Maikkari pilaa MM-lätkäpelit pätkimisellä ja rätinällä

5.5.2012    

KatsomoJääkiekon MM-kisojen otteluiden seuraaminen Katsomo.fi -palvelun kautta muistuttaa kovasti URHOtv:n nettitelevision pelejä. URHOtv:hän on melkoisen tunnettu heikkolaatuisten pelien esittämisestä nettipalvelunsa kautta. Näin on käynyt muun muassa viime syksynä. Monet pelit ovat pätkineet URHOtv:n nettipalvelun kautta katsottaessa, eivätkä jotkut maksaneet asiakkaat ole päässeet katsomaan peliä ollenkaan.

Maikkarin nettitelevisio Katsomo.fi ei näytä osaavan hoitaa nettipelien esitystä yhtään URHOtv:tä paremmin, sillä monet Suomen eilisen ottelun ostaneet katsojat ovat valittaneet kuvan pätkineen ja tökkineen. Joillain katsojilla lähetys on pysähtynyt kesken peliä ja pätkiminen ja nykiminen jatkui jälleen palvelun uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Katsomon ongelmat jatkuvat myös tänään, sillä monet käyttäjät ovat kertoneet, ettei Latvia-Venäjä -ottelua voi katsoa ollenkaan palvelun kautta. Monet käyttäjät ovatkin vaatineet rahojaan takaisin Katsomon Facebook-sivuilla.

Kommentit

2 kommenttia

 1. Maziaze kirjoitti 7.5.2012 kello 23:50

  Ei kuulosta normaalilta. Itselläni on Katsomosta Valioliiga-kausi ostettuna, ja kauden aikana nähdyistä 70-80 ottelusta olen menettänyt kuvan pätkimisen takia yhteensä ehkä 5 minuuttia, eli palveluun voi olla todella tyytyväinen. Olisiko kyseessä sitten palvelinkapasiteetin riittämättömyys mm-kisojen aiheuttaman katsojaryntäyksen alla.

  Ps. Urho tv:n pätkivästä kuvasta onkin sitten ollut harmia käytännössä jokaisen katsomani Korisliiga-ottelun kohdalla.

 2. jouni kirjoitti 12.5.2012 kello 11:42

  Eiköhän kyseessä nyt ole ihan se, että MM jääkiekkoa katsoo hieman enemmän porukkaa kuin jotain valioliigaa. Itsekkään en maksullista urheilua koskaan ole ajatellut katsovani, mutta tuota jääkiekkoa voisi harkita.

  Muualla olevat kuvaukset ongelmasta ovat hyvin selkeät. Pätkii alussa ja loppua kohti helpottaa. Ts. porukka kyllästyy pätkivään lähetykseen ja lopettavat katsomisen, joten sinnikkäille jää enemmän kaistaa.

  Kyllä se ongelma on lähettävässä päässä ja jossain sillä välillä, ettei streamit kulje riittävällä vauhdilla. En tiedä sitten miten maikkari on homman hoitanut, mutta kyllä se oikein tehtynä tarkoittaisi hajautettua lähetystä, jossa lähetys hajautetaan useisiin keskuksiin Suomessa joista sitten jaetaan asiakkaille. Hieman samaa ajatusta, kuin hajautetuissa tiedonsiirtopalveluissa (torrent), jossa kuorma jaetaan jolloin yksi lähde ei ole pullonkaula. Todennäköisesti mm. Youtube toimii juuri näin ja esim. Google hakukonekkin toimii hajautetusti.

  Tätä pätkimistä tapahtuu käytännössä Katsomo.fi:ssa ihan jatkuvasti ilta-aikaan normaalisti katsottunakin. Torrentit kyllä valuu kotiin ihan täydellä nopeudella, joten ei se nettiyhteydestä ole kiinni.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+