Piraattien jahtaus vastatuulessa Tanskassa ja Intiassa

25.6.2012    

PiratismiTanskan aiemmin kaavailema kolmesta tekijänoikeusrikkeestä aiheutuva internetin käyttökielto ollaan siirtämässä romukoppaan. Kepin sijaan Tanska suunnittelee porkkanan käyttöä piratismin kitkemisessä, sillä se aikoo kitkeä piratismia kuluttajien kouluttamisella ja teknologisten innovaatioiden tukemisella. Kuluttajia tullaan kannustamaan maksamaan musiikista ja videoista piratismin sijaan.

Tanskan suunnitelmat eivät kuitenkaan välttämättä poista laittomien palveluiden joutumista estolistoille. Pirate Bayn lisäksi Tanskassa suunnitellaan muun muassa Groovesharkin kaltaisten sivujen käytön estoa.

Intiassa sen sijaan Chennain korkein oikeus on sallinut videoiden jakamisen netin kautta, kertoo BBC. Intialaiset operaattorit ovat aiemmin joutuneet estämään piraattisisältöä jakavien sivustojen käytön, mutta uuden päätöksen mukaan vain laittomia tiedostoja jakavat osoitteeet tulisi estää. Näin ollen esimerkiksi Pirate Bayn käyttö on jälleen mahdollista Intiassa, mutta palvelun laitonta materiaalia sisältävien sivujen käyttö pitäisi estää.

Kommentit

Yksi kommentti

  1. jeees kirjoitti 25.6.2012 kello 16:25

    Onneksi edes jossain tajutaan, ettei koko internettiä voida blokata näiden vuoksi. Ja nuorisoa ajatellen porkkana (hinnanalennukset, jakelutekniikan nykyaikaistaminen esim. spotify) on paljon parempi kuin keppi (eli monen tuhannen euron sakko tai miljoonien eurojen oikeusjuttu). Immateriaalioikeuksin tuhotaan jo riittävästi ihmisten elämiä ja rajoitetaan internetin vapautta estämällä sivuja ei-viranomaistahon ohjeiden mukaan.

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+