Televisioiden valmistajat esittelevät kilpaa suuria Ultra High Definition televisioitaan

31.8.2012    

TVLG ilmoitti jo viime viikolla tuovansa myyntiin 84-tuumaisen Ultra High Definition television (UHDTV), jonka resoluutio on 3840 x 2160. Nyt myös Sony ja Toshiba ovat esitelleet vastaavat 84-tuumaiset 4K UHDTV -televisiot IFA-messuilla.

Sony Bravia KD-84X9005 -televisiossa on valmistajan mukaan 60-asteen katselukulma ja ääni tuotetaan television sivuissa olevilla kymmenen elementin kaiuttimilla. Sonyn televisio on tulossa myyntiin vielä tämän vuoden aikana, mutta hinnasta ei ole vielä tietoa.

Toshiban 84-tuumainen televisio on tulossa myyntiin vasta ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla, eikä tämänkään television hinnasta ole vielä tietoa. Tällä hetkellä 4K-resoluution televisiosta ei saa vielä kaikkea hyötyä irti, mutta joidenkin huhujen mukaan Sonyn tuleva PlayStation 4:ssä olisi jo tuki 4K-resoluution peleille.

Miksiköhän minusta on viime aikoina alkanut tuntumaan, että oma lähes kuuden vuoden ikäinen 37-tuumainen televisio pitäisi vaihtaa isompaan.

Kommentit

Yksi kommentti

  1. joops kirjoitti 31.8.2012 kello 19:38

    Mutta kuinka moni peli tehdään ja renderöidään natiivisti 4k resoluutiolle. Kuinka moni pelintekijä alkaa työstää semmoisia pelejä kun nykyisellääkin suurin osa peleistä on 720p ja siitä skaalataan vain ylöspäin 1080p:hen

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+