TV Viihde sai yksinoikeuden CANAL+ Urheilu HD -kanavaan

17.1.2012    

TV ViihdeCANAL+ Urheilu HD -kanavaa voi seurata antenniverkossa vain TV Viihteen kautta, sillä TV Viihde ja MTV Media ovat solmineet kanavan esittämisestä yksinoikeuden takaavan yhteistyösopimuksen. CANAL+ Urheilu HD aloittaa antenniverkon lähetykset huhtikuun alussa ja TV Viihteen yksinoikeus jatkuu vuoden 2013 kevääseen saakka.

”Teräväpiirtolähetykset ovat yksi MTV MEDIAn tärkeimmistä painopisteistä. On hienoa, että nyt myös antennitalouksissa voidaan nauttia HD-tarjonnasta CANAL+:n laadukkaiden urheilusisältöjen myötä. TV Viihteen kautta meillä on mahdollisuus tavoittaa lähes kaikki antennitaloudet Suomessa. Uskomme, että erityisesti urheilulähetykset ovat merkittävässä roolissa teräväpiirtokatselun yleistymisessä”, kertoo MTV Median internet- ja kuluttajaliiketoiminnan johtaja Jorma Härkönen.

CANAL+ Urheilu HD mahdollistaa toukokuussa 2012 pelattavien jääkiekon MM-kisojen seuraamisen ensimmäistä kertaa teräväpiirtolaatuisena antennikodeissa. CANAL+ Urheilu HD -kanavalla nähdään kevään ja kesän aikana myös muun muassa Englannin Valioliigaa, Espanjan La Ligaa, yleisurheilun Timanttiliigaa sekä tenniksen Wimbledon-turnaus.

CANAL+ Urheilu HD näkyy kanavapaikalla 67 ja sen katselu tulee vaatimaan TV Viihteen maksu-tv-kortin. HD-lähetysten katsomiseen tarvitaan myös DVB-T2 -virittimellä varustettu digiboksi tai televisio.


Lähde: TV Viihde

Kommentit

2 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti 17.1.2012 kello 23:30

  Asia on sikäli merkillinen että Canal+ Urheilu HD ei ole aiempien tiedotteiden mukaan missään vaiheessa saanut toimilupaa Anvian/TV Viihteen F-nippuun, vaan aiemman muutoksen mukaisesti Urheilu HD on saanut luvan DNA:n VHF C -nippuun.

  http://www.lvm.fi/web/fi/tiedote/-/view/1281432

  Ja nyt TV Viihde saisi lähettää kanavaa peräti yksinoikeudella. Eli asia menisi täysin päinvastaisesti kuin mitä aiemmat lupapäätökset kertovat.

 2. nimetön. kirjoitti 17.1.2012 kello 23:46

  Joo, minustakin toi ”yksinoikeudella” on vähintäänkin outoa. Dna lähettää ko. kanavaa omassa antenniverkossaan mutta ei saa silti kaupitella kanavaa asiakkailleen, kanavaa jota siis itse teknisesti lähettää.

  Onko yksinoikeus nykypäivänä enää edes laillistakaan? Eikös tuohon päde jotkut kilpailusäädöksetkin? Joku lakiasioita tunteva voisi vähän kertoa lisää mitä laki tästä sanoo.

  Jossain vaiheessa oli toki niin että Anvian verkossa tuota kanavaa lähetettiinkin, se oli viime vuoden lopulla, mutta se on mennyttä aikaa ja Dnalta ei saisi kieltää myymästä kanavaa jota se lähettää verkossaan.

  Se olisi vähän sama kuin että Kesko ottaisi yksinoikeuden myydä Valion maitoa. Tosin S-ryhmähän on kunnostautunut siinä että pikkukaupoissaan se myy vain ruotsalaista Arla-Ingmanin maitoa. 😀 Sori että vertauksessa mentiin ihan aiheen ohi, mutta ymmärrätte varmasti mikä on vertaukseni pointti.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+