Maksu- ja nettitelevisio kasvavat vauhdilla

2.2.2012    

DigiTVMaksukanavien tilaajien määrä kasvoi viime vuonna 100 000 tilaajalla ja jo joka kolmas kotitalous katselee maksukanavia. Yhteensä maksukanavia katsovia talouksia on Suomessa jo lähes 700 000.

Myös nettitelevision katselun määrä kasvaa, sillä jo joka kuudennessa kotitaloudessa katsotaan kotimaisten tv-yhtiöiden nettitelevisioista kokonaisia ohjelmia viikottain. Puolessa kotitalouksista nettitelevisiosta katsellaan kokonaisia ohjelmia ainakin joskus.

Suomalaiset katselivat televisiota viime vuonna keskimäärin 2 tuntia 58 minuuttia päivittäin ja 90 prosenttia suomalaisista katselee televisiota viikottain. Ylen kanavat veivät suurimman osan katseluajasta, eli 44,4 prosenttia. MTV Oy:n kanavat saivat 30,3 prosenttia ja Nelonen Median kanavat 15 prosenttia katseluajasta.


Lähde: Finnpanel

Kommentit

3 kommenttia

 1. Kumma kirjoitti 2.2.2012 kello 23:39

  ”Yhteensä maksukanavia katsovia talouksia on Suomessa jo lähes 700 000.”

  Ei hyvältä näytä ”ilmaisten” kanavien tulevaisuus.

  Laatu kärsii, ja näytetään ikiwanhoja uusintoja. On niitä uusintoja ennenkin näytetty, mutta nyt tuntuu menevän kaikki vähänkin uudemmat ohjelmat maksukanaville. Vaikka en maailman suurin urheilufani olekaan, niin harmittaa, että kohta huippu-urheilua näkee enää maksukanavien takaa.

 2. nimetön. kirjoitti 3.2.2012 kello 6:51

  Tuossa on vähän sellainen itseään ruokkiva automaatti. Eli alunperin oli lähinnä maksullisia erikoiskanavia (esim. Discovery Channel joka oli alusta asti maksullinen) ja leffakanavia (mm. Filmnet, eli nykyinen Canal+), huomattiin että nehän tekee jotenkuten kauppansa. Sitten alkoi vuosien päästä lisäksi vielä urheilutapahtumien tv-oikeuksien kustannukset nousta pilviin ja oli pakko laittaa osa maksulliselle kanavalle, ja koska kansa halusi niitä silti nähdä, maksullista tarjontaa lisättiin. Olen kuullut vahvistamattoman huhun että Jääkiekon SM-liiga organisaatio jopa itse vaati että heidän tapahtumansa pitäisi laittaa nimenomaan maksukanaville.

  Ja koska tämä levisi, huomasi ahne maikkari että laitetaanpas myös uudet sarjatkin maksukanaville (mm. MTV3 Sarja ja Canal+ Series). Tosin Sarjaltakin tulee paljon hyvin vanhaa ohjelmaa, sellasta joiden oikeuksista ei varmaan veloiteta paljon mitään, en usko että tuotantoyhtiö haluaa enää nyhtää omaisuuksia jollain Dallasilla. No itselleni se ja sama mistä Dallas näkyy, en ole sitä sarjaa ikinä digannutkaan.

  Koskahan muuten Formulat siirtyy MTV3 Maxilta Canal+:lle… HEH 😀 Mestiksen kanssa kävi niin että alunperin Nelosen omistamalla ilmaisella Urheilukanavalla näkyi, sitten se siirtyi siitä Maxille, ja sen jälkeen Canal+:lle.

  Itse kyllä meinaan lopettaa Maxin tilaamisen heti kun F1-tv oikeudet loppuu maikkarilta, eli tämän kauden jälkeen. Missään ei ole vielä julkistettu mitään jatkosopimusta ja voi olla ettei jatkoa tulekaan. Harmi vaan että Kimi palaa F1:siin vasta nyt.

 3. Osku kirjoitti 6.2.2012 kello 19:37

  Onneksi Superbowl sentään näkyy joka vuosi ilmaiseksi noilta maksullisilta kanaviltakin.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+