HD-kanavien tallennusongelman sekä EPG tietojen käsittelyssä olleen ongelman. Wboxin kerrotaan löytävän päivityksen laitteen käynnistyksen yhteydessä.

Kommentit

5 kommenttia

 1. T kirjoitti 16.1.2012 kello 15:32

  Saako kukaan päivitettyä tätä?

  ”Uusi ohelmistopäivitys on saatavissa, haluatko päivittää vastaanottimen”

  Vastaamalla Kyllä, laite koittaa ladata tuota muttei onnistu ja sama kysymys tulee ruutuun yhä uudelleen ja yhä uudelleen.

  DNA:n kaapeliverkko.

 2. Digilelujen Jani kirjoitti 16.1.2012 kello 16:09

  > Saako kukaan päivitettyä tätä?

  DVD Plazan kommenttien mukaan pari käyttäjää on saanut asennettua päivityksen.

 3. Teppo kirjoitti 17.1.2012 kello 9:38

  Mulla päivitti Welhon (DNA) verkossa ok eilen.

 4. T kirjoitti 17.1.2012 kello 16:34

  Tänään onnistui asennus joten kaikki kunnossa täälläkin.

 5. eero kirjoitti 19.1.2012 kello 7:00

  Päivitin eilen Soneran verkossa ja tehdasasetusten palautuksenk jälkeen homma toimi. Hd- tarkennukset toimivat kaikilta osin.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+