Ohjelmaoppaat kaipaavat remonttia – HD-ohjelmia ei löydy ohjelmaoppaista

6.3.2012    

HD readyYle HD -kanava esittää arkisin TV2:n ja viikonloppuisin TV1:n ohjelmia. Osa Yle HD -kanavalla esitettävistä ohjelmista on aitoa teräväpiirtoa.

MTV3 HD -kanava esittää samat ohjelmat, kuin standardiresoluution MTV3-kanavakin. Myös MTV3 HD:llä osa ohjelmista on aitoa teräväpiirtoa.

Nelonen HD -kanava esitti pitkään Nelosen kaikki ohjelmat ylöspäin skaalattuna, eikä kanavalla ollut oikeita teräväpiirto-ohjelmia ollenkaan. Nykyään Nelonen HD -kanavakin esittää joitain ohjelmia aitona teräväpiirtona.

Ylen tiedottaja kertoi joulukuussa DVD Plazan keskustelualueella, että vuodenvaihteessa Ylen ohjelmaoppaasta löytyy tieto onko ohjelma teräväpiirtoa ja sisältääkö se 5.1-kanavaiset monikanavaäänet. Vuodenvaihde oli jo yhdeksän viikkoa sitten, eikä Ylen ohjelmaoppaasta löydy vieläkään tietoa HD-ohjelmista.

MTV3:n ohjelmaopas sen sijaan osaa kertoa MTV3 HD -kanavalla esitettävät teräväpiirto-ohjelmat, kunhan klikkaa sivun yläreunasta HD-valintalaatikkoa. Ikävä kyllä MTV3:n ohjelmaopas ei osaa näyttää kaikkia teräväpiirto-ohjelmia, sillä sen mukaan esimerkiksi Terra Nova ei olisi teräväpiirtoa. Localized high-def info for Finland -blogin saaman tiedon mukaan Terra Nova näytettäisiin kuitenkin aitona HD:nä MTV3 HD -kanavalla.

Ylen ohjelmaoppaan tavoin myös Nelosen ohjelmaoppaasta puuttuu tieto siitä, onko ohjelma aitoa teräväpiirtoa.

Toivottavasti ohjelmaoppaiden tiedot paranevat lähitulevaisuudessa, jotta tiedämme miltä kanavilta ohjelmat kannattaa katsoa tai tallentaa.

Kommentit

5 kommenttia

 1. Koge kirjoitti 7.3.2012 kello 17:19

  MTV3:n ohjelmaopas korostaa HD:ksi myös Subilla ja AVA:lla olevia ohjelmia, vaikka kyseisten kanavien teräväpiirtoversioita ei vielä ainakaan ole jakelussa. Onkohan kyseessä vain bugi vai suunnitellaanko kyseisten kanavien teräväpiirtoversioiden käynnistämistä?

 2. loksu kirjoitti 11.3.2012 kello 12:51

  Luultavasti vain bugitta koska pääkanavan ohjelmia nähdään uusintoina AVA:lla ja Subilla. Ei ainakaan Liikenne- ja viestintäministeriöltä ole lupaa antenniverkossa AVA HD tai Sub HD kanaville.

 3. himmler kirjoitti 17.3.2012 kello 13:41

  Koitin selvittää mitkä Yle2 uutuussarjoista tulevat YleHD:lta – en onnistunut löytämään Ylen sivuilta mitään tietoa YleHD:n ohjelmatarjonnasta ylipäätään. Puhumattakaan siitä, että olisi tietoa onko se oikeaa HD:ta ja kenties jopa 5.1. äänillä.

  Palaute lähti välittömästi myös Ylelle – siis aivan käsittämättömän surkeasti hoidettu. Ohjelmatiedotkin saa vain ja ainoastaan digiboksin EPG:stä… V***u mitä p****a tekisi mieli sanoa.

 4. […] heidän TV-oppaansa on kertonut hd-ohjelmista olemattomilla hd-kanavilla. Tämä johtaa tietenkin spekulointiin että AVA ja Sub kanavista olisi lähiaikoina tulossa hd-versiot ja että ohjelmien hd-tiedot […]

 5. -K- kirjoitti 19.1.2013 kello 19:09

  Ohjelmaoppaista YLEä myöten löytyy kyllä tieto ylefemman svt:n ohjelmien 5.1-äänestä, mikä ei suomessa ole edes käytössä. Miksi siis YLE ei omista ohjelmistaan saa tietoa kerrottua?

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+