Nelosen huijaus-HD -kanavien tarjonta vähenee

26.3.2012    

NelonenNelonen Media on tarjonnut muutaman operaattorin kautta Nelonen Kino HD, Nelonen Maailma HD ja Nelonen Perhe HD -kanavia. Kanavat ovat selkeitä huijauskanavia, joilla on yritetty hankkia asiakkaita lisäämällä kanavien nimen perään teräväpiirrosta kertova HD-merkintä. Kanavilla esitetään kuitenkin vain normaalitarkkuuden ohjelmia ylöspäin skaalattuna.

Lumotv onkin päättänyt luopua näistä huijauskanavista ja tarjoaa toukokuun alusta lähtien näitä kanavia vain SD-tarkkuudella. Muutoksen jälkeen näitä ylöspäin skaalattuja kanavia tarjoaa enää vain Maxivision ja Elisa.

Elisan tekninen tuki on vastannut kanaviin liittyvään palautteeseen näin: ”Sen, onko kanava HD vai ei, määrittää kanava itse. Elisa välittää kanavat sellaisenaan ja kanavan itsemärittämillä nimillä. Elisa (kuten muutkaan kanavaoperaattorit) ei ota kantaa markkinoinnissa siihen, onko kanavan lähetykset ’oikeaa’ HD:ta vai ei, vaan sisältövastuu on kanavilla itsellään”.

Nelonen HD -kanava sen sijaan aloitti muutama viikko sitten muutaman aidon HD-ohjelman esittämisen.


Lähde: Localized high-def info for Finland

Kommentit

Yksi kommentti

  1. Raketti kirjoitti 27.3.2012 kello 18:16

    ^TTH: Vastaanotin ilmoittaa 720p tai 1080p myös siinä tapauksessa että materiaali on vale-HD:ta. Eli kuten Nelosen ”HD” -kanavilla, joissa kuten uutisessa sanotaan lähetetään ylösskaalattua sd-kuvaa. Vastaanotin ei tietysti voi tietää millä tarkkuudella alkuperäinen materiaali on ennen up scalingia.

    Aika usein HD-kanavilla on iloisesti sekaisin up scaling SD:tä ja aitoa HD-materiaalia, Nelosen ”HD” -kanavilla ei kait oikeaa HD:ta ollut lainkaan?

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+