PlusTV aloittaa teräväpiirtolähetykset antenniverkossa – laitteet menevät vaihtoon

25.4.2012    

PlusTVPlusTV aloittaa antenniverkon teräväpiirtolähetykset kesän jälkeen, kertoo It-viikko. Digilelujen aiempien aavisteluiden mukaisesti PlusTV:n HD-kanavien katsominen vaatii Viaccess-salausta käyttävien laitteiden käyttöä, joten esimerkiksi tällä hetkellä myynnissä olevilla Conax-laitteilla ei voi katsella yhtiön teräväpiirtokanavia.

Conax-laitteiden käyttöönotto vaatii korttilinkityksen tekoa, eikä linkitys ole onnistunut läheskään aina ensimmäisellä yrityksellä. Monet käyttäjät ovatkin joutuneet soittelemaan maksutelevisioyhtiöille useampaankin kertaan, ennenkuin teräväpiirtokanavat ovat alkaneet näkyä. PlusTV:n toimitusjohtaja Jyri Ratian mielestä Conax-salauksen käyttö onkin hidastanut teräväpiirron yleistymistä Suomessa.

PlusTV tuo kesän jälkeen myyntiin useita erilaisia Viaccess-laitteita, joiden käyttöönotto ei vaadi korttilinkityksen tekoa. PlusTV aikoo tuoda myyntiin myös bokseja, joilla voi vastaanottaa tilausvideoita ja yhdellä mallilla voi vastaanottaa antennilähetysten lisäksi myös IPTV-lähetyksiä.

PlusTV:n muutos on tervetullut lisä Suomen antenniverkon maksukanavapuolelle, sillä se voi tuoda tullessaan parempia laitteita ja poistaa esimerkiksi korttilinkityksen aiheuttamia ongelmia. PlusTV aikoo jatkaa myös Conax-salauksen käyttöä, mutta se jäänee vain normaalitarkkuuden SD-kanavien salausjärjestelmäksi.

PlusTV:n pääomistaja Teracom Group on käyttänyt Viaccess-salausta jo jonkin aikaa Ruotsissa ja Tanskassa.

Lisäys: Markkinointi&Mainonta -lehden tietojen mukaan PlusTV:n HD-kanavien lähetykset alkaisivat syyskuussa.


Lähde: It-viikko

Kommentit

6 kommenttia

 1. Harri kirjoitti 25.4.2012 kello 20:58

  Onneksi tuli hankittua Miraclebox 9 DVB-T2 HD boxi, eipä tarvitse vaihtaa vaikka salaus vaihtuu.

 2. jeppe kirjoitti 26.4.2012 kello 7:08

  sama 🙂

 3. harper kirjoitti 26.4.2012 kello 16:14

  Kuin myös. Muutenkin loistava boxi verrattuna muihin. 🙂

 4. Nimetön kirjoitti 29.4.2012 kello 17:39

  Eipä tarvitse vielä hankkia, kun on kaapeliverkko täällä. [Tai jos on Satelliitti (Canal Digital, Viasat) tai IP-TV]

 5. Nimetön kirjoitti 29.4.2012 kello 17:44

  (Muutin mieleni) Toivottavasti myös Kaapeliverkkoon ja Satelliittijakeluun tulee myös Conaxin tilalle Viaccess. Tulikin hankittua laitteet.

 6. nimetön. kirjoitti 29.4.2012 kello 20:14

  ”(Muutin mieleni) Toivottavasti myös Kaapeliverkkoon ja Satelliittijakeluun tulee myös Conaxin tilalle Viaccess. Tulikin hankittua laitteet.”

  Toivottavasti EI tule ainakaan satelliittiin Viaccessia, tuli juuri hankittua pari Conax-boksia Canal Digitalia varten enkä haluais taas vaihtaa uusiin bokseihin.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+