Piratismin romahdus ei nostanut musiikin tai elokuvien myyntiä

4.4.2012    

PiratismiRanskassa otettiin puolitoista vuotta sitten käyttöön kolmen hudin Hadopi-laki, jonka oli tarkoitus vähentää piratismia. Laitonta materiaalia lataaville tai jakaville käyttäjille lähetetään varoituskirjeitä ja kolmannen kirjeen jälkeen nettiyhteys saatetaan katkaista määräajaksi.

Hadopin vaikutuksista on nyt julkaistu tietoja (pdf), jotka näyttävät ensisilmäyksellä positiivisilta. Julkaistut tiedot kertovat tilastotietoja monista eri tutkimuksista, joiden mukaan piratismi on vähentynyt selväti lain myötä. Esimerkiksi elokuvien laiton jakelu P2P-verkoissa on vähentynyt Hadopi-lain myötä jopa 66 prosenttia Ranskassa.

Tutkimuksen mukaan 95 prosenttia ensimmäisen varoituskirjeen saajista lopettaa laittoman piratismin.

Laittoman latailun selvä väheneminen ei ole kuitenkaan nostanut musiikin tai elokuvien myyntiä. Sen sijaan musiikista saadut tulot putosivat 3,9 prosenttia ja elokuvista saadut tulot putosivat 2,7 prosenttia viime vuonna Ranskassa.

Kommentit

5 kommenttia

 1. […] Toisissa uutisissa puhuttiin jopa piratismin romahduksesta – ja huomautettiin, että se ei nostanutkaan musiikin tai elokuvien myyntiä: Englanniksi Torrentfreak, suomeksi Digilelut.fi. […]

 2. Wrecking Ball kirjoitti 4.4.2012 kello 22:58

  Oooh….tämä uutinen tuskin yllätti ketään.

 3. eioorahaa kirjoitti 5.4.2012 kello 11:05

  No mistä sitä rahaa tulisi muka kuluttajille lisää tuotteiden ostamiseen??? Ostan jo nytkin ne mitä pidän hyvänä ja mihin on varaa. Siinä mielessä piratismi ei ole keneltäkään pois…

 4. Purjo pora kirjoitti 7.4.2012 kello 15:02

  Kyllä, kuka nyt ilmaisista jutuista maksaisi, varsinkaan joillekin taiteilijanrentuille.

  Ware on paras 😀 ja ilmasuus 😀

 5. […] piratismilaki vähensi ranskalaisten latailuja, mutta toisaalta myös myynti […]

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+