Tekijänoikeuksia valvova järjestö jäi kiinni piratismista

19.7.2012    

PiratismiHollantilainen muusikko Melchior Rietveldt sävelsi viisi vuotta sitten kappaleen, jota piti käyttää vain paikallisilla filmifestivaaleilla piratismin vastaisen kampanjan mainosvideossa. Rietveldt osti seuraavana vuonna Harry Potter DVD:n ja huomasi musiikkiaan käytetyn ilman lupaa myös tämän elokuvan piratismimainoksessa. Kaiken kaikkiaan musiikkia on käytetty laittomasti ainakin 71 DVD:llä.

Rietveldt pyysi korvausta laittomasti käytetystä musiikista musiikkirojaltien perintätoimisto Buma/Stemralta. Perintätoimisto maksoi Rietveldtille etumaksuna 15 000 euroa ja lupasi selvittää monellako DVD:llä musiikkia on käytetty. Tammikuussa 2009 Rietveldt kyllästyi odottamaan listaa ja ilmoitti Buma/Stemralle, ettei etumaksu riitä korvaukseksi. Buma/Stemra maksoi myöhemmin vielä 10 000 euroa, muttei ole tähän päivään mennessä kertonut monellako DVD:llä musiikkia on käytetty.

Amsterdamin oikeuslaitos ilmoitti tällä viikolla musiikkia käytetyn ainakin 71 DVD:llä ja määräsi Buma/Stemran maksamaan Rietveldtille hänen vaatimat yli 160 000 euroa. Buma/Stemra määrättiin myös maksamaan 20 000 euron sakot.


Lähde: TorrentFreak

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+