Suomen oikeuslaitos mokailee – Täysin väärä osoite päätyi Elisan estolistalle

9.1.2012    

The Pirate BayElisa määrättiin estämään asiakkaidensa pääsy monille Pirate Bay -sivuille. Yksi estettäväksi määrätty osoite on www.piraattilahti.fi, joka ei liity mitenkään Pirate Bayhyn. Itse asiassa www.piraattilahti.fi on yksityishenkilön ylläpitämä osoite, joka johtaa sananvapauksia puolustavan Electronic Frontier Finland ry:n (EFFI) -sivuille.

Effin hallituksen varapuheenjohtaja Ville Oksanen sanoo Ilta-Sanomille Pirate Bay -estolistan osoittavan, millä tasolla on viranomaisten päätöksenteko. Estolistan tekijät tai estosta päättäneet oikeusviranomaiset eivät ole viitsineet selvittää millaisia sivuja estolistalle tulevien osoitteiden takana on.

Pirate Bayn käyttö onnistuu edelleen monin keinoin, joten käytännössä Elisalle määrätty estolista ei toimi ollenkaan.

Elisa joutui estämään oikeuden päätöksellä pääsyn seuraaviin osoitteisiin:
thepiratebay.org, www.thepiratebay.org, depiraatbaai.be, www.depiraatbaai.be, piratebay.am, www.piratebay.am, piratebay.net, www.piratebay.net, www.piratebay.no, piratebay.no, piratebay.se, www.piratebay.se, suprnova.com, www.suprnova.com, themusicbay.com, www.themusicbay.com, themusicbay.net, www.themusicbay.net, themusicbay.org, www.themusicbay.org, thepiratebay.am,www.thepiratebay.am, www.thepiratebay.com, thepiratebay.com, thepiratebay.gl, www.thepiratebay.gl, thepiratebay.net, www.thepiratebay.net, www.thepiratebay.se, thepiratebay.se, www.piraattilahti.fi, piraattilahti.fi ja thepiratepay.org.nyud.net.


Lähde: Ilta-Sanomat

Kommentit

4 kommenttia

 1. Porsas kirjoitti 9.1.2012 kello 22:01

  Koko kakun kruunaa typo osoitteessa thepiratepay.org.nyud.net. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta piraattilahti.fi taidettiin laittaa osoittamaan effin sivuille sen jälkeen kun se oli blokattu.

 2. mk kirjoitti 9.1.2012 kello 22:07

  Vaikka piraattilahti.fi olisikin alkujaan osoittanut ”kiellettyyn” paikkaan niin tästähän saadaan hyvä esimerkki ”miten päästä pois listalta”. Onko laissa mitään keinoa tälle? Ei.

 3. Ketse kirjoitti 9.1.2012 kello 22:17

  Erittäin törkeää toimintaa! Eiköhän lailliselle sivulle pääsyn estäminen täytä perustuslaillisen sananvapauden rikkomisen kriteerit. Odotan innolla sitä päivää kun laittomia tuomioita jakelevat tahot asetetaan edesvastuuseen! Tämähän on yhtä törkeä tapaus, kuin KKOn antama päätös yksityisen pysäköinninvalvonnan sallimisesta, sekihän on selvästi perustuslain vastaista touhua, mutta perustuslaki, eli korkein mahdollinen lakim ei näytä merkitsevän mitään nykyisessä ”oikeus”järjestelmässämme.
  Ja sitäpaitsi thepiratebay.orgiin pääsyn estäminen on myös täysin idioottimaista, samalla periaatteella myös mm. Googlekin pitäisi määrätä estolistalle. Sillähän pystyy myös hakemaan .torrent ituja.

 4. pelimies 357 magnum kirjoitti 10.1.2012 kello 0:02

  EU tuomioistuin on jo kyseisen kaltaisesta asiasta antanut päätkösen ja se tarkoittaa että koko asia on laiton joten esto pitää purkaa. Suomi sooloilee mediamafian mukana liikaa. Tämä on väliaikainen siihen asti kun suomi saa noottia eulta. http://proxy.org/ nettiä ei helpolla pysty rajoittamaan.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+