MTV3 HD näkyy antenniverkossa ilmaiseksi ja ilman korttia

28.4.2012    

MTV3 HDMTV3 HD näkyi antenniverkossa TV Viihteen kautta, mutta TV Viihteen lopetuksen vuoksi muun muassa MTV3 HD -kanava poistuu antenniverkosta maanantaina huhtikuun 30. päivä. Hätä ei ole kuitenkaan suuri, sillä MTV3 HD -kanavan jakelu antennitalouksille jatkuu 1.5. alkaen toistaiseksi Digitan antenniverkon kautta.

MTV3 HD -kanava on katsottavissa ilmaiseksi ja ilman katselukorttia, sillä sitä lähetetään ainakin toistaiseksi mobiilitelevisioverkolle tarkoitetun D-kanavanipun kautta. MTV3 HD  -kanavan kanavapaikka säilyy ennallaan, olleen muutoksen jälkeen edelleen 23.

”Haluamme palvella HD-asiakkaita jatkossakin ja tarjota MTV3:n huippusisältöjä HD-laatuisina. Neuvottelemme operaattoreiden kanssa kanavan jakelun laajentamisesta”, kertoo MTV Oy:n internet- kuluttajaliiketoimintojen johtaja Jorma Härkönen.


Lähde: Digita

Kommentit

8 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti 28.4.2012 kello 16:30

  Näkyyköhän 30.4.2012 jälkeen myös Yle HD.
  Kiva että MTV3 HD-kanavan jakelu jatkuu antenniverkossa.

 2. Olli kirjoitti 28.4.2012 kello 20:01

  Teehän DNA sama perässä kaapeliverkossa! Erittäin kaivattu uudistus olisi.

 3. Nimetön kirjoitti 28.4.2012 kello 22:01

  Eikös jokaisen kaapelioperaattorin pitäisi muuttaa MTV3 HD nyt salaamattomaksi, kun antenniverkossa salaus poistuu? Vai koskeeko tämä systeemi vain YLE:n kanavia?

 4. tue kirjoitti 29.4.2012 kello 13:56

  Niinhän se pitäisi tehdä sillä ”must carry” periaate niin määrää eli eiköhän niin myös tapahdu

 5. artos kirjoitti 30.4.2012 kello 20:22

  Must carryllä on pitkä historia takanaan. Nykyään se on EU-siirtovelvoitedirektiiviin alistettu ja se päivitetään kansallisesti määräajoin. Suomessa se on viestintämarkkinalain sisällä, joka uudistettiin viime vuonna jälleen. Nyt sen kriteeri jälleen muuttui.

  Aikoinaan must carry kaapelissa kattoi valtakunnalliset vapaasti katsottavat antennikanavat siis myös mainoskanavat. Nyt pääkriteeri taitaa olla lisäpalvelutoiminnot kuten tekstitysvelvoitteen alaiset kanavat ovat. Tämä hd ei taida sellaisenaaan olla siirtovelvoitekriteeri.

  Yle puolestaan antaessaan hd-signaalinsa vapaasti mutta sopimuksenvaraisesti verkko-operaattoreiden jaettavaksi taisi edellyttää tätä must carryä kaapelissa siinä muodossa mitä signaali on antennissa kuten laki on ja viestintävirasto viranomaisena sitä valvookin. TV Viihteellä oli vapaus valita jakelutapa antenniverkossa ja se toi mukanaan kaapeliverkon menettelyn.

 6. Nimetön kirjoitti 2.5.2012 kello 0:11

  ”Yle puolestaan antaessaan hd-signaalinsa vapaasti mutta sopimuksenvaraisesti verkko-operaattoreiden jaettavaksi taisi edellyttää tätä must carryä kaapelissa siinä muodossa mitä signaali on antennissa kuten laki on ja viestintävirasto viranomaisena sitä valvookin.”

  Ei laissa noin sanota, vain sen perusteluosassa. Ei sillä ollut käytännön merkitystä kun useimmat kaapeliyhtiöt (onneksi) lopettivat YleHD:n salauksen – ihan riippumatta siitä mitä TV Viihde teki. DNA:n mastoistahan Yle HD on koko ajan tullut salaamattomana.

  MTV3 HD ei ole must carry-kanava eli sen jakelu ja salaus on kokonaan MTV3:n ja operaattorin neuvoteltavissa.

 7. Nimetön kirjoitti 2.5.2012 kello 14:08

  Toivotaan että MTV Oy ja DNA, muut kaapelioperaattorit lopettavat salauksen MTV3 HD:n osalta.

 8. miccikisu kirjoitti 4.5.2012 kello 0:12

  Näin toivotaan mitä turhaa on maksaa korttimaksua samasta tavarasta

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+