Pirate Bayn estojen kritiikki kiihtyy – kaksi uutta operaattoria kritisoi estoja

12.7.2012    

The Pirate BayHollantilainen XS4All-operaattori kertoi pari päivää sitten Pirate Bayn estojen lisänneen torrenttien avulla tapahtuvaa latailua operaattorin verkossa. Nyt myös hollantilaiset KPN ja UPC -operaattorit ovat yhtyneet Pirate Bayn estojen kritisointiin.

KPN:n mukaan torrenttien avulla tapahtuva latailu ei vähentynyt yhtään Pirate Bay -estojen käyttöönoton jälkeen. UPC sen sijaan kertoi latailun vähentyneen hieman estojen käyttöönoton jälkeen, mutta latailun määrä palautui alkuperäiseksi pian estojen käyttöönoton jälkeen.

Hollantilaisoperaattorien selvitysten mukaan sivustojen estot eivät saa käyttäjiä muuttamaan tapojaan. Myös Amsterdamin yliopiston huhtikuussa tekemä tutkimus osoittaa, etteivät estot vähennä laitonta latailua. Suomessa Elisa ja Saunalahti ovat joutuneet estämään asiakkaidensa pääsyn Pirate Bayn sivustoille ja Sonera sekä DNA joutuvat aloittamaan estot piakkoin.


Lähde: TorrentFreak

Kommentit

2 kommenttia

  1. Henkka kirjoitti 12.7.2012 kello 15:18

    Hahahaa, hienosti taas verorahoja käytetty aivan turhien estojen toteuttamiseksi. Eikös estojen ohitus nyt ollutkaan niin monimutkaista kun oikeus väitti?

  2. Nimetön kirjoitti 12.7.2012 kello 21:21

    Toisaalta, ehkä on syytä olla vain kiitollinen siitä, että päättäjät ovat tyytyväisiä tähän nykyiseen ”vahvaan” estojärjestelmäänsä. Muutenhan tilalle saatettaisiin keksiä jotain pahempaa…

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+