Piratismi kukoistaa – Game of Thronesin jaksoja ladataan miljoonia kertoja päivässä

12.5.2012    

PiratismiHBO:n hittisarja Game of Thrones on erittäin suosittu myös nettipiraattien keskuudessa, sillä sen jaksoja ladataan miljoonia kertoja päivittäin. Arvioiden mukaan huhtikuun alussa alkaneen toisen tuotantokauden jaksoja on ladattu yli 25 miljoonaa kertaa julkisista torrent trackereistä.

Huhtikuun 30. päivä esitettyä Game of Thrones -jaksoa ladattiin seuraavana päivänä yli 2,5 miljoonaa kertaa ja sarja onkin selvästi tämän vuoden eniten ladattu sarja. Viime vuonna Game of Thrones oli toiseksi ladatuin sarja heti Dexterin jälkeen.

Yksi suuri syy Game of Thronesin latauksien suosioon on se, ettei HBO tarjoa sarjan toisen kauden jaksoja Hulun, Netflixin tai iTunesin kautta. HBO:n oma HBO Go -palvelu on ainoa mahdollisuus katsoa sarjan uusia jaksoja netin kautta, mutta vain HBO:n kaapeliasiakkaat voivat käyttää palvelua.

Torrenttien latauksen lisäksi Game of Thronesin sekä muiden sarjojen jaksoja voi ladata myös muilla tavoin Megauploadin kaltaisista verkkotallennuspalveluista. Sarjojen jaksoja ja elokuvia voi katsella myös monien Nordic-tv:n kaltaisten striimauspalveluiden kautta.


Lähde: Forbes

Kommentit

6 kommenttia

 1. Jani kirjoitti 12.5.2012 kello 19:41

  Otetaanko tässä myös huomioon ne, jotka seuraavat sarjaa ns. etukäteen. Kuitenkin aika epämääräisesti ilmoitettu nuo luvut, eikö kannattaisi myydä maailman laajuisesti sarjat, jotta nuo luvut ei heittelisi 200 – 2 miljoonaan?

 2. Kh3k kirjoitti 12.5.2012 kello 20:53

  Eiköhän suurin piratismi tule siitä että sarjoja seurataan realiajassa koska omassa maassa sarjoissa voi olla vuosienkin viive.

 3. sowhat kirjoitti 12.5.2012 kello 21:22

  Olen tv-lupani maksanut.

 4. Jekku kirjoitti 12.5.2012 kello 21:22

  No joissakin maissa tätä ei edes näytetä ja jos suomessakin, niin vuoden viivellä ja eikä välttämättä näytetä kaikkia kausia.

 5. trölli kirjoitti 12.5.2012 kello 21:40

  Juu tää on hianoa..ja tämän vuoksi lopetin canalin ja mtv3:n kanavapaketin tilauksen turhana. Mielummin kattelen ohjelmat sillon kun itelle sopii..nykyään utorrentilla kun onnistuu myös ”streamaus” jolloin jaksoa voi alkaa katsoa jo parin minuutin latauksen jälkeen.

 6. Hohhoijaa kirjoitti 12.5.2012 kello 22:21

  Etsikää googlella oatmeal ja game if thrones. Sarjakuva kertoo hienosti, miksi ko. sarjaa kopioidaan.

  Sen jälkeen voi etsiä toisen sarjakuvan, jossa verrataan ostetun dvd:n ja kopioidun leffan katsomista. Ostaja kärsii ensin 10 minuuttia pakollisista mainoksista ja varoituksista, kopioija pääsee katsomaan leffansa heti.

  Lopuksi voitte käydä lisäämässä allekirjoituksenne osoitteen http://www.dontmakemesteal.com adressiin.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+