Nelosen huijaus-HD-kanavat poistuivat Maxivisionin tarjonnasta

17.5.2012    

NelonenNelonen Media on yrittänyt saada lisää maksutelevisioasiakkaita tarjoamalla Nelonen Kino HD, Nelonen Maailma HD ja Nelonen Perhe HD -kanavia. HD-liitteestä huolimatta näillä kanavilla on esitetty vain normaalitarkkuuden ohjelmia ylöspäin skaalattuna.

Maxivision on poistanut kaikessa hiljaisuudessaan tarjonnastaan Nelosen teräväpiirtokanavina myydyt huijauskanavat Nelonen Kino HD, Nelonen Maailma HD ja Nelonen Perhe HD. Myös Lumotv luopui näistä Nelosen huijauskanavista maaliskuun lopussa. Digilelujen tietojen mukaan Nelosen huijauskanavia myyvät enää vain Elisa ja Hämeenlinnan alueella toimiva Aina.

Maxivisionin asiakkaiden joilla on ollut esimerkiksi 12 kuukauden määräaikainen Nelonen HD+UrhoTV -kanavapaketti kannattaa olla yhteydessä Maxivisionin asiakaspalveluun, jotta he eivät joudu enää maksamaan poistetuista kanavista.

Elisa ei ilmeisesti suunnittele Nelosen muka-HD-kanavien poistamista tarjonnastaa, sillä sen tekninen tuki on vastannut kanaviin liittyvään palautteeseen näin: “Sen, onko kanava HD vai ei, määrittää kanava itse. Elisa välittää kanavat sellaisenaan ja kanavan itsemärittämillä nimillä. Elisa (kuten muutkaan kanavaoperaattorit) ei ota kantaa markkinoinnissa siihen, onko kanavan lähetykset ‘oikeaa’ HD:ta vai ei, vaan sisältövastuu on kanavilla itsellään”.

Kommentit

2 kommenttia

 1. Really? kirjoitti 17.5.2012 kello 22:55

  Are you serious? Huijauskanava? Luuletko että minkään Suomalaisen kanavan ohjelmistosta edes 20% olisi HD:ta?

  Pointti on se että ko. kanavat tulevat silti suuremmalla bitratella ja paremmalla pakkauksella.

 2. loksu kirjoitti 23.5.2012 kello 16:57

  Really?: kommenttisi pitää paikkaansa ilmaiskanavien osalta. Esimerkiksi MTV3 HD:lla näytetään lauantaina 26.5. vajaat 6t natiivi-HD:ta. Maksukanavilla kuten Nelonen Pro HD sekä MTV3 MAX HD natiivisisällön osuus on kuitenkin päinvastaisesti 80% luokkaa:

  http://www.nelonen.fi/hd

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+