Olisiko Digilelujen keskustelualueelle käyttöä?

29.8.2012    

DigilelutDigilelujen alkuaikoina sivustossa oli mukana myös keskustelualue, joka oli alunperin Topfieldin lisäohjelmia listaavan TAPWorld.netin foorumi. Tuohon aikaan Digileluilla oli sen verran vähän lukijoita, ettei yleinen keskustelualue saanut tuulta alleen. Lopulta vuoden 2009 lopussa keskustelualue siirrettiin toiselle ylläpitäjälle ja nykyään se majailee osoitteessa toppy.fi.

Tällä hetkellä Digilelujen sivuilta luetaan yli 12 kertaa enemmän sivuja kuukausittain verrattuna vuoden 2010 tammikuuhun ja erillisiä kävijöitä on tässä kuussa lähes kaksikymmentä kertaa enemmän kuin tammikuussa 2010. Tällä hetkellä Digilelujen sisältöön liittyvää keskustelua löytyy eniten DVD Plazan keskustelualueelta ja tilastojen mukaan Digilelujen uutisilla on tällä hetkellä vain hieman vähemmän uniikkeja lukijoita kuin DVD Plazalla uniikkeja käyttäjiä ja DVD Plazassa käydään vain noin 1,6 kertaa useammin kuin Digileluissa.

Näiden lukujen perusteella Digilelujen keskustelualue voisi saada paljon kävijöitä sekä sisältöä ja voisi siten kehittyä suosituksi paikaksi jakaa tietoa ja ajatuksia.

Nyt kysynkin Digilelujen lukijoilta olisikohan teillä käyttöä keskustelualueelle, josta löytyisi keskustelua Digilelujen aihealueista (kanavat, lähetykset, antenni-, kaapeli-, IPTV-verkot, netti-tv, VOD, piratismi, televisiot, blu-ray -laitteet, digiboksit, mediatoistimet, mobiili, netin TV- ja musiikkipalvelut, …)?

Tiedän, että suositun keskustelualueen perustaminen ei ole helppo tehtävä. Toisaalta ei se ole mahdotontakaan, kuten Topfieldin laitteisiin liittyvän keskustelualueen perustaminen osoitti muutama vuosi sitten. Keskustelualueen perustaminen onnistuisi parhaiten, jos se saisi heti aluksi innokkaita käyttäjiä ja sopivasti uusia keskustelunavauksia. Saisikohan Digilelujen keskustelualue sinusta käyttäjän?

Kaikenlainen palaute aiheeseen liittyen on erittäin tervetullutta, joten kirjoitelkaapa kommentteja tähän alle.

Kommentit

5 kommenttia

 1. Marko kirjoitti 30.8.2012 kello 9:54

  Lähes kaikista samoista aiheista käydään keskustelua jo DVD Plazalla, joten erillinen Digilelujen keskustelualue ehkä vain vaikettaisi keskustelujen seuraamista. Minusta nykyinen mahdollisuus kommentoida uutisia on riittävä Digileluihin.

 2. Kumma kirjoitti 30.8.2012 kello 10:16

  Keskustelualueita on Plazalla jo aivan liikaa, ja jotkut niistä ovat olleet kuolleina jo pitkään. En näe mitään syytä lisätä keskusteluja.

 3. Olli kirjoitti 30.8.2012 kello 15:35

  Keskustelualue olisi mielestäni erittäin tervetullut idea. Luultavasti ainakin itse tulisin osallistumaan keskusteluihin siellä. Kannattaa kuitenkin huomioida kaksi käyttäjäryhmää – vakikäyttäjät (kunhan sellaisia tulee) ja satunnaiset kävijät. *Käyttäjillä pitäisi olla mahdollisuus kirjoittaa foorumille myös ilman käyttäjätunnusta.* Monesti juuri käyttäjätunnuksen luominen on kynnys viestin kirjoittamiseen tai threadin aloitukseen. Toki rekisteröitymismahdollisuuskin pitää olla, vakikäyttäjiä varten.

 4. Lichi kirjoitti 30.8.2012 kello 17:44

  Eikö voisi tehdä vain oman alueen muroon? Olisi paljon fiksumpaa, kun kokonaan oma foorumi.

 5. Digilelujen Jani kirjoitti 30.8.2012 kello 18:47

  > Eikö voisi tehdä vain oman alueen muroon?

  Muropaketti ja murobbs ovat käsittääkseni oikeasti osa Otavamedian Plazaa, toisin kuin Digilelut. Digilelut tekee vain yhteistyötä Plazan ja Domen kanssa (jotka siis kuuluvat Otavamediaan), minkä vuoksi Digilelujen yläreunassa on Plazan/Domen headeri.

  Digilelut on siis täysin itsenäinen sivusto ja siksi harkitsen oman keskustelualueen perustamista Digileluihin.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+