Elisa Viihde sai todella huonoa julkista palautetta – suostuisitko itse käyttämään tällaista?

30.4.2012    

ElisaInnokas myyntimies onnistui ylipuhumaan Tietokone-lehden Ossi Mäntylahden tilaamaan Elisa Viihteen. Tällä kertaa myyntimiehen innokkuus taisi kuitenkin koitua Elisan tappioksi, sillä Elisa Viihde saa sen verran ankaraa kritiikkiä Ossilta Tietokone-lehden blogissa.

Ossi aloittaa Elisa Viihteen kokeiluartikkelin kertomalla palvelun toimivan järkyttävän huonosti. Sen jälkeen Ossi tylyttää Elisa Viihteen digiboksia mielettömän hitaaksi ja kömpelöksi.

”Kaukosäätimellä tehtävillä toimenpiteillä viive käyttöliittymässä on yli sekunnin. Ja sekunnin viive on vielä hyvä vasteaika. Huonosti toimiessaan laitteen käyttöliittymä jumittelee pahemman kerran. Tuon tuosta kaukosäätimen painalluksiin ei reagoida millään tavalla, mutta sitten noin kymmenen sekunnin päästä värkki ottaa käsittelyyn käsittelee kymmenkunta painallusta yhdellä purskeella”, kertoo Ossi Mäntylahti.

Käyttäjille ei heru sympatiaa tai apua Elisalta, sillä digiboksin hitaus on Elisan palstan ja asiakaspalvelun mukaan tunnettu ominaisuus, ei bugi.

Seuraavaksi tylytysvuorossa ovat kanavalistaukseen liittyvät ongelmat. Elisa Viihteessä on vajaa tuhat kanavaa, mutta mistään ei näe mitkä maksukanavat ovat katsottavissa ja mitkä ovat pimeinä. Lisäksi jotkut kanavat ovat kanavalistauksessa jopa kolme kertaa, mutta vain yksi näistä kanavista lähettää oikeasti kuvaa.

”Mistään ei näe, mihin kanaviin asiakkaalla on katseluoikeudet! Ainoa tapa saada katseluoikeudet selville on kokeilla kukin vajaasta tuhannesta kanavasta käsin läpi ja kirjoittaa ylös katseluoikeuksia sisältävien kanavien numerot”, kirjoittaa Ossi punaisella ja lihavoidulla.

Myöskään kanavien järjestely suosikkilistoihin ei saa herra Mäntylahdelta ruusuja.

”Ainoa tapa hallinnoida selailtavia kanavia on mennä digiboksin asetukset-valikon kautta Suosikkeihin ja klikata kuhunkin yksittäisen kanavaan kohdalla yksitellen Näytä/Ohita/Poista. Kanavia on vajaa tuhat ja kun kukin klikkaus kestää sekunnin, operaatio on tuskaisan työläs. Jos laitteelle joutuu tekemään palautuksen tehdasasetuksiin, sama tuhannen kanavan läpikäynti käsin on edessä uudestaan.”

Ossi Mäntylahti kritisoi myös sitä, ettei Elisa Viihteellä voi tallentaa ollenkaan teräväpiirtokanavia. Myös Digilelut on kritisoinut samaa aihetta useasti, viimeksi pari viikkoa sitten.

”Tällaisenaan Elisa Viihdettä on erittäin vaikeaa suositella kenellekään”, päättää Ossi blogikirjoituksensa.


Lähde: Tietokone

Kommentit

8 kommenttia

 1. Rape kirjoitti 30.4.2012 kello 18:57

  Kirjoitin tähän ensin pitkän analyysin IPTV-operaattoreiden huonosta palvelusta, mutta päädyin vaan toteamaan että suurkuluttajat eivät tule koskaan ottamaan ko. palveluita käyttöönsä. Jos tallenusrajoitusten syynä on sisällöntuottajien kanssa solmitut huonot sopimukset, palvelu on torso. Itse maksan mielelläni sisällöstä, mutta vain jos se on itselleni joustavaa ja rahallisesti kannattavaa.

  Nimim. TV sarjat torrentista, leffat online-vuokraamoista / teatterista.

 2. Mika kirjoitti 1.5.2012 kello 0:38

  Itselläni Elisa-viihde pätkii ajoittain mutta pidän todella paljon tallennuksen helppoudesta ja sitä tilaa kun riittää. Maksu- sekä HD-kanavien tallentamisen puute ottaa kuitenkin rajusti päähän. Kyselin kerran MTV3lta mistä moinen johtuu niin vastaus oli, että laki on Suomessa keskeneräinen. Kun kysyin miten se on keskeneräinen niin en saanut koskaan vastausta. Kuka tietää vastauksen miksi IPTVltä ei voi tallentaa maksukanavia mutta kaapelilta voi?

 3. Digilelujen Jani kirjoitti 1.5.2012 kello 10:20

  > Kuka tietää vastauksen miksi IPTVltä ei voi tallentaa maksukanavia

  Maxivision on kertonut Digileluille näin:
  ”Kanavien verkkotallennus on estetty, koska ohjelmayhtiöiden mielestä IPTV vastaa Video-on-Demand -palvelua, johon heillä ei ole oikeuksia. Verkkotallennus ei kuulu tällä hetkellä myöskään yksityisen kopioinnin piiriin. Kanavien tallennus olisi sallittua, jos tallennin, esimerkiksi digiboxin kiintolevy, olisi kotona.”

 4. surina kirjoitti 3.5.2012 kello 8:14

  No varmaan samankaltaisen tylytyksen olisi Soneran vastaava IPTV palvelu saanut, hieman eri meriitein tosin. Plussaa Soneran laariin sataa siitä että kanavalistauksessa näkyy aina vain ne kanavat mitkä oikeastikin on näkyvissä ja boksi reagoi siedettävästi kaukosäätimeen. Muuten aika samaa huttua; ei maksukanavien tallennusta verkkoon, pätkimistä ja resetointirumbaa hitaammilla kuin 100M yhteyksillä (itsellä vain kokemus 100M valokuidusta ja ei ole pätkinyt, mutta keskustelupalstat täynnä vihaisia valittajia, tosin eipä sinne muutenkaan tuppaa kertymään kuin negatiivista palautetta), bugeja, suuria lupauksia (mm. katsomo.fi), mutta todellisuus ihan muuta

 5. Kalle kirjoitti 6.5.2012 kello 11:52

  Itse olen ollut yllättävänkin tyytyväinen Viihteeseen. Odotukset olivat kyllä aika matalalla, joten se varmaan vaikuttaa tyytyväisyyden tasoon. Netti on itsellä 50 Megainen ja pätkimistä ei ole esiintynyt, olenkin ajatellut, että saan iptv palvelut vähän kuin kaupan päälle kun tärkein ominaisuus on tuo pätkimätön hyvä netti.

 6. loksu kirjoitti 6.5.2012 kello 12:07

  > Ossi Mäntylahti kritisoi myös sitä, ettei Elisa Viihteellä voi tallentaa ollenkaan teräväpiirtokanavia.

  MTV3 HD:ta ja Yle HD:ta voi sentään tallentaa, muita HD-kanavia ei. FOX HD suurin näkemäni puute tällä hetkellä, Elisalla vain SD-versio.

  Toi suosikkikanavien hallinta on kyllä tajuton, mutta itse en koskaan tee tehdasasetusten palautusta juuri tuon ruljanssin välttämiseksi. Itsellä tosin vanha boksi eli toi uudempi malli saatta olla pahempi susi. Olen sitäkin pikaisesti testannut, mutten voi sanoa onko noin huono kuin Mäntylahti kertoo…

 7. Nimetön kirjoitti 17.12.2012 kello 20:59

  Aivan toivoton tapaus tämä dikipoksi. Surkeaa asiakaspalvelua tämän asian hyväksi. Ohjeita saa kyllä. mutta aina samaa soopaa uudestaan ja uudestaan. Boksin MAC koodiakin saa lähetellä vähän väliä, HYVÄ JOULUPUKKI ”TUO MINULLE IRTISANOMISILMOITUS ELISALTA” T: Jouni K

 8. Pekka kirjoitti 2.1.2014 kello 10:58

  Hei!

  Yllätys,yllätys Viihde toimii moitteettomasti Jyväskylässä.Epäilytti koko tilaus aluksi,kun luin netistä digiboksin haukkuja,mutta boksi ja laajakaistamodeemi ovat toimineet täysin virheettömästi marraskuusta 2013 lähtien.

  Pekka

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+