”Potkitaan munille niin paljon kuin pystytään”, sanoo MTV Media Netflixistä

9.8.2012    

NetflixKerroimme eilen huhuista, joiden mukaan videopalvelu Netflix olisi tulossa Suomeen 15. lokakuuta. Netflixin huhutaan tarjoavan Suomessa aluksi 14 000 nimikettä, joista 60 prosenttia olisi elokuvia ja 40 prosenttia sarjoja.

MTV Median toimitusjohtaja Heikki Rotko odottaa kilpailijaa nyrkit pystyssä. ”Emme tule antamaan heille yhtään sympatiapistettä vaan potkitaan munille niin paljon kuin pystytään”, sanoi Rotko eilen Media & Message -seminaarissa Naantalissa.

Rotko myös totesi, ettei MTV aio myydä Netflixille sisältöä, eikä hän usko Netflixin pystyvän tekemään kannattavaa liiketoimintaa Suomessa moneen vuoteen. Rotko myös toivoo kotimaisilta tv-toimialan yrityksiltä yhteistyötä ja riidattomuutta.

Päivitys: Uutisessa ollut henkilökohtainen kommentti siirretty kommentiksi jutun alle.

Päivitys 15.8.: MTV Median toimitusjohtaja Heikki Rotko on pyytänyt poistamaan alkuperäisen munillepotkimiskommentin Markkinointi&Mainonta -lehden uutisesta. Rotkon kommentti on edelleen luettavissa Digilelujen uutisessa.


Lähde: Markkinointi&Mainonta

Kommentit

13 kommenttia

 1. MN kirjoitti 9.8.2012 kello 13:47

  MTV 3:selle tiedoksi, emme kaipaa sinne MTV3:sen sisältöä.

  Kyseistä palvelua käytetään juuri siksi ettei tarvi olla missään tekemisissä ”MAIKKARI” nimisen roskan kanssa.

  Kaikkein parasta on että olen valmis maksamaan palvelusta Netflixille mielihyvin kunhan rahani vain ei virtaa Bonnierin suuntaan..

  Onnea ja menesystä sinulle MTV3, en ole suostunut katsomaan teidän ohjelmianne enään vuosiin..

 2. Jii kirjoitti 9.8.2012 kello 14:07

  Tyylikästä kirjoittaa ”uutinen” ja puolessa välissä tekstiä jatkaa kirjoittamista henkilökohtaisena kitinänä – varsinkin kun jutussa ei ole edes toimittajan nimeä 😀

 3. Digilelujen Jani kirjoitti 9.8.2012 kello 14:13

  Henkilökohtaisesti toivon, että esimerkiksi Ylellä ja Nelosella on sen verran järkeä, että he tarjoaisivat sisältöään Netflixille. Allekirjoittanut ei ole ostanut tähänkään mennessä MTV:ltä yhtään maksukanavaa, eikä tule niitä hankkimaan tulevaisuudessakaan. En todellakaan aio maksaa montaa kymppiä siitä, että saisin yhdn tai kaksi mielenkiintoista kanavaa paketoituna monen turhanpäiväisen kanavan kanssa. Netflixiä kokeilisin mielelläni esimerkiksi 7 eurolla kuukaudessa, minkä palvelu veloittaa Irlannissa, kunhan vain palvelun sarjoissa ja elokuvissa olisi suomenkieliset tekstitykset.

 4. Digilelujen Jani kirjoitti 9.8.2012 kello 14:15

  > Tyylikästä kirjoittaa ”uutinen” ja puolessa välissä tekstiä jatkaa kirjoittamista henkilökohtaisena kitinänä

  Olet oikeassa. Siirsin henk.koht. kommentin nyt tänne kommenttiosioon (tämän yläpuolelle)

 5. ämteevee kirjoitti 9.8.2012 kello 14:19

  Netflix voittaa ja katsojat myös kun mtv3:n nk. ohjelmisto jää kokonaan pois, kiitoksia.

 6. Kapanen kirjoitti 9.8.2012 kello 14:23

  Kyllähän tuosta maksaa vaikka 10€ kuussa. Itse joskus erehdyin ottamaan maikkarin paketin ja oli kyllä armotonta sontaa.

 7. Vilunki kirjoitti 9.8.2012 kello 15:16

  Maikkarilla on tyypillinen suomalaisfirman asenne, harataan kaikkea uutta vastaan eikä vaan vahingossakaan kehitetä omaa toimintaa.

  Tervemenoa vaan, viiteen vuoteen en ole telkkaria katsellut.

 8. G&W kirjoitti 9.8.2012 kello 18:08

  Enpä ole yllättynyt Maikkarin tympeästä kommentoinnista. Kotimainen tarjonta erityisesti on ollut heidän kanavilla täysin laadutonta ja ala-arvoista jo vuosia. Myös täältä suositeltaisiin muiden suomalaisten kanavien ottavan Netflixin lämpimämmin vastaan.

 9. tpi kirjoitti 15.8.2012 kello 9:54

  Tyypillistä maikkarin junttimaista käyttäytymistä, ja tyypillistä kotimaisten firmojen uuden pelkoa ja vastusta henkeen ja vereen. Vertaa vaikka kotimaisten kustantamojen suhtautuminen e-kirjoihin: koetetaan hinnoittelulla ja ylenkatseella lakaista asia maton alle ja viivyttää yleistymistä niin paljon kuin suinkin vain mahdollista.

 10. […] Huhu: Netflix Suomeen tänä syksynä? Maikkarin Rotko ei tunne sympatiaa, vaan aikoo “potkia munille” (Päivitys: Rotko on poistattanut lausumansa Mömmön jutusta, mutta sitaatti löytyy mm. tuolta) […]

 11. Janne Paalijärvi kirjoitti 15.8.2012 kello 13:48

  Asiaa käsiteltiin myös Ylellä ( http://tinyurl.com/yle-netflix ). Siellä kommenttini ei ainakaan vielä mennyt läpi, joten pistetäänpä tähän:

  On ikävää että MTV:n Rotko on jumiutunut niin pahasti menneisyyteen. Tulevaisuudessa ihminen tulee olemaan entistä vähemmän television orja. Time-shifting ja katsojan itsensä täydellisesti määräämät katseluajat ja julkaisut yleistyvät huomattavasti.

  Ehkä MTV3:nkin olisi ollut parempi liittoutua TV-Kaistan kanssa, eikä haastaa sitä oikeuteen. Juna lähti juuri, ja maikkari jäi monen muun alan toimijan kanssa asemalle.

 12. tenukeppi kirjoitti 15.8.2012 kello 22:16

  ”Maikkarin” väki varmaan alkaa jo suunnitella YT neuvotteluja, tai ehkä olisi ainakin syytä jos asenne kehityksen mukana pysymiselle on tuollainen. 🙁

 13. […] yrittää lunastaa lupaamiaan munillepotkuja Cmoren Filmnetillä, mutta pelkässä selaimessa toiviva Silverlightkökötys ei vielä vakuuta, […]

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+