Piraatit vaarassa – TTVK panostaa BitTorrent-verkkojen valvontaan

23.4.2012    

TTVKTekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) on siirtämässä laittoman latailun valvonnan painopistettä BitTorrent verkkoihin. Teosto ja Musiikintuottajat-IFPI Finland ry saivat juuri oikeuden päätöksellä luvan hankkia Robinin Koodi -albumia jakaneiden ja ladanneiden henkilöiden yhteystiedot Elisalta ja TeliaSoneralta.

”Tällä hetkellä valvonnan painopiste ollaan siirtämässä Bittorrent-verkkoihin. Tämä on suosituin jakamiskonsti, joten myös valvonta viedään sinne”, sanoo TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen.

TTVK:n ensimmäinen tehostettu BitTorrent-verkkojen valvonta tapahtui viime vuoden lokakuussa, jolloin Chisun Kun valaistun albumi julkaistiin. Silloin TTVK löysi 67 Pirate Bayn käyttäjää, jotka jakoivat Chisun albumia laittomasti. TTVK on aiemmin keskittynyt valvomaan enimmäkseen Direct Connect -verkkojen käyttäjiä sekä erityisesti DC-hubien ylläpitäjiä.

Saako TTVK:n valvonta sinut lopettamaan piratismin? Vai aiotko jatkossa käyttää esimerkiksi VPN-palvelimia, joilla peität jälkesi ja estät korvausvaatimukset ja oikeudenkäynnit?


Lähde: MTV3

Kommentit

15 kommenttia

 1. Porsas kirjoitti 23.4.2012 kello 21:37

  Odotettavissa siis VPN-palveluiden asiakasmäärissä räjähdysmäistä kasvua. Toisaalta jos jättää vaan p*skan (chisut, rasmukset, yms muut robinit) sinne piraattipoukamaan oman onnensa nojaan. Siinäpä sitten valvovat.

  Mites muuten voi olla mahdollista että elisan liittymistä on robinin tuotosta jaettu kun elisan liittymistä ei pitäisi koko palveluun päästä?
  </sarkasmi

 2. Porsas kirjoitti 23.4.2012 kello 21:38

  sarkasmi-tagit putosivat edelläolevasta viestistä…

 3. aapeli kirjoitti 23.4.2012 kello 21:45

  Elisan ja saunan liittymistä pääsee Proxyn kautta Piratebayn sivuille.Samoin Malesian Piratebayn ip puuttuu estolistalta 😉

 4. Jukiman kirjoitti 23.4.2012 kello 21:46

  Valvovat mitä valvovat, joka paikkaan nekään ei pääse 😛

 5. Mikko Rauhala kirjoitti 23.4.2012 kello 22:20

  VPN-palvelun hankin jo Ruotsin FRA-urkintalain voimaantulemisen aikoihin. En nyt kommentoi mitä siellä liikkuu, mutta eipä TTVK:kaan sitä kovin helposti urki.

 6. Watching kirjoitti 23.4.2012 kello 22:23

  Ihan hyvä, että varkaat joutuvat jatkossa enemmän varomaan viranomaisia. Miksi netissä varastamisen pitäisi olla hyväksyttävämpää kuin tavallisesta kaupasta pölliminen ?

 7. Keisari kirjoitti 23.4.2012 kello 22:30

  Watching, piratismista tekee hyväksyttävämpää se, että tässä rikollisuudessa oppii ihmiset jotain uutta, kulttuuri rikastuu, eikä mitään konkreettista katoa. Sitäpaitsi, en minä ainakaan osta sikaa säkissä. Haluan tietää mitä saan enkä voi vakuuttua kierojen mainostoimistojen käyttämistä voimasanoista niin paljon että menisin varauksetta ostamaan Robinin levyn. Jamppa on kuitenkin 13, hän ei kuitenkaan saa omaan käyttöönsä penniäkään ”tienaamistaan” rahoista, vaan tässä on kyse jonkun ihan eri sukupolven rikastuttamisesta.

 8. jaska kirjoitti 24.4.2012 kello 2:22

  Sen takia netistä kopioiminen on hyväksyttävämpää, kuin tavallisesta kaupasta pölliminen, että kun netistä kopioit jotain, niin se alkuperäinen kappale on vielä omistajallaan, toisin kuin jos pöllit jotain tavallisesta kaupasta, niin sitä saat tavaran ja kauppa menettää tavaran.

 9. -S- kirjoitti 24.4.2012 kello 7:01

  Watching: Nyt kannattaa huomioida se, että TTVK EI ole viranomaistaho, vaan kylttyyrin tuottajien rekisteröity yhdistys. ts. TO mafian eräs ilmentymä.

 10. allu kirjoitti 24.4.2012 kello 15:33

  No siinäpä haastavat sitten oikeuteen kaikki warettajat. Tulee aika pitkä prosessi ja yhteydet salaukseen niin ei tapahdu mitään

 11. jokapoika kirjoitti 24.4.2012 kello 19:07

  Lataan prepaid ”mokkulalla” kaiken laittoman. Ottakaa kiinni?

 12. poikajoka kirjoitti 26.4.2012 kello 14:01

  jokapoika, lataa liittymää ja jätä rahareitti 😉

 13. Nimetön kirjoitti 28.4.2012 kello 16:32

  Olisi kiva jos Pirate Bay joutuisi lopettamaan/konkurssiin. Tilalle ei mitään.

 14. Vapahtaja kirjoitti 30.4.2012 kello 23:29

  Minä olen aina tekijänoikeusmafian puolella.

  Lataan mahdollisimman paljon laittomasti saatavilla olevaa sisältöä netin torrent-sivustoilta, mutten koskaan lähetä mitään nettiin päin.

  Pyrin näin kaikin voimin vähentämään muiden latausmahdollisuuksia. Vienhän rajallista kapasiteettia laittomilta lataajilta, jolloin on ainakin yksi laiton lataaja vähemmän. Joskus lataan jopa useita kertoja.

  Vähennän siis omalla panoksellani laittomien kopioiden määrää internetissä ja piratismia.

  Saan kai tästä antamastani avusta kiitoksen myös teostolta. Teen tätä omalla kustannuksellani ja hyvästä tahdosta kaikki laittoman latauksen uhreja kohtaan.

 15. Yarr kirjoitti 29.11.2012 kello 22:40

  Minä ainakin käytän laittomia latauksia vain nähdäkseni tuotteen ennen ostoa. Sillä mikäli tuote on hyvä ja pidän siitä, yleensä ostan myös laillisen version ihan vain sen takia että haluan tukea sitä mistä pidän. Jos taas en pidä jostakin, on se merkki tekijälle että panostusta tulee lisätä.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+