Lisää kanavia antenniverkkoon – F-kanavanipun ohjelmistoluvat jaossa

16.1.2012    

AntenniToistaiseksi antenniverkon HD-tarjonta on pientä, mutta sinne on kuitenkin tulossa uusia antennikanavia kuin sieniä sateella. Valtioneuvosto myönsi viime vuoden huhtikuussa valtakunnallisen F-kanavanipun verkkotoimiluvan Anvialle ja nyt sen ohjelmistoluvat ovat tulleet haettaviksi.

F-kanavanipun lähetyksissä täytyy käyttää  MPEG-4 -pakkaustekniikkaa sekä DVB-T2 -jakelutekniikkaa ja ohjelmistoluvat ovat voimassa vuoden 2016 loppuun saakka.

Tällä hetkellä antenniverkossa on jo kymmenisen kanavanippua. Kanavanippujen A, B, C ja E verkkotoimiluvat ovat Digitalla. Kanavanippu D on tarkoitettu mobiilisisällölle ja sen jakelutekniikaksi päätettiin viime syksynä valita DVB-T2 aiemmin käytössä olleen DVB-H:n tilalle.

Anvialla on F-kanavanipun lisäksi verkkotoimilupa G-kanavanippuun ja H-kanavanipun verkkotoimilupa on tulossa haettavaksi. DNA:lla on verkkotoimiluvat kanavanippuihin VHF A, VHF B ja VHF C.

Kommentit

Yksi kommentti

  1. nimetön. kirjoitti 16.1.2012 kello 19:59

    Ilmeisesti jo aiemmin F-nippuun luvan saaneet BBC World News, Silver, Eurosport HD ja Discovery HD eivät sit aloitakaan lähetyksiä. Tai Discovery HD varmaankin aloittaa tässä kuussa, mutta nuo muut taitaa sitten jäädä aloittamatta koskapa uusi haku on meneillään. Ei tuohon F-nippuun kovin montaa kanavaa mahdu koska siellä on jo 3 HD-kanavaa ja neljäs aloittamassa, viidelle olisi kaikkiaan kapasiteettia ja parille sd-kanavalle. G-nippu ei varmaan houkuta tv-yhtiöitä koska sen lähetysalue on rajattu vain uudellemaalle. Olisi järkevää laajentaa G-nipun näkyvyysaluetta jos mielitään saada siihen kanaviakin joskus.

    Muutenkin tuntuu tuon Anvian verkon ohjelmistolupien haltijoilla olevan vaikeuksia.

    Alkaa koko antenni-HD ym. koko antennidigi olevan jo pelkkä vitsi.

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+