DNA:n kanavanippuihin etsitään uusia kanavia

25.3.2012    

AntenniValtioneuvosto on julistanut haettavaksi ohjelmistolupia DNA:n hallitsemiin valtakunnallisiin VHF A, VHF B ja VHF C -kanavanippuihin. Kanavanippujen kanavien tulee käyttää DVB-T2 -lähetystekniikkaa ja MPEG-4 -kuvanpakkaustekniikkaa.

Valtioneuvosto ei kerro montako kanavaa kanavanippuihin mahtuu, mutta mahdolliset ohjelmistolupien hakijat voivat kysyä asiaa kanavanippujen verkkotoimiluvat omistavalta DNA:lta.

Ohjelmistolupien hakuaika päättyy 10.4.2012 ja luvat ovat voimassa vuoden 2016 loppuun saakka.


Lähde: LVM

Kommentit

4 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti 27.3.2012 kello 22:00

  H-nippu on menossa Anvialle tai Digitalle, ohjelmistolupahakemuksia ei tullut yhtään.

  http://www.lvm.fi/web/fi/uutinen/-/view/4098548

 2. nimetön. kirjoitti 27.3.2012 kello 23:36

  En yhtään ihmettele jos H-nippuun ei ole tullut ohjelmistolupahakemuksia, koska odottavat meneekö verkkotoimilupa Anvialle vai Digitalle. Anvialla ei ole kovin mairitteleva maine noissa kun eivät ole saaneet monia kanavia käynnistettyä määräaikaan mennessä, mm. Discovery HD jäi tulematta Anvian töppäilyjen takia ja en ihmettele että Discovery Networks haki toimilupaa Animal Planetin SD-kanavalle myös Dnan nippuun kun Anvian verkossa G-nipussa ko. kanavan käynnistymisestä ei ollut tietoakaan. Veikkaan että Anvian verkot myydään jossain vaiheessa Digitalle kun Anvia ei saa ”hommia hoidettua”. Pelkkää pelleilyä tuntuu siinä firmassa olevan. Antenni-digitv tiedotteitakaan päivitetty varmaan vuoteen.

 3. nimetön. kirjoitti 27.3.2012 kello 23:38

  Toivottavasti Dnan nippuun tulee Disneyn pääkanava joka lopulta saisi kokopäiväisen lähetysluvan, ettei tarvitse antenniverkossa olevien tyytyä siihen tynkä-Disneyhyn mitä Digitan verkossa nyt lähetetään etenkin kun nyt TV Viihde lopettaa ja sitä myötä pidemmät lähetysajat loppuu Disney-kanavalla (TV Viihde lähettää Disneytä klo 22 asti ja Plustv vain klo 18 asti).

 4. Nimetön kirjoitti 13.4.2012 kello 21:59

  DNA:n nippuihin haettu ja varmaan myönnetäänkin 4 kanavaa, kun sen verran tilaa vielä vaikuttaisi olevan: MTV3 HD, Nelonen HD, Canal+ First HD ja Canal+ Urheilu HD.

  Eli antenniverkon HD näyttäisi peruskanavienkin osalta menevän kokonaan DNA:lle. Vielä jos nuo Canal+ -kanavat saavat VHF-luvat niin ehkä ei ole edes tarvetta hyödyntää aiemmin saatuja samojen kanavien F-nipun lupia.

  http://www.lvm.fi/web/fi/uutinen/-/view/4106562

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+