Operaattori: Pirate Bayn esto lisäsi laitonta latailua

10.7.2012    

The Pirate BaySuomessa Elisa ja Saunalahti ovat joutuneet estämään asiakkaidensa pääsyn Pirate Bayn sivustoille ja Sonera sekä DNA joutuvat aloittamaan oman estonsa piakkoin. Vastaavia estoja on käytössä myös monissa muissa maissa. Esimerkiksi hollantilainen XS4All-niminen operaattori joutuu myös estämään asiakkaidensa pääsyn Pirate Bayn sivuille.

XS4All on ilmoittanut torrenttien avulla tapahtuvan laittoman latailun lisääntyneen Pirate Bay -eston käyttöönoton jälkeen. XS4All:in mukaan BitTorrent-protokollan käyttämien yleisten porttien kautta kulkeva liikenne on kasvanut viimeisen vuoden aikana, vaikka lainsäätäjien ja tekijänoikeusjärjestö BREINin tarkoitus oli vähentää torrenttien avulla tapahtuvaa laitonta latailua.

XS4All:n Niels Huijbregts epäilee torrenttien avulla tapahtuvan laittoman latailun kasvun johtuvan Pirate Bayn estojen saamasta medianäkyvyydestä.

Pirate Baytä voidaan käyttää edelleen Hollannissa, sillä estojen kiertäminen on helppoa. Kaiken lisäksi lähes kaikki Pirate Baystä löytyvät tiedostot löytyvät myös muiden torrent-sivustojen kautta.


Lähde: TorrentFreak

Kommentit

2 kommenttia

 1. Observer kirjoitti 10.7.2012 kello 14:41

  Kyllä minulla kotona soneralla viellä eilen piratebayhin pääsi ilman mitään kikkailuja. Ovat tainneet sitten vahingossa estää jonkun muun sivun vaihteeksi?

 2. Hox kirjoitti 10.7.2012 kello 16:05

  ”Sonera sekä DNA joutuvat aloittamaan oman estonsa piakkoin.”

  Että onko se ihme että pääsit soneralla sinne?

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+