Hyvästi Xvid – televisiosarjat löytyvät tästä lähtien vain uudemmassa x264-muodossa

3.3.2012    

ElokuvaLaittomia ohjelmia netistä hakevat ovat tottuneet saamaan SD-laatuiset tv-ohjelmat Xvid-muodossa. Tulevaisuudessa Xvid-videoita ei kuitenkaan tulla enää näkemään, sillä ne tullaan korvaamaan parempilaatuisilla x264-videoilla.

Suurin osa netistä löytyvistä laittomista televisiosarjojen jaksoista on lisätty nettiin niin sanottujen ”sceneen” kuuluvien ryhmien toimesta. ”Sceneen” kuuluvien ryhmien nimet löytyvät yleensä videotiedostojen nimistä ja näitä ryhmiä ovat esimerkiksi LOL ja ASAP.

”Scenellä” on omat säännöt ja ohjeet tiedostojen tekemiseksi ja nyt on julkaistu uudet SD-laatuisten televisio-ohjelmien videotiedostojen luontiohjeet. Ohjeiden mukaan SD-laatuisia televisiosarjojen jaksoja ei enää tallenneta Xvid-muotoon, vaan sen sijaan koodekkina täytyisi käyttää x264:ää. MP4-säiliön sisään tallennetun x264-videon laatu on yleisesti ottaen parempi kuin Xvid-videon ja sen lisäksi videoita voidaan pakata entistä pienemmiksi.

Monet ryhmät ovat aloittaneet x264-koodekin käytön videoiden luonnissa helmikuun 22 päivänä. Videoiden laatua parantava muutos on monien mielestä tervetullut, mutta muutos on saanut osakseen myös kritiikkiä. Esimerkiksi jotkut DVD-soittimet osaavat toistaa Xvid-muotoisia videoita, muttei uudempia x264-videoita.

Teräväpiirtoisten HD-sarjojen jaksot ovat olleet jo kauan saatavilla yleisesti vain x264-muodossa.


Lähde: TorrentFreak

Kommentit

7 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti 5.3.2012 kello 18:05

  Hyvin näyttää vielä löytyvän ihan perinteisiäkin xvid/avi -yhdistelmiä. Onneksi.

 2. jaahans kirjoitti 6.3.2012 kello 15:00

  Ja mikäköhän laite sitten näitä tiedostoja toistasi? Tietokoneen lisäksi…

 3. Digilelujen Jani kirjoitti 6.3.2012 kello 15:13

  > Ja mikäköhän laite sitten näitä tiedostoja toistasi?

  Monet mediatoistimet toistavat H264-videot ilman ongelmia.

 4. Nimetön kirjoitti 6.3.2012 kello 17:28

  No en kyllä tule yhtään kaipaamaan tuota pikselimössöä. Voi kun kaikki muutkin vaan nopiasti vaihtaisi tuohon x264:een ja sitten kun vielä saisi tuon Hi10P tuen yleistymään.

  Noh, aina saa toivoa.

 5. jaahans kirjoitti 6.3.2012 kello 22:20

  Ok, kiitoksia Digilelujen Jani. Itellä jonkun vuoden vanha DVD-soitin, jolla oon Divx-juttuja pyörittänyt…saa kattoo josko se nuokin toistaisi – testaamallahan tuon sitten näkee.

 6. Kumma kirjoitti 7.3.2012 kello 0:16

  ”videoiden laatua parantava muutos on monien mielestä tervetullut, mutta muutos on saanut osakseen myös kritiikkiä. Esimerkiksi jotkut DVD-soittimet osaavat toistaa Xvid-muotoisia videoita, muttei uudempia x264-videoita.”

  Onhan se suuri pettymys, jos laiton materiaali ei näy vanhassa soittimessa.

 7. nimetön. kirjoitti 7.3.2012 kello 15:43

  ”Onhan se suuri pettymys, jos laiton materiaali ei näy vanhassa soittimessa.”

  MPEG-4 AVC-formaatti eli X264:llä pakatut ei ole lähtökohtaisesti mitään laittomia, eli kyllä niitä voi olla ihan laillisiakin videoita. Pakkausformaatti ei muuta mitään videota laittomaksi tai lailliseksi, kyse on siis lähteestä. Huomioi että voit itsekin pakata MPEG4 AVC-formaattiin videoitasi, esim. kotivideoitasi jolloin saat yhdelle dvd-läpyskälle mahtumaan enemmän videota kuin normaalissa dvd-formaatissa. Ja on totta että useimmat dvd-soittimet ei osaa toistaa MPEG4 AVC-formaatissa olevaa matskua mutta osaavat toistaa vanhempaa MPEG4 ASP-matskua (siis Xvidillä tai Divx:llä pakattua). Vaaditaan kaiketi BD-soitin jotta näitä uudempia voidaan toistaa. Siis jos ne polttaa dvd-läpyskälle. Mediatoistimet jotka ei perustu dvd- tai bd-levyyn, vaan usb-tikkuun tai usb-kovoon, on sitten asia erikseen ja ne osaa toistaa kymmeniä eri formaatteja.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+