MM-lätkän ilmaiskatselua yritetään estää – onnistui kuitenkin ainakin tänään

4.5.2012    

JääkiekkoTänään alkaneiden jääkiekon MM-kisojen Suomen ottelut ja pronssi- sekä loppuottelu esitetään ilmaiseksi MTV3- ja AVA-kanavilla. Yhdeksän ottelua, mukaanlukien pronssiottelu ja finaali, esitetään naisille suunnatulla AVA-kanavalla ja kolme ottelua MTV3-kanavalla.

Ilmaisten otteluiden lisäksi antenni-, kaapeli- ja satelliitti-asiakkaat voivat katsoa kaikki loputkin ottelut maksua vastaan Canal+ -kanavilta. IPTV-puolella vain Elisa Viihteen asiakkaat voivat tilata kaikki pelit lähettävät Canal+ -kanavat. Ylen mukaan moni maksukortin hankkinut on joutunut pettymään huomattuaan, että Elisalla on yksinoikeus CANAL+ MM-kiekko 24/7 -kanavan välittämiseen laajakaistayhteyden kautta.

Ylen mukaan esimerkiksi ylivieskalaisen puhelinyhtiö PPO:n noin 4 000:sta laajakaista-tv-asiakkaasta noin kaksisataa hankkinut maksukortin, mutta he eivät silti näe MM-kiekkoon erikoistuneen CANAL+ MM-kiekko 24/7 -kanavan lähetyksiä. PPO:n myntijohtajan mukaan Elisan yksinoikeus tuli heillekin yllätyksenä.

Elisan lisäksi kaikki jääkiekon MM-kisojen pelit voi katsoa tietokoneella Katsomo-nettitelevision kautta, maksullisena tietenkin.

Monet jääkiekon ystävät ovat tottuneet menneinä vuosina ilmaisiin MM-peleihin, eivätkä he aio maksaa tänäkään vuonna otteluiden katsomiesta.

Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n pääsponsorina toimiva Skoda näyttää kisojen ottelut internetissä omalla Youtube-kanavallaan. Ikävä kyllä Canal+:n liiketoimintajohtaja Jarmo Härkönen on kertonut Youtube-pelien katsomisen olevan estetty suomalaisilta katsojilta. MM-kisojen avausottelu näkyi kuitenkin ilman ongelmia tänään puoli kahden aikaan Youtuben kautta, joten mahdollisesti myös muut ottelutkin tulevat näkymään palvelun kautta.

Luultavasti esimerkiksi jotkut Katsomon kautta kisoja seuraavat harkitsevat ottelun edelleen lähettämistä myös muille katsojille netin kautta. Lähetysten edelleenlähetystä kannattaa kuitenkin harkita pari kertaa, sillä MTV Media ja TTVK (Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus) seuraavat nettiyrittäjiä, jotka voivat lähettää pelejä striimaamalla.

MTV Median internet- ja kuluttajaliiketoimintajohtaja Jorma Härkösen mukaan muiden kuin Katsomon ottelulähetykset ovat laittomia, jos ne käyttävät Canal+:n kuvaa. Kansainvälisen kuvan välittäminen netissä ei rikkoisi Canal+:n oikeuksia, mutta voisi rikkoa joitain muita sopimuksia. Härkösen mukaan kansainvälisen lähetyksen katsomiskokemus olisi kuitenkin karmea, muttei perustele kantaansa sen enempää.

Tiedätkö sinä mitä kautta MM-kisojen otteluita voi katsella ilmaiseksi?

Kommentit

13 kommenttia

 1. Kaverin poika kirjoitti 4.5.2012 kello 17:48

  MM-kisojen kaikki pudotuspelit on nähtävä ilmaisilta kanavilta. Euroopan neuvoston määräys kansallisesti tärkeistä urheilutapahtumista sanoo näin. Onko tämä muuttunut niin ettei ole uutisoitu?

 2. Harri Hakkara kirjoitti 4.5.2012 kello 17:52

  Uusin Mozilla ja siihen plugini osoitteesta: https://addons.mozilla.org/fi/firefox/addon/youtube-unblocker/?src=cb-dl-hotness ja kaikki toimii.

 3. Gollum kirjoitti 4.5.2012 kello 17:53

  Jos hiukankaan tuntee ilmaisia urheilusaitteja, löytää helposti yhden josta voi katsoa myös Formulat ilmaiseksi 🙂

 4. köyhä opiskelija kirjoitti 4.5.2012 kello 17:59
 5. Nimetön kirjoitti 4.5.2012 kello 18:01

  tiedän

 6. Rape kirjoitti 4.5.2012 kello 18:30

  Firefox + edellä mainittu Youtube unblocker tuntuu toimivan hienosti.

 7. YouTube kirjoitti 4.5.2012 kello 19:05

  Linkitä itsesi ilmaisen proxyn kautta youtuben sivulle niin johan toimii

 8. Carl af Guggenheim kirjoitti 4.5.2012 kello 22:51

  Osoitteesta http://wiziwig.tv löytyy aika kivasti tv-urheilua futiksesta lätkän kautta vormuloihin. Näkyy varmaan hyttysentapon MM ja eukonkantokin kuten arabisheikkien paikalliset kamelikisat, jos ylipäätään televisioidaan.

 9. Derpiina kirjoitti 5.5.2012 kello 0:12

  Hyvin onnistui. Katselin lätkää netistä koko päivän. Hauskinta asiassa oli, että se vaati noin kahden 10 sekunnin googletuksen eikä edes proxy palvelinten kikkailua.

 10. hdmi kirjoitti 5.5.2012 kello 0:54

  Eikös välierät sitten tule ilmaiskanavilta?

  Asetus sanoo näin:
  http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2007/20070199

  …miesten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailujen välierä- ja loppuottelut sekä Suomen maajoukkueen ottelut on lähetettävä kokonaan suorina lähetyksinä.

 11. JP kirjoitti 5.5.2012 kello 9:57

  Nuo suomessa geoblokatut sivut on helppo kiertää proxyllä.
  Esim. http://www.xroxy.com/proxylist.htm
  Tuolta valitsee välityspalvelimen ja portin selaimen asetuksiin ja voila. Youtube luulee, että olet esim. thaimaassa ja näyttää lätkät sinulle.

 12. Ihmettelen minä kirjoitti 5.5.2012 kello 10:51

  Kuinkahan monessa MM- jääkiekkoon osallistuvista maista tämä on estetty ?

 13. Make kirjoitti 6.5.2012 kello 23:12

  ”Eikös välierät sitten tule ilmaiskanavilta?
  Asetus sanoo näin:
  http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2007/20070199
  …miesten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailujen välierä- ja loppuottelut sekä Suomen maajoukkueen ottelut on lähetettävä kokonaan suorina lähetyksinä.” tuleehan ne suorina lähetyksinä AVA:lta

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+