DNA laajentaa antenniverkonsa Pohjanmaalle

24.2.2012    

DNADNA jatkaa antenniverkkonsa kasvattamista. DNA testaa Vaasan ja Seinäjoen lähettimiä ensi viikolla ja Kokkolan lähetintä maaliskuussa. DNA:n tavoitteena on kattaa verkollaan 85 prosenttia väestöstä tämän kevään aikana.

Uudet DVB-T2 -lähetykset voivat aiheuttaa häiriöitä muiden kanavien televisiolähetyksiin tai jopa pimentää televisioita kokonaan. DNA:n vastavat testit Ylivieskassa ja Lappeenrannassa aiheuttivat ongelmia sadoille katsojille. Ongelmista kärsineet kuluttajat joutuivat uusimaan antennijärjestelmänsä ennen varsinaisten lähetysten alkamista.

DNA:n antenniverkon kautta voi seurata 18 kanavaa, joista kuusi on teräväpiirtokanavia.

Kommentit

2 kommenttia

 1. TK kirjoitti 26.2.2012 kello 23:40

  Syynä ei ole DVB-T2 vaan lähetyksessä käytetty VHF-taajuusalue joka voi yliohjata UHF/VHF-yhteisvahvistimen, jos signaalien tasoa ei voi säätää erikseen.
  (On kuluttajien rahastamista että vieläkin suuressa osassa uusia televisioita ei ole DVB-T2-viritintä, vain kalliimmissa malleissa on. HD-ominaisuudella myydään malleja jotka eivät HD-kuvaa antenniverkossa pysty vastaanottamaan)
  Tässä uutisjutussa on lisätietoa.
  http://yle.fi/alueet/etela-karjala/2011/12/antenniverkon_kokeilu_voi_aiheuttaa_hairioita_televisiolahetyksissa_3087278.html

 2. TK kirjoitti 26.2.2012 kello 23:55

  Tuolta löytää tietoa DNAn antenniTVstä testivinkkeineen, lisälinkkejä löytyy ruudun vasemmassa reunassa.
  Jos ei halua hankkia uutta TVtä niin uusi HD-digiboksikin riittää.
  http://www2.dna.fi/mitenotankayttoon

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+