Antenniverkon HD-tarjonta vähenee – TV Viihde lopettaa toimintansa

16.3.2012    

TV ViihdeVain vuoden toiminnassa olleen TV Viihteen henkilöstö on irtisanottu ja se lopettaa toimintansa huhtikuun lopussa, kertoo Markkinointi&Mainonta. TV Viihteen lopetuksen syynä on tilaajien määrän huono kehitys ja huono taloudellinen suorituskyky. TV Viihteen tavoitteena oli hankkia 100 000 asiakasta ensimmäisen vuoden aikana, mutta tavoitteesta jäi uupumaan puolet.

”TV Viihteen palvelut ovat saatavilla huhtikuun loppuun saakka. Yhtiö tiedottaa asiasta asiakkailleen pian”, kertoo TV Viihteen vastaava toimitusjohtaja Adam Bradley.

TV Viihteen lopetus on huono uutinen teräväpiirtokanavien kannalta, sillä TV Viihteen lisäksi niitä voi hankkia vain DNA:lta. TV Viihde on tarjonnut katsojille muun muassa MTV3 HD ja Nelonen HD -teräväpiirtokanavia, joita ei ole tarjolla ollenkaan DNA:n verkossa.


Lähde: Markkinointi&Mainonta

Kommentit

10 kommenttia

 1. Kumma kirjoitti 16.3.2012 kello 20:33

  Ei yllätä. Maksukanavia on jo aivan liikaa. Seuraavaksi alkaa tippumaan ”ilmaisia” kanavia.

 2. Nimetön kirjoitti 16.3.2012 kello 20:40

  Niinpä, varsinkin jos liikeideana on tarjota ilmaiseksi näkyviä kanavia HD-laadulla.

 3. nimetön. kirjoitti 16.3.2012 kello 22:26

  Ei maksukanavia ole yhtään liikaa, pikemminkin enemmänkin saisi olla.

  Ongelmana vain on maksutv:n fragmentoituminen kolmelle eri operaattorille, mahdollinen ylihinnoittelu ja se että suomalaiset ei ole valmiita maksamaan mistään. Kaikki pitäisi saada ilmaiseksi, ilman mainoskatkoja mutta jokainen tietää että sellainen yhtälö on mahdoton. Toki ymmärrän sen että jonkun MTV3 HD:n kohdalla maksullisuus on suuri kynnys, sama kanava jonka näkee peruslaadulla, onkin teräväpiirtona maksullinen ja silti joutuu katsomaan mainoksia.

  TV Viihteen ja Anvian erityisongelmana olikin se että samat kanavat jotka näkee peruslaadulla ”ilmaiseksi” niin niistä rahastetaan teräväpiirtona. Jopa YLE HD jonka saa Dnan kautta pelkällä tv-maksulla ja ilman kortteja. Eli se on yksi syy miksi teräväpiirto ei menestynyt TV Viihteellä, luulen että Dnalla on paremmat mahkut onnistua tuossa koska sen antenniteräväpiirtokanavat on oikeasti maksukanavia joten niistä joutuisi maksamaan ja näin ollen ne koetaankin laadukkaammiksi kuin MTV3 HD tai Nelonen HD.

  Lisäksi vielä se ettei Anvia kyennyt aloittamaan muiden kanavien lähetyksiä ajoissa vaan vetkutteli niin kauan että kanavilta lähti toimiluvat alta (mm. Discovery HD, Eurosport HD, BBC World News jne). En yhtään ihmettele että sen kanavanippuihin ei kauheasti enää ohjelmistotoimilupia haeta vaan tv-yhtiöt kiinnostuu lähinnä Dnan nipuissa lähettämisestä.

 4. Nimetön kirjoitti 18.3.2012 kello 7:52

  TOdella sääli, mutta yksi syy on tähän se, että HD-laitteet ovat etenkin antennissa olleet säälittäviä. Itse en ole niihin viitsinyt sijoittaa. Paras lienee TF 2401 CI+ jota saa Saksasta.

  Yle HD:n on kai tarjottava DNA:kin ilmaiseksi.

 5. Nimetön kirjoitti 18.3.2012 kello 11:08

  Ainoastaan DNA:han sitä YLE HD:tä ilmaiseksi eli salaamattomana lähettääkin. TV Viihteellä YLE HD on kortin takana ja siitä pitää maksaa kk-maksu.

 6. Wrecking Ball kirjoitti 18.3.2012 kello 17:09

  Mistä lähtien TV-viihteen on saanut ilmaiseksi? Mainoksissakin oli kuukausittaisia korttimaksuja yms.

 7. Nimetön kirjoitti 19.3.2012 kello 15:25

  jos TV Viihde lopettaa, niin olisi kiva jos myös
  MTV3 HD – Nelonen HD -kanavat saisi DNA:lta.
  YLE HD:n lisäksi. tuolla DNA:lla tarkoitan että DNA:n antenniverkkoon.

 8. Personal Rainer kirjoitti 22.3.2012 kello 15:02

  ”Hei ja kiitos palautteesta!

  Vielä ei ole mitään tietoa siitä kuinka toukokuussa asiat menevät, toivottavasti joku nopeasti jatkaa TV Viihteen toimintaa.

  Pahimmassa tapauksessa Yle HD näkyisi vain DNAn verkossa mutta en usko tähän.
  Jos kuitenkin kävisi näin niin, silloin teillä pitäisi olla nykyisen UHF-antennin lisäksi VHF-antenni suunnattuna eri lähettimelle.
  Jos sattumalta asutte sellaisessa paikassa että sekä UHF että VHF lähettimet ovat suunnilleen samassa suunnassa niin silloin kelpaa myös UHF-VHF yhdistelmäantenni.

  Yleensä suositellaan että molemmille taajuusalueille olisi omat antennit ja jos käytetään vahvistinta niin vahvistin pitää olla erikseen säädettävissä molemmille taajuusalueille.

  ________________________
  Ystävällisin terveisin
  YLEn tekninen neuvonta/ Rainer
  yle.fi/tekniikka/”

 9. Nimetön kirjoitti 22.3.2012 kello 17:24

  Canal+ First HD, Canal+ Urheilu HD ja CNN International ovat saaneet toimiluvan F-nippuun.

  http://www.lvm.fi/web/fi/tiedote/-/view/4100927

 10. Kalapaliikki kirjoitti 31.3.2012 kello 23:15

  Dna lähetysverkko ei ole koko maan kattava, etelä suomessakin on paljon katvealueita.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+