Nokia TV – Uusi televisiosovellus ei säväytä

27.5.2012    

NokiaNokia julkaisi pari päivää sitten uuden Nokia TV -sovelluksen Lumia-puhelimille. Sovelluksesta veikkailtiin jopa läpimurtosovellusta, jonka avulla Nokia pääsee vihdoin mukaan kännykkätaisteluun. Ikävä kyllä Nokia TV -sovellus on kuitenkin kaikkea muuta kuin läpimurtosovellus.

Nokia TV:llä voi katsella Yle Areenan, MTV:n Katsomon, Nelosen Ruutu-palvelun, UrhoTV:n ja The Voicen ohjelmia WLANin tai 3G-yhteyden kautta. Sovelluksen tarjonnan luvataan lisääntyvän tulevaisuudessa uusien kotimaisiten ja ulkomaisten ohjelmien tarjoajien sisällöllä.

Nokia TV:n sisältöä voi selata palveluittain, eikä kaikkien palveluiden sisältöä voida selailla tai hakea yhdestä paikasta. Lisäksi jokaisen palvelun ohjelmia selaillaan ja haetaan hieman eri tavoin. Esimerkiksi Katsomosta voidaan hakea ohjelmia myös kanavan mukaan, mutta Ruutu-palvelussa ei ole vastaavaa mahdollisuutta.

Nokia TV:llä ei voi katsella suoria lähetyksiä ja esimerkiksi Yle Areenan uusimmat lähetykset ovat kolmisen tuntia vanhoja. Palvelun tarjonta on myöskin useasti aika heikkoa. Esimerkiksi UrhoTV tarjoaa palvelun kautta katsottavaksi kaksi ja puoli kuukautta vanhaa Saipa – Lukko -jääkiekko-ottelua. Myös muun muassa The Voicen ja Katsomon kautta näkyvien MTV3 MAXin ja Canal+ Urheilun ohjelmatarjonta on suppea.

Muun muassa monet Hollywood-sarjat on poistettu Nokia TV -palvelusta tekijänoikeussyiden vuoksi, mutta monien muiden ohjelmien puuttumisen syitä voidaan vain arvailla. Nokia TV:n tarjoamien ohjelmien suppean määrän lisäksi joidenkin ohjelmien toistaminen ei aina onnistu.

Ainakin Katsomon ohjelmissa esitetään myös mainoksia, jotka saavat ainakin allekirjoittaneen lopettamaan lyhyiden ohjelmien katsomisen, ennen kuin ne ovat edes alkaneet.

Nokia TV löytyy esiasennettuna Lumia 900 -mallista ja on ladattavissa ilmaiseksi muihin Lumia-malleihin. Poikkeuksen tekee Lumia 610, millä sovellusta ei voi käyttää ollenkaan.

Kommentit

15 kommenttia

 1. Toinen mielipide kirjoitti 27.5.2012 kello 19:28

  Täytyy kyllä tällä kertaa olla ihan eri mieltä toimittajan kanssa. Todella toimiva sovellus ja mahdollistaa niiden ohjelmien katsomisen erinomaisesti, joita normaalisti katson Katsomosta.

  Tosin toimittajan kokemattomuus esim Katsomon käytöstä paljastuu tekstistäkin: ”Ainakin Katsomon ohjelmissa esitetään myös mainoksia, jotka saavat ainakin allekirjoittaneen lopettamaan lyhyiden ohjelmien katsomisen, ennen kuin ne ovat edes alkaneet.”
  Tämähän ei suinkaan ole sovelluksen vika vaan Katsomo vaan toimii niin.

  Kannattaako haukkua jotain, jos ei edes ymmärrä miten se toimii? Kenestä se kertoo eniten?

 2. ffd kirjoitti 27.5.2012 kello 19:31

  Voihan niitä Katsomon mainoksia kritisoida muuten vain..

 3. ddd kirjoitti 27.5.2012 kello 19:37

  Toisekseen itse ainakin huomasin että mainokset voi kelata pois joten niitä ei ole pakko edes katsoa.

 4. Digilelujen Jani kirjoitti 27.5.2012 kello 19:45

  Mielestäni sovelluksessa ei ole mitään ihmeellistä tai erinomaista. Se on vain normaali tv-sovellus, johon on saatu mukaan kasa rajoitteita ja bugejakin ja kaiken lisäksi sen käyttö vastaa ikäänkuin erillisten sovellusten käyttöä. Turhaan hypetetty turha sovellus, jonka tv-palveluiden omat sovellukset voisivat korvata helposti.

 5. pete kirjoitti 27.5.2012 kello 19:58

  Jep, toimittaja on hakemalla hakenut vikoja ohjelmassa. Tosi hyvin toimii, eikä vastaavaa ole muille alustoille olemassa.

 6. Einari kirjoitti 27.5.2012 kello 20:38

  Tulee mieleen toimittajan kommentista asenteellisuus. Pari iltaa sitten eräs samsung käyttäjä pahoitti mielensä tiedosta jossa Lumia 900 reitataan parhaaksi Amazon käyttäjäkommenteissa. Masennusta lisäsi tieto että Lumia on noussut ihan kärkeen ko myyntitilastoissakki. Mikä meitä härmäläisiä oikein vaivaa?

 7. Digilelujen Jani kirjoitti 27.5.2012 kello 22:18

  Lukaisinpa pikaisesti muidenkin lehtien pikatestejä sovelluksesta, eivätkä nekään Nokia TV:tä pahemmin kehuneet. Näköjään Nokian kritisointi on joillekin edelleen arka paikka.

 8. Nimetön kirjoitti 28.5.2012 kello 2:55

  ”Lukaisinpa pikaisesti muidenkin lehtien pikatestejä sovelluksesta, eivätkä nekään Nokia TV:tä pahemmin kehuneet.”

  Outoa, heti ensimmäinen googlen löytämä arvostelulinkki http://www.mbnet.fi/artikkeli/blogit/mblabra/nokia_tv_ensitestissa
  antoi kyllä sovelluksesta ihan positiivisen kuvan…

 9. Nimetön kirjoitti 28.5.2012 kello 2:58

  Loppukommentti tuossa Mikrobitin jutussa on varsin ytimekkäästi:

  ”Nollan euron hinnalla hinta-laatusuhdetta ei voi pitää kovin huonona.
  Tämä tuskin on se sovellus, joka saa massoja ostamaan Lumiaa. Mutta toisaalta tämä on se sovellus, jota kenenkään Lumian käyttäjän ei pitäisi jättää lataamatta.”

  Voisikos asiaa tuon paremmin enää sanoa?

 10. Aatu kirjoitti 28.5.2012 kello 15:35

  Todella loistava sovellus. Artikkelin tekijä tuntuu olevan aika pihalla. Ensinnäkin sovellus tarjoaa kaiken sen jonka noi katsomot, ruutu ja Areenna tarjoavat, nyt siis Windows Phonelle. Sovellus mahdollistaa TV-ohjelmien katsomisen Lumialla, joka ei ollut aikaisemmin mahdollista. Tämä on todella huomattavaa. Livelähetyksiä nyt ei kaipaa, niillä on nyt väliä lähinnä urheilukisoissa.

  Parantamisen varaa löytyy, mutta se on näissä palveluissa, ei sovelluksessa itsessään. Todella odotettu ja loistava sovellus.

 11. Huono kirjoitti 28.5.2012 kello 18:36

  Turha huonohkosta sovelluksesta on syyttää Digilelujen toimittajaa. Edellä mainitussa MBNetin testissäkin on kyllä mainittu myös paljon negatiivista.

  ”Uusimmat tarjolla olevat ohjelmat Areenassa ovat kolmisen tuntia vanhoja”

  ”MTV3 Max tarjosi testihetkellä pelkkiä urheilu-uutisia maastohiihdosta”

  ”MTV3-puolella oli tarjolla etupäässä Huomenta Suomea”

  ”Nelosen Ruudun tarjonnan luokittelu on ontuvampaa. Kanava- tai lajityyppipohjaista valintaa ei ole ja kaikki sarjat -näkymä tarjosi eioota.”

  ”Tarjonta on ainakin toistaiseksi kohtalaisen ohutta (The Voicen)”

  ”Niinpä lähetyksen lataaminen valmiiksi vaikkapa lentokoneessa katseltavaksi ei näyttäisi onnistuvan”

  ”Jos välillä luvatun tv-sarjan takaa ei mitään löydykään, ei vika ole Nokian, vaan juuri tuota nimenomaista lähetystä tarjoavan netti-tv-palvelun. ”

 12. Nimetön kirjoitti 28.5.2012 kello 18:39

  ”Turha huonohkosta sovelluksesta on syyttää Digilelujen toimittajaa.”

  Ja turha sovellusta on syyttää huonoista sisällöntarjoajista. Nuo kaikki luetellut syyt ovat noiden kanavien palvelujen vikoja.

 13. jepulis kirjoitti 29.5.2012 kello 10:50

  Nokian ideat ovat aina jotai Wanhahtavia. Siis tv puhelimeen? Eihän kukaan katso enää etes tv:stä tv:tä, ainakaan nuoriso ja nuorisohan on juuri sitä porukkaa,joha käyttää älypuhelinta ym vitkuttimia.

 14. Nimetön kirjoitti 29.5.2012 kello 13:52

  ”Siis tv puhelimeen? Eihän kukaan katso enää etes tv:stä tv:tä, ainakaan nuoriso”

  No ei katsokaan, kun kaiken näkee nykyään paljon helpommin netistä. Mm. sellaisista palveluista kuin areena, katsomo, ruutu jne. Ei mutta, HETKINEN…?!?

 15. jöröjukka kirjoitti 5.8.2013 kello 16:26

  Hei jihaa,
  Nyt näkyy NokiaTVssä
  Ylen kanavat suorana.
  Voi katsella vaikka tylsässä
  potkupallomatsissa sit TVtä. :-))

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+