Erittäin suosittu ilmaisia videoita tarjonnut Fin-tv.com suljettu

5.2.2012    

FIN-TVErittäin suosittu ilmaisia elokuvia netissä tarjonnut Fin-tv.com näyttää sulkeneen sivustonsa. Palvelun ylläpitäjät perustivat viime kesänä uuden vastaavan Nordic-tv.com -sivuston. Nordic-tv tarjoaa joitain elokuvia edelleen ilmaiseksi, mutta suurin osa elokuvista vaatii muutaman euron kuukaudessa maksavan vip-palvelun käyttämistä.

Myös Fin-tv tarjosi maksua vastaan lisää elokuvia, mutta suurin osa elokuvista oli ilmaisia. Nordic-tv:llä on tällä hetkellä luultavasti miljoonia sivulatauksia kuukaudessa ja käyttäjiä on varmasti tuhansia. Nordic-tv:n ylläpitäjät tietävät rikkovansa lakia, sillä heillä ei ole oikeuksia elokuvien esittämiseksi. Haastattelimme yhtä sivuston ylläpitäjää viime vuonna, eikä laiton toiminta tunnu haittaavan häntä millään tavalla.

Tällä hetkellä on epäselvää miksi Fin-tv.com suljettiin, mutta luultavasti syynä on ylläpidon halu pakottaa käyttäjät maksullisen Nordic-tv.comin käyttäjiksi. Viranomaisten mahdollinen vaikutus Fin-tv.comin sulkemiseen ei ole myöskään poissuljettu vaihtoehto.

Kommentit

3 kommenttia

 1. anonymous kirjoitti 6.2.2012 kello 1:24

  Ja tämmöisten iivareiden takia saadaan pissa sukassa pelätä actaa, sopaa ja pipaa.

  Mutta sinänsä perverssiä… nämä puuhastelijat onnistuvat siinä missä MPAA ja RIAA epäonnistuivat surkeasti (satojen miljoonien investoinneista huolimatta); saamaan rahaa siitä, mitä voisit saada ilmaiseksi. Tarinan opetus? Ahneella on paskainen loppu. Kaikin puolin.

 2. Osku kirjoitti 6.2.2012 kello 19:31

  Kaupalliset lailliset hankkeet ei onnistu, mutta piraattipalveluissaa rahaa tulee ovista ja ikkunoista.

 3. late kirjoitti 22.4.2012 kello 12:58

  Nordic tv tehtiin koska suomalaiset eivät olleet tyytyväisiä leffoihin niin thetiin nordic tv muillekkin

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+